måndag 22 juni 2020

Tidssvävarna av Anette Junie Holmström


Originaltitel: Tidssvävarna
Sidor: 184 (Inbunden)
Ålder: 12-15
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack! 
"Vännerna Pål, Rox, Musse och Molly tvivlar på kompisen NB som påstår att han har uppfunnit en tidsmaskin. Men när NB under ett tidsexperiment börjar få syner av ett tonårsgäng som försvann i Slovenien för 20 år sedan vaknar kompisarnas intresse. Vilka var de försvunna ungdomarna? Och vad var det som hade hänt?
Det tänker de försöka ta reda på med hjälp av tidsmaskinen. Men funkar den verkligen?
När det sedan visar sig att Pål ska på tältsemester med sin pappa till samma plats som tonårsgänget försvann på skruvas spänningen bland vännerna upp. Men vad är det för konstigheter som Pål råkar ut för hela tiden? Varför är det fotspår i askan? Och varför känner han sig iakttagen?"
Tidssvävarna är en spännande bok som riktar sig mot läsåldern 12-15. Som titeln antyder har den med tidsresor att göra, något som alltid lockar mig! Har man en gång blivit besatt av Doctor Who är det svårt att stå emot sådant.

Läsaren får följa med kompisgänget och deras äventyr. En i gänget, NB, lyckas uppfinna en tidsmaskin. Även om det först möts med lite skeptiska blickar från kompisarna så börjar de snart fundera på vad man kan använda den till. Flera i gruppen har något i sina privata liv som de skulle vilja fixa med hjälp av tidsresor. Men istället blir de indragna i något mycket mer spännande, och kanske till och med farligt. Helt plötsligt har de ett mysterium med en grupp försvunna ungdomar i Slovenien att lösa. Vad hände egentligen där för 20 år sedan?

Det är en väldigt snabbläst bok som passar för den som vill ha en berättelse som blandar vardag med äventyr. Jag känner att de olika problemen som vännerna har blir lite ytliga när de ska avhandlas på ganska få sidor men att jag reagerar på det kan vara för att jag inte är i rätt åldersgrupp egentligen. Jag hade nog inte tänkt på det om jag hade läst den när jag var yngre.

Mysteriet i Slovenien är spännande och lite lagom läskigt för unga läsare så jag tror att många kan uppskatta den!

4 kommentarer:

 1. Vilken bra timing. Just den boken vill jag köpa. Den finns här där jag bor och jag tyckte den lät spännande, så jag hade väl köpt den i alla fall, men ännu bättre att få läsa en recension. Kul att du gillade den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du hittade recensionen med så bra tajming! :) Hoppas du kommer tycka om boken!

   Radera
 2. En helt ny bok för mig och den lät spännande. :) Tidsresor är inget jag brukar läsa om så ofta det är alltid roligt att få lite tips! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det brukar inte finnas så ofta i böckerna jag läser heller! Det är lite synd! :p

   Radera