fredag 28 november 2014

En mörk och förvriden flod av Sharon Bolton


Originaltitel: A dark and twisted tide
Serie: Lacey Flint del 4
Sidor: 473 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från underbara Modernista!
"För att påbörja ett nytt och stillsammare kapitel av sitt liv har Lacey Flint lämnat sitt jobb på Metropolitan Police och i stället tagit anställning vid Londons flodpolis. Nu lever hon ensam på sin husbåt, där hon hoppas få tid att i lugn och ro slicka sina sår och glömma Mark Josebury, mannen hon älskar men inte kan få.
Men lugnet blir kortvarigt. En tidig sommarmorgon hittar Lacey ett kvinnolik i floden inte långt ifrån sitt hem, och trots att hon borde veta bättre kan inte låta bli att själva försöka lösa den gåta som kommit i hennes väg. Vem är kvinnan och hur hamnade hon i Themsens förrädiskt snabba vatten? Och var det verkligen en tillfällighet att det var just Lacey som fann henne?
Samtidigt som Lacey dras in i mordutredningen börjar det dyka upp främmande föremål på hennes husbåt. Hon har en krypande känsla av att någon bevakar henne - någon som vet precis vem hon är och vad som kan få hennes slumrande instinkter att vakna till liv."
Jag vet inte, men jag känner att när jag tidigare läst 3 böcker av en författare och verkligen, verkligen gillat dem för hur spännande och mörka de är, så borde det komma ett stopp någon gång. Någon gång borde författaren göra mig lite besviken i alla fall, lite lite, man kan väl inte fortsätta vara så bra hela tiden?

Hittills har Sharon Bolton bevisat min känsla där helt fel i alla fall. Efter att nästan ha sträckläst den fjärde delen om Lacey Flint så är jag fortfarande fast. Det är fortfarande mörkt och spännande och jag blir fortfarande lurad tills allt avslöjas i slutet.
Det är inte det att jag inte försöker lista ut hur det går! Det gör jag verkligen, jag tror att jag är jättesmart och sitter med ett lite självsäkert leende och tänker "hah, den här gången Bolton, den här gången har jag i alla fall listat ut vem det är i förväg, nu lurar du mig inte!"...sen är det precis det hon gör, grundlurar mig. Och det är jag ju egentligen otroligt tacksam för!

Det tog ett litet tag för mig att hänga med i svängarna när kapitlen hoppade mellan nya människor, men det är inget som egentligen stör läsningen alls. Det var bara lite nya namn som gjorde mig förvirrad innan jag kopplade hur det hängde ihop.
Men annars har jag ingenting att klaga på, det är en fullträff. Det är dessutom inte bara spännande, jag lär mig något och hon får mig att tappa hakan över saker jag inte visste hände på andra ställen i världen.

Så ja, Bolton fortsätter verkligen klockrent med att göra varje sida till en otrolig läsupplevelse. Det är omöjligt att lägga ner böckerna innan man har fått veta hur allt ligger till.


...kommer nästa bok ut snart? I morgon? Ikväll? Nu?

torsdag 27 november 2014

Alvhilda: Uppvaknandet av Pernilla Lindgren


Sidor: 286 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från Idus Förlag, tusen tack! 
"Allie är en rak och känslohämmad amerikanska. Att tro på något som det inte finns vetenskapligt belägg för är för henne korkat, något hon inte är sen att förklara för omgivningen. Hon har dessutom alltid sett sitt eget intellekt som oklanderligt. 
Men när hon reser till Sverige möter hon ett förflutet som trotsar hela hennes världsbild. Den ende som sitter på svaren är den mystiske mannen som hemsöker hennes drömmar och får henne att ifrågasätta sitt förstånd. Gränserna mellan dröm och verklighet suddas ut. Vad ska hon tro på - och vem är Alvhilda?"
Alvhilda bygger lite på svenska myter och fantasiväsen, något som jag aldrig läst en skönlitterär bok om tidigare. Inte som jag kan komma på i alla fall! Det gjorde mig extra nyfiken på den här.

Allie är ganska svår huvudperson, som i princip känslokall är det väldigt svårt att komma henne inpå livet och känna något för henne. Vilket jag skulle tro är lite av poängen, man behöver väl inte alltid älska huvudpersonen i en bok eller hur? Jag ska inte säga att jag inte gillar henne dock, hon är samtidigt väldigt intressant komplicerad, speciellt när det börjar hända saker inom henne som inte förstår.
Jag kan mycket väl tänka mig hur hemskt det vore att genomgå det hon gör och förvirringen som följer, men utifrån sett är det en ganska fascinerande process att "se".

Berättelsen har också vissa delar som faktiskt fick det att krypa längs ryggraden på mig, lite scener i en hotellkorridor med några målningar till exempel, utan att avslöja för mycket.

När Allie sedan ska ta reda på sin bakgrund mer, ute på den svenska landsbygden, så blir det som mest intressant tycker jag. Då man får gräva lite djupare i historien och vad som egentligen hänt som hon inte kommer ihåg.

Det som inte riktigt passade mig var väl att det blev lite mycket sex ibland, men jag förstår absolut varför det var med och varför det passade i historien. Det är bara en smaksak som inte träffade mig rätt helt enkelt.

Det här ska vara första delen i en trilogi, och det ska bli intressant att se vad de andra två delarna handlar om!

onsdag 26 november 2014

Tomten...jag behöver den här!

Jag har varit hemma med en pissigt dålig rygg i två dagar nu, vilket har gett mig alldeles för mycket tid att kolla runt på olika sidor på tumblr med bokbilder. På en av mina favoriter hittade jag otroligt fina illustrationer och ord med tillhörande förklaring. Ord som inte fått någon översättning till engelskan.

Det visade sig att det var bilder ur en bok som heter Lost in translation: An illustrated compendium of unstranslatable words from around the world av Ella Frances Sanders.
Jag blev tokförälskad direkt och behöver verkligen den här boken!Här är några av de bilder jag hittade på sidan och fastnade för.


"Leaving a book unread after buying it, typically piled up together with other unread books."


"The sunlight that filters through the leaves of the trees."


"Gathering together to talk and take a break from everyday routines, usually drinking coffee and eating pastries - either at a café or at home - often for hours on end."


"Refers to someone who is a bit of a dreamer and literally means "air person":"

För en ordälskare är den här boken ett måste!

tisdag 25 november 2014

20 snabba

Jag har sett de här 20 snabba frågorna cirkulera på olika bokbloggar och nu känner jag också för att göra dom! Det passar perfekt i mörkret och snön som yr utanför. Det är Enligt o som har kommit på frågorna.

Augustpriset eller Nobelpriset?
Jag kan inte välja faktiskt, jag har tidigare aldrig tänkt på priserna överhuvudtaget så jag har inget att göra mitt val på.

Malala Yousafzai eller Patrick Modiano?
Eftersom det här året är första jag faktiskt har koll på vem som vann Nobelpriset, så har jag kollat upp hans böcker lite och är intresserad av att läsa dem.

Hungerspelen eller Hobbit?
Hobbit, alltid! Hungerspelen kommer inte ens i närheten.

Horace Engdahl eller Peter Englund?
Jag har ingen aning, kan inte ge något svar!

Snö eller regn?
Självklart snö! Det är fint och ljust och mysigt. Det ska vara snö så här i juletider!

Lussekatter eller pepparkakor?
Jag tycker nog lussekatter är godast, men jag själv gör mest pepparkakor. Men går jag bara på smaken så är det lussekatter som vinner!

Dystopi eller feelgood?
Jag gillar ju mina mörka böcker så det här kanske inte var så överraskande svar.

Lars Kepler eller Camilla Läckberg?
Kepler är i mina ögon mer spännande än Läckberg.

Amaryllis eller hyacint?
Meh, inget svar här heller! Jag och blommor är inte bästa vänner, de skulle inte överleva hos mig.

Pappersbok eller e-bok?
Pappersbok alla gånger!

Biografi eller memoar?
Utan att jag kan ge någon egentlig anledning till det.

Mia Skäringer eller Lena Dunham?
Jag älskar Mia Skäringer, hennes böcker har träffat mitt rätt i hjärtat flera gånger.

Glögg eller julmust?
Varmt och mysigt!

Fredrik Backman eller Lena Andersson?
Nu har jag inte läst något av Lena Andersson, men jag tror inte hon skulle kunna bli vald före Backman av mig ändå.

Tegelstenar eller tunnisar?
Jag läser både tunna och tegelstenar, men har kanske en förkärlek för de lite längre böckerna.

Film eller tv-serie?
Jag är ganska dålig på att se på film egentligen. Det blir oftast tv-serier när jag väl ser något.

Netflix eller HBO?
Det är den enda jag har testat.

En i taget eller slalomläsning?
Det går lite i perioder men just nu slalomläser jag för glatta livet.

Skratt eller gråt?
Hade inte rysningar kunnat vara med som alternativ? Då hade jag kunnat välja..Mellan skratt och gråt vet jag dock inte.

Julafton eller nyårsafton?
Självklart val för mig. Jag älskar julafton, det är en mysig dag! Nyår har jag börjat avsky...min ena hund är livrädd för raketerna så den tiden på året är bara plåga för oss.

måndag 24 november 2014

Book haul!

Jag är här med en book haul igen. Det är lite secondhand-fynd och recensionsexemplar som visas upp :).Böckerna som jag pratar om är:

 • Shirley av Charlotte Bronte
 • Eddan - De nordiska guda- och hjältesångerna
 • En engelsman i Paris av Nicolas Barreau
 • Fågeln som vrider upp världen av Haruki Murakami 
 • Flickan som älskade Tom Gordon av Stephen King
 • Till skogs av Tana French
 • A touch of dead av Charlaine Harris
 • Club Dead av Charlaine Harris
 • Dead as a doornail av Charlaine Harris
 • Definitely dead av Charlaine Harris
 • All together dead av Charlaine Harris
 • From dead to worse av Charlaine Harris
 • Dead and gone av Charlaine Harris

 • En mörk och förvriden flod av Sharon Bolton
 • Rovdjur av Caroline L. Jensen
 • Hud av Mo Hayder
 • Garnethill av Denise Mina

söndag 23 november 2014

Jane Eyre: Read-a-long tillsammans med Nellons bokblogg

Jag har tillsammans med Nelly från Nellons bokblogg en read-a-long, som titeln kanske ganska tydligt avslöjar! Det var Nelly som kom med förslaget att vi skulle göra ett samarbete mellan bloggarna och jag är jätteglad att hon tog upp det :). Så efter lite funderande blev det då en klassiker vi bestämde att läsa ihop, Jane Eyre.

Vårt upplägg är att vi läser den i tre delar. Efter varje avslutad del så skriver vi ner våra tankar om det vi läst. Det här är alltså första sammanstrålningen vi har efter 184 sidor. Smidigt nog så har vi båda samma utgåva från Bonnier Pocket så det är lätt att veta att vi slutat på samma ställe.


Hittills har vi fått läsa om Janes uppväxt, både åren hos väldigt osympatiska släktingar och åren på en välgörenhetsskola, innan hon slutligen kommit till Thornfiled Hall och mött mr Rochester. När den första delen nu tog slut har det precis börjat bli lite mystiskt.

Det här är en bok jag varit intresserad av att läsa jättelänge, den har stått där i hyllan och väntat. Men jag har varit lite rädd att ta tag i den. För precis som Nelly (jag har hunnits läsa hennes inlägg om första delen redan) har jag varit rädd för att den ska vara tung och jobbig att läsa.
Men den har varit förvånansvärt lätt, en riktigt positiv överraskning! Det är snarare så att det var svårt att sluta när jag hade läst färdigt de sidor vi kommit överens om.

Jag har varit så arg å Janes vägnar för hur hon blev behandlad hos sina släktingar, och hur orättvist det till en början var på skolan. Det var hemskt att läsa och jag hade inte väntat mig att jag skulle bli så berörd och leva mig in så pass mycket i berättelsen.

Men jag är väldigt dragen till den faktiskt, jag vill vidare och se hur det går. Kanske speciellt nu när det precis börjat hända lite underliga saker på Thornfield Hall. Det ska bli spännande att få ta sig an del två!

Språket flyter på bra och är väldigt lättläst trots att det är en klassiker. Det enda jag kan känna är en aning trist hittills är all franska som stoppar upp läsningen om jag vill kolla vad allt betyder. Det finns förklaringar längst bak i boken men det gör det lite hackigt vid läsningen.

Klickar ni Här kommer ni till Nellys inlägg!

fredag 21 november 2014

Veckans bokbloggsjerka


Fredaaaag! Inte för att det ger mig helg, jag extrajobbar i morgon. Men det är ändå något speciellt med en fredagskväll. Och självklart har Annikas jerka en del i det! Veckans fråga är:

Vad säger du? Varför läser du egentligen böcker? 

Varför andas jag, det är ungefär som att fråga det. Jag älskar ord, det har jag alltid gjort. Både att läsa och skriva själv. Skriver jag nu för tiden blir det oftast dikter, eller bara texter jag inte vet vad jag ska kalla. Men de skrivna orden har alltid varit min väg till att uttrycka mig eftersom jag inte är så bra på att prata om det. Och att läsa andras ord har alltid matat min fantasi, fått mig att flyga bort till andra platser, träffa människor jag aldrig skulle gjort annars, upptäcka nya världar.

När det har varit jobbigt i livet har böckerna varit min pausknapp. Mitt sätt att äntligen stänga av min högljudda hjärna som aldrig håller tyst annars och som inte alltid är så snäll. När den vill stressa iväg och tänka på allt som kan gå fel och allt jag behöver oroa mig för, då kan jag koncentrera mig på berättelserna. Och tankarna får inte lika lätt fäste.

Sen kanske man kan fundera vidare varför jag gillar just de mörka böckerna bäst, skräcken och det obehagliga? Kanske är det för att rädslan som böckerna kan ge, är en jag kan kontrollera, till skillnad från den som ångesten kan ge mig och som är svårare att få grepp om. Det är bara en tanke.

Men ja, alltså, böckerna är det hem som alltid varit där. Vart jag än befunnit mig i livet har de funnits där och kunnat ge mig en plats att rymma till, vare sig det är nya böcker eller omläsningar så är de på något vis en trygg punkt i tillvaron som kan ge mig tillgång till alla möjliga världar och äventyr.
Böckerna är verklighetens magi.

onsdag 19 november 2014

The Walking Dead Volym 3 I Tryggt Förvar av Robert Kirkman


Sidor: 144 (Häftad)
Recensionsexemplar: Från Apart Förlag, tusen tack!
"Volym 3 följer vårt gäng med överlevande när de hittar ett permanent läger inuti ett fängelse. Relationer ändras, personer dör och vårt gäng med överlevare lär sig att det finns något mer dödligt än zombies där ute...varandra."
Jag som tyckte tv-serien var mörk. Men de här seriealbumen verkar till och med bli mörkare för varje del jag läser..och jag gillar det!

Vissa stunder känns igen från det jag sett på tv, men väldigt mycket är fortfarande annorlunda. Så det är inte alls upprepande att läsa. Det är andra karaktärer som ger nya händelser osv, det blir nästan som en helt annan berättelse vissa gånger.
Jag minns inte om jag nämnt det här i tidigare inlägg om seriealbum, men jag har alltid trott att det skulle vara så tråkigt att läsa serier som är i svartvitt men har märkt nu att jag faktiskt gillar det. Speciellt till de här så passar det utmärkt, det ger mer djup och känsla åt illustrationerna. Skuggorna ger rädslan mer liv.

Med stor förväntning ser jag fram emot att fortsätta den här läsningen! Och har ni bara sett tv-serien, så läs den också. Skillnaden är väldigt stor och seriealbumen är verkligen värda det.
Det enda jag skulle kunna hitta att klaga på är att de gärna hade fått vara mycket längre! Men det är bara för att jag vill ha kvar att läsa av dem längre så klart. Jag sträckläste det här en natt för det var omöjligt att lägga bort. Och då försvinner 144 sidor väldigt snabbt.

måndag 17 november 2014

Demonologi för nybörjare av Caroline L. Jensen


Sidor: 316 (Danskt band)
Recensionsexemplar: Från Kalla Kulor Förlag, tusen tack! 
"Gud har gått in i väggen, och i helvetet planerar Beelzebub uppror mot Satan.
Dessutom tänker han släppa loss helvetets alla demoner på jorden. Allt detta är Isak omedveten om när han som vanligt går till vaktmästarjobbet på sin gamla skola. Men när Beatrice, grannens allvetande råtta, förklarar för Isak att det enbart är han som kan förhindra apokalypsen och rädda sin älskade ondskefulla lillasyster, tvingas Isak ge sig ut på en resa genom helvetets nio kretsar för att möta Satan.
Demonologi för nybörjare är en mörk, filosofisk fantasyberättelse: en "Hitckhikers guide to Hell", helt enkelt. Med humor, action och blodig lättsamhet låter Caroline L. Jensen oss följa med på en resa lik den Dante gjorde i Den gudomliga komedin. Fast värre."
Det här är ett recensionsexemplar jag bad om, för jag menar, vem kan motstå första meningen på baksidan? "Gud har gått in i väggen, och i helvetet planerar Beelzebub uppror mot Satan."
Helt omöjligt för mig att inte bli galet nyfiken!

Domen då, nu när den är utläst?
Det är så bra! Det är lite som att läsa ett avsnitt av Supernatural på vissa sätt, jag älskar den serien. Och jag älskar den här boken! Berättelsen är mörk, överraskande mörk. Men jag trivs ju med den sortens böcker så det är inget som påverkar läsningen negativt för mig. Här är det människor som dör när demonerna tar över deras kroppar, det är beskrivningar över de hemska sätt syndare plågas i helvetet, det är till och med en läskig demonbaby som fick mig att titta misstänksamt mot mina egna fönster under läsningen.

Men samtidigt finns den där underbara glimten av humor genom det, den som får Isak och hans vän Rufus att orka ta sig framåt. För om man inte har humor i mörkret så tror jag det skulle vara hemskt svårt att fortsätta.

Jensen målar även upp riktigt bra karaktärer, det är personer man känner med. Och som är trovärdiga i allt kaos. Huvudpersonen Isak, han är inte övermänsklig och tar sig inte igenom alla prövningar utan att tvivla och vilja ge upp ibland. I det kommer också den fina vänskapen mellan honom och Rufus fram, när den ena vacklar så pushar den andre på och håller kursen. Det är riktigt bra skildrat.

Och hur är det med Gud och Satan då? Ja ni, det får ni faktiskt läsa själv! Jag kan inte riktigt skriva om det utan att riskera att jag säger för mycket.

Läs den! Det är helt annorlunda mot något annat jag tidigare läst och dessutom riktigt bra!  

lördag 15 november 2014

Bok-till-Film gif Tag

Jag blev taggad inne hos Malin på Jag och mina böcker att göra en tag hon kommit på efter att ha gjort The Book Gif tag. Så nu ska man hitta gifs till böcker som blivit filmatiserade! Jag hade kul att hitta gifs till den förra tagen så självklart är jag med nu också :).

"Så här går det till: Varje person som blivit taggad får 7 filmatiseringar baserade på böcker som man sedan ska sätta en passande gif till baserat på vad man tycker om just den filmatiseringen. Filmerna kan vara sådana som är gamla, nya eller sådana som inte ens blivit släppta än (bara fantasin och förmågan att googla sätter gränserna!). Varje person som blivit taggad får sedan tagga 5 personer och ge dem 7 filmatiseringar. :) Lycka till! /Malin på Jagochminaböcker"

The Maze Runner (Inte sett men vill se)The Hobbit (sett de två första delarna och vill se tredje när den kommer)Da Vinci Koden (Sett, kunde varit så bra men blev mest mjeh)The Help (Sett) Gone Girl (Inte sett än) Sense and sensibility (Sett) The Shining (Sett) 


Tack för taggen Malin! :) Den gjorde min lördag roligare! Jag är dock för slut i skallen efter en dålig natt så jag har inte fantasi nog att hitta på filmer och skicka vidare utmaningen den här gången så jag avslutar bara här :). 

fredag 14 november 2014

Utlottning hos Elinas Bokliv!

 Elinas bokliv fyller 3 år den 1:a december och det firar hon med en fin utlottning! :) Man får skriva en kommentar vilka 3 böcker man helst vill vinna av de hon lottar ut, och så enkelt är det att vara med!
Sista dagen att anmäla sig är den 30:e november.

Klicka HÄR för att komma till inlägget med utlottningen :)

torsdag 13 november 2014

Nu ser du mig av S.J Bolton


Originaltitel: Now You See Me
Sidor: 438 (Inbunden)
"Trots sin djupa fascination för Jack the Ripper har den unga London-polisen Lacey Flint aldrig jobbat med ett mordfall eller sett ett lik på nära håll. Förrän nu.
När Lacey en kväll närmar sig sin bil ser hon en döende kvinna stå lutad mot passagerarsidan. Kvinnan har blivit brutalt knivskuren bara ett ögonblick tidigare, och dör i Laceys famn. Lacey kastas huvudstupa in i sin första mördarjakt, och hon skyr inga medel för att hitta den bestialiske mördaren.
Men hennes stora fall blir också början på en högst personlig mardröm. När Lacey får ett brev med ett välbekant innehåll, skrivet med blod, blir det uppenbart att det är en modern Jack the Ripper-kopia hon har att göra med. En som dessutom tycks vara fixerad vid just Lacey.
Ska hon, en oerfaren polis, kunna överlista mördaren? En mördare vars ökända förebild lyckades undkomma alla..."
Jag har ju tidigare läst både Livrädd och Odödlig av S.J Bolton. Men hade alltså fram tills alldeles nyligt missat att läsa första boken om Lacey Flint.
I tisdags däremot började jag på den..och kunde inte ligga ner den förrän den var utläst, tjugo över tolv på natten, när jag egentligen borde ha sovit för någon timme sedan.

Men det gick inte! Jag var tvungen att läsa ut den och se hur allt gick. För jäklar, vad Bolton kan skriva spännande böcker! Det drar igång direkt och sedan händer det alltid något som gör att jag tänker "bara ett kapitel till", tills boken är utläst.

Jag älskar dessutom att det knyter an till Jack the Ripper, för även jag är fascinerad av allt som sägs kring de morden. Det gör boken ännu mer intressant och spännande att läsa. Jag tycker det är otroligt fascinerande att läsa om de olika teorierna om vem det var och hur Bolton knyter ihop det med Laceys berättelse.

Har du inte plockat upp något av S.J Bolton ännu? Gör det!

tisdag 11 november 2014

Skulle du hellre....-tag

Hej på er! Idag är jag här med en tag, jag har inte blivit taggad utan hade bara tråkigt i helgen. Vill ni göra den så gör gärna det och hojta så kollar jag era svar :). Vill ni inte spela in en video så svara i text! Jag lämnar alternativen under videon så blir det lättare!

Har ni inte lust eller tid att titta på filmen så är mina svar även markerade i tjock text här nedanför så ni kan se vad jag svarat ändå, skillnaden är att i videon blir valen mer förklarade :).Skulle du hellre...

1. Läsa bara trilogier eller fristående böcker?
2. Läsa bara kvinnliga eller manliga författare?
3. Handla i en fysisk bokaffär eller på internet?
4. Se att alla böcker blir filmer eller tv-serier?
5. Läsa 5 sidor per dag eller 5 böcker per vecka?
6. Vara en professionell recensent eller författare?
7. Bara läsa dina 20 favoritböcker om och om igen eller alltid läsa nya som du
inte läst tidigare?
8. Vara en bibliotekarie eller jobba i bokaffär?
9. Bara läsa din favoritgenre, eller alla genrer förutom din favorit?
10. Bara läsa fysiska böcker eller e-böcker?

söndag 9 november 2014

Den femte vågen av Rick Yancey


Originaltitel: The 5th wave
Sidor: 493 (Kartonnage) 
"Efter första vågen finns bara mörker. Efter andra vågen är det bara de som har tur som överlever. Efter tredje vågen är det bara de som har otur som överlever. Efter fjärde vågen finns bara en regel: lita inte på någon.
Nu är det gryning efter den femte vågen och Cassie flyr från De andra. De som ser ut som människor men som dödar alla de ser. De andra, som splittrat jordens få överlevande. Cassies föräldrar är döda och hennes lillebror tillfångatagen. Nu flyr hon för livet, hon flyr från De andra.
Cassie har valt att inte lita på någon. Hon vet att "ensam är stark" inte bara är ett slitet uttryck, utan kanske enda sättet att hålla sig vid liv."
Det här blir nog ett ganska kort inlägg för jag vet inte riktigt vad jag ska säga om boken. Den började bra, det började riktigt spännande och intressant. Men sen blev det mest, mjeh. Jag var inte så intresserad av vad som hände och jag kan inte riktigt förklara varför.

Jag hade nog gillat det mer om det bara höll sig till Cassies berättelse. Men nu hoppar det mellan olika personer och i den här boken funkar det inte för mig.

Jag ville verkligen gilla den! Men tyvärr höll det inte hela vägen.

lördag 8 november 2014

Bookshelf tour lästa böcker del 3!

Så, nu är sista delen av min bookshelftour här! I helg tänkte jag försöka spela in lite andra videos, någon tag kanske och jag tror jag har några böcker som jag inte har visat upp tidigare.

Men tills vidare, sista delen:


fredag 7 november 2014

Veckans bokbloggsjerka


Efter några veckors uppehåll hoppar jag på Annikas jerka igen! Veckans fråga är:

Det börjar lacka mot jul. Hur ser din önskelista ut just nu? 

Det här skulle kunna bli ett väldigt, väldigt, väldigt, långt inlägg om jag skulle lista min önskelista på alla böcker. Men, jag väljer ut några som jag för tillfället känner den största längtan efter!

Det kanske kan anas ett mörkt tema här...!

torsdag 6 november 2014

Slalomläser för fullt

Just nu har jag 4 olika böcker på gång..det kanske låter jobbigt att hoppa mellan böcker så men det går faktiskt väldigt bra just nu! Jag har två olika hemma, en på buss och en jag läser på rasterna på praktiken.


Jane Eyre är en av de böcker jag håller på med hemma. Den ska läsas tillsammans med Nelly från Nellons bokblogg


Den femte vågen är den andra boken jag har börjat på hemma. Har inte kommit långt alls men ser fram emot att ta mig igenom den.


Demonologi för nybörjare läser jag på bussen och det känns verkligen som att det här kan vara en intressant bok! Väldigt annorlunda!


Och på praktiken har jag börjat på Himlakroppar, en fin tegelsten på 1113 sidor :).

Man skulle kunna säga att jag i alla fall inte behöver klaga på läsbrist! 

tisdag 4 november 2014

Eleanor & Park av Rainbow Rowell


Originaltitel: Eleanor & Park
Sidor: 329 (Pocket)
"Eleanor is the new girl in town, and with her chaotic family life, her mismatched clothes and unruly red hair, she couldn't stick out more if she tried.
Park is the boy at the back of the bus. Black T-shirts, headphones, head in a book - he thinks he's made himself invisible. But not to Eleanor...never to Eleanor.
Slowly, steadily, through late-night conversations and an ever-growing stack of mix tapes,  Eleanor and Park fall for each other. They fall in love the way you do the first time, when you're young, and you feel as you have nothing and everything to loose."
Kan jag göra så den här boken är oläst? Så jag får läsa om den igen och låta det vara första gången? Och sen göra det om och om igen några gånger?
När jag skriver det här är det söndag kväll, även om inlägget kommer upp tisdag, jag läste ut boken för några timmar sen och jag saknar karaktärerna! Jag vill inte att den ska vara slut!

Jag älskar Rainbow Rowells språk, det är så vackert och finstämt skrivet. När hon skriver om kärleken mellan dem är det magiskt. När hon skriver om det jobbiga och hemska är det riktigt jobbigt att läsa. Det kryper in under huden på mig och lämnar mig inte ifred.
Vissa delar av det negativa påverkade mig extra då jag kunde känna igen dem, då var jag nästan Eleanor ett tag.

Alla känslor den här boken har gett mig. Det har varit från ilska och frustration till att känna igen kärleken Eleanor och Park har för varandra. Boken gjorde mina egna känslor så mycket mer påtagliga vissa stunder.

Jag satt med tårar i ögonen flera gånger, men det var först mot slutet den knäckte mig med några enkla rader. Som inte ens handlade om just Eleanor och Park, utan om Parks föräldrar:


 Jag var lite orolig när jag började läsa, för att den har varit så hypad överallt. Alla älskar den och då är det alltid lite extra läskigt att börja läsa för att man kan bli så besviken. Men här finns det inget jag blev besviken över. Jag älskar den här berättelsen och kommer helt klart att läsa mer av Rowell i framtiden.

måndag 3 november 2014

Håll inte tillbaka kärleken, William Holden av Conny Palmkvist


Sidor: 220 (Danskt band)
Recensionsexemplar: Ja tusen tack till Bucket list books
"Sommaren 1987 yr dammet kring fötterna på sextonårige Ärlig Johansson där han driver omkring i den sydsvenska byn. Hans far gör sitt bästa för att supa ihjäl sig, och en viss Norma sätter Ärligs hormoner i gungning. Det kunde kännas lite som att befinna sig på ett sjunkande fartyg, eller i ett flygplan i fritt fall från himlen."
Det här är en otroligt svår bok att skriva rättvist om känner jag. Den berörde mig otroligt mycket och fick ibland känslorna att bli så starka att jag var tvungen att bryta ett tag, lägga bort den och andas för det kändes som jag blev så nerdragen i Ärligs känslor, och de är inte alltid lätta att hantera. För hur lätt kan det egentligen vara med en far som super, en mor som inte finns mer och ett svin till farbror som dyker upp och förändrar hela stämningen hemma?

Språket är helt otroligt och de små dikter på sex ord (precis som titeln till exempel) som Ärlig kommer på då och då under berättelsens gång är alltid träffsäkra. De gör mig ännu mer imponerad över författarens språk och hur han han använder det. Det hittar fram till ställen som verkligen känns.

Det är en bok om vänskap, om att sjunka, förvånansvärt nog en hel del om Titanic, om kärlek, mörker och ändå värme och ljusglimtar. Det här är den första boken jag har läst av Conny Palmkvist, men absolut inte den sista.

lördag 1 november 2014

Bookshelf tour lästa böcker del 2!

Här kommer andra delen av mina lästa böcker, sen är det bara en del kvar. Ser ni några ni läst och har tankar om får ni jättegärna kommentera om det! :)

Hoppas ni får en trevlig helg!