lördag 30 juni 2012

Little book things

Inne hos Andréa hittade jag en länk till sidan littlebookthings som jag var tvungen att kika igenom. Hittade några som jag gillar lite extra :).
Nytt i brevlådan och från biblioteket

Igår fick jag hem ett trevligt paket i brevlådan! Det var från Bokslukare som jag gjort ett bokbyte med. Boken jag fick hem var Nattfåk av Johan Theorin. En författare jag läst mycket om i bokbloggsvärlden, men aldrig läst något av. Så det ska bli väldigt kul att läsa den sen! :)


Sedan var jag och hämtade ut ännu en bok från biblioteket. Jag börjar undra om det finns någon gräns för hur många man får ha hemma, och om jag i så fall är nära den gränsen snart! Den jag hämtade var Baddaren av Emma Hamberg. En till bok till min sommarkurs. Eftersom jag läst ut Vattenmelonen igår så ska jag börja på Baddaren idag. Det ser jag faktiskt fram emot, den verkar bra.

Dessutom blev jag lite extra kär i den när jag såg det här;
I början av varje kapitel så är det fint dekorerat med fjärilar eller som på bilden, en fågel och grenar. Det tyckte jag var en väldigt fin detalj som gjorde mig lite glad :).


fredag 29 juni 2012

Veckans Bokbloggsjerka

Fredag och den här veckan hoppar jag på jerkan inne hos Annika igen :).

Veckans fråga är;

Vad läser du just nu?

Just nu håller jag på med flera böcker på samma gång, som kanske syns här bredvid. Men helt rätt är inte bilderna så jag kan berätta lite mer.
Till Chick lit kursen läser jag Vattenmelonen av Marian Keyes, som hittills verkar vara en av de bättre chick lit böcker jag fått läsa den här sommaren.
Till kursen i Barn- och ungdomslitteratur har jag för några dagar sedan läst ut Ursäkta att man vill bli lite älskad av Johanna Thydell, det var en helt okej bok, gick snabbt att läsa ut. Nu ska jag börja läsa Stora sagoboken om Pelle Kanin av Beatrix Potter :).


Och, till sist, alldeles för mig själv, läser jag Prövad Oskuld av Agatha Christie. Jag har för mig att jag tidigare läst bara en bok av henne, i mellanstadiet eller något sådant så jag har inget klart minne av det. När jag hittade den här på andrahandsaffären så tyckte jag det var dags att läsa henne mer ordentligt :).

Puh, ja, det var det jag håller på med just nu!

torsdag 28 juni 2012

Böcker vill ha nytt hem!

Jag har rensat lite mer och hittat två nya böcker, och en bok från förra inlägget ska skickas iväg så jag kör ett till inlägg och ser om det är någon mer som vill ha en bok :). Kostar bara fraktkostnaden, eller om ni vill göra bokbyte, vilket som går bra :).


 • Månen vet inte av Niklas Rådström. (Namnmärkt men annars bra skick)
 • Mordets praktik av Kerstin Ekman (Läst en gång men fint skick)
 • När förnuftet sover av Inger Alfven (Läst en gång men fint skick)
 • Fruset ögonblick av Camilla Ceder (Läst en gång men fint skick)

De två nya böckerna är


 • Besatt av Peter James (Läst men bra skick)
 • Heartbreak Hotel av Jill Marie Landis (På svenska. Läst en gång men fint skick)
Så ja, ser ni något ni vill ha är det bara att lämna en kommentar :)

tisdag 26 juni 2012

Någon som vill ha?

Jag hittade fler böcker under kvällen igår, så nu har jag 5 böcker som jag kan skicka till någon mot fraktkostnaden bara. Annars åker de till en andrahandsbutik :). • Ligg hos mig av Joanna Briscoe
 • Månen vet inte av Niklas Rådström
 • Mordets praktik av Kerstin Ekman
 • När förnuftet sover av Inger Alfven
 • Fruset ögonblick av Camilla Ceder
Pocketboken märks det att den är läst på, ryggen är lite skadad som det kanske syns här på bilden, egentligen kan jag faktiskt bjuda på frakten till och med för den boken, det känns fel att ta betalt för en bok jag ogillade så mycket. Så Ligg hos mig är gratis!
Niklas Rådströms bok står har jag namnmärkt någon gång för flera år sedan så det är väl det som är "skadat" på den, annars är den oläst.
Mordets praktik är läst en gång men i väldigt bra skick.
När förnuftet sover är också läst en gång men i bra skick.
Och sist så är Fruset ögonblick läst en gång men i bra skick.

Någon som är intresserad? Lämna en kommentar med mailadress i så tar jag kontakt!

måndag 25 juni 2012

Bokplaner för i morgon

Jag har gått igenom mina bokhyllor och hittills hittat tre böcker som jag inte känner något speciellt för. Så jag har tänkt lägga ut bilder på dem här på bloggen i morgon, och så får vi se om någon som hittar sin väg in hit, kanske är sugen på någon av dem :).

I så fall är det bara fraktkostnad man behöver ge för dem. Får se om det är någon som blir intresserad! Annars får de nog lämnas till någon andrahandsbutik här i närheten :).
Bilden hittade jag hos http://thegirlandherbooks.tumblr.com/  tycker den är väldigt charmig! 

lördag 23 juni 2012

Främlingar av Dean Koontz


                                         Originaltitel: Strangers.  Sidor: 618

"De är främlingar En handfull människor.
Med olika bakgrund, bosatta i olika städer och byar spridda över Amerika. De har ingenting gemensamt - utom sin fruktan.
De är offer
En okänd skräck smyger sig kall och naken in i deras drömmar.
Och gradvis förvandlas också deras dagar till outhärdliga mardrömmar.

De är utvalda.
De kan inte undkomma.
Djupt ur hjärtat av en vidsträckt öken kallar ett svart och undertryckt minne på dem. Och mot sin vilja dras de alla till det ödsliga Motell Lugnet - där den fruktansvärda sanningen väntar."
 En tegelsten av Koontz, men det fina med hans böcker är att det aldrig känns för långa. Jag bara dyker ner i boken, fastnar i berättelsen och när jag sedan tittar upp har jag helt plötsligt kommit halvvägs eller liknande. Det är aldrig så jag suckar och tänker "är den inte slut snart".

Främlingar var väldigt spännande, inte direkt läskig men spänningen fanns där och jag ville fortsätta läsa för att få svar på alla frågor som dök upp. Man får hoppa mellan en hel del människors liv men jag upplever det aldrig förvirrande. De är så olika personligheter att jag snabbt kunde känna igen när det bytte och hålla koll på vem som var i fokus.

Den här boken överraskade mig, jag kan inte säga så mycket om det egentligen för då berättar jag för mycket. Men ända fram till de avslöjande delarna började dyka upp mot slutet satt jag och försökte lista ut vad det var som den här gruppen människor hade varit med om; alla mina gissningar var fel!

Det var trevliga lässtunder de kvällar boken räckte :).

torsdag 21 juni 2012

Kvällsplaner

Egentligen borde jag plugga. Men efter att ha spenderat hela dagen inne i Karlstad, gått runt utan att göra nå direkt vettigt i flera timmar och väntat på att veterinären skulle ringa så jag fick hämta min älskade vovve, så orkar jag faktiskt inte.

Vovven har dragit ut tänder, 11 stycken blev det till slut :(. Några är ivägskickade på analys för att se om det är någon sjukdom som ligger bakom att de var lösa. Min lilla hjälte som varit så duktig hos veterinären <3. Nu är det smärtstillande och mjuk mat som gäller för honom i en vecka.

Puh vilken dag, mest för honom så klart, men hönsmamma som jag är så har det tagit psykiskt att lämna ifrån mig mitt hjärta sådär och sen bara vänta på att få höra vad de gör och hur det gått. Så ikväll tar jag och vovven det lugnt, med massa gos och fortsatt läsning i Främlingar av Dean Koontz.

Kanske inte väldigt bokrelaterat inlägg här men jag behövde få skriva av mig lite. Hoppas ni har en fin kväll!

tisdag 19 juni 2012

Eld av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren


                                                     Sidor: 633
"De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse.

Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan."
 Åh så glad jag var att få hoppa tillbaka in i de här unga häxornas värld. Jag tyckte verkligen om Cirkeln och jag tycker verkligen om Eld. Nästa bok nu tack! Känns ju lite lagom jobbigt att behöva vänta på tredje.

Jag fortsätter tycka om huvudpersonerna, allihopa fast de är otroligt olika och det finns personlighetsdrag som irriterar. Men det gör allt så verkligt! De är inte perfekta och när jag får komma in i deras tankar så förstår jag dem så bra.
Det är spännande och frustrerande och svängar jag inte var beredd på!

Precis som efter Cirkeln så känns det lite tomt när sidorna tar slut. Man tänker inte på att boken är så pass lång som den är; eftersom det är smått omöjligt att lägga den åt sidan så går det fort att läsa.

tisdag 12 juni 2012

Phantoms - Dean Koontz


                                              Originaltitel: Phantoms     Sidor: 472

"Den fasansfulla sanningen gick upp för polischefen Hammond. DEN GAMLA FIENDEN skulle inte låta sig betvingas med polismakt eller något annat som han och någon annan kunde komma på...
Det var som om en iskall dolk stötts in i hans rygg när han fick telefonkontakt med Helvetes inre - och hörde de ångestfyllda skriken från män, kvinnor, barn, hundar, katter, fåglar..."
 Jisses den här boken har varit slitsam för mina nerver. Det börjar spännande direkt och fortsätter boken ut. Sådan där läskig, krypande spänning när man inte vet vad det är som hotar, bara att någon riktigt ondskefullt lurar i skuggorna och attackerar helt plötsligt.

Eftersom jag pluggar två sommarkurser som innehåller mycket läsande, så läser jag mina egna böcker enbart på kvällen när jag lagt mig. Så när jag har legat och läst den här boken och sedan måste gå till nedervåningen där det är mörkt för att hämta vatten eller liknande, då är nerverna verkligen på helspänn. Bra betyg till boken!

Jag blev inte bara skrämd, utan även förtvivlad när jag läste. För de som har råkat ut för det här onda, för alla liv det tagit. Även om det inte är riktiga människor, utan bara personer i en bok, så känns det, kryper in under skinnet och berör.

Texten på baksidan av boken, som jag skrivit av under bilden, gör inte boken rättvisa. Den är mycket bättre än det låter.

torsdag 7 juni 2012

Present

I fredags, alltså 1 juni, hade jag och sambon 8 års dag. Idag kom presenten han köpt åt mig, tror ni jag blev glad när jag hittade det här i brevlådan?

Inne i paketet gömde sig två fina böcker!


Gargoylen av Andrew Davidson

 


       Originaltitel: The Gargoyle     Sidantal: 452
"Den vackra och namnlösa berättaren i Gargoylen kör längs en mörk landsväg när han tycker sig se ett pilregn komma rakt emot honom. Han kör av vägen ned i en ravin och vaknar upp på en brännskadeavdelning där han får utstå alla helvetets kval och smärtor i form av den behandling han måste genomlida för att överleva. Bränd till oigenkännlighet har han förvandlats till ett monster. Det enda han vill är att bli så pass frisk att han kan begå självmord.

Så en dag kommer Marianne Engel - en tilldragande och mystisk skulptör av gargoyler, groteska statyer av fantasiväsen - till avdelningen och avslöjar att de båda varit älskande en gång i tiden. Då, i ett medeltida Tyskland, var han en svårt brännskadad legosoldat och hon en ung nunna som skötte om hans brännsår och fick honom att tillfriskna i det berömda klostret Engelthal. Allt eftersom hon berättar på sitt sheherazadiska vis och väver samman berättelsen med lika fascinerande historier om odödlig kärlek i Japan, England, Italien och på Island, så märker han att livsgnistan kommer åter, och med den även förmågan att älska någon igen - Marianne."
 Vilken historia det här är! Huvudberättelsen om den brännskadade mannen och Marianne Engel är riktigt bra. Först var jag inte så förtjust i de andra berättelserna, de som hon berättade, men efter ett tag insåg jag att jag såg fram emot dem; berättelsen om deras kärlek i ett annat liv, och de andra sagorna om lika stark kärlek.

Jag tycker verkligen om den här boken. Den drog in mig i sin värld och varje kväll när jag lade mig för att läsa såg jag fram emot att få komma tillbaka till den.
Språket är också något jag gillar, tonen i det. Vid ett tillfälle skriver han om hur läkningen känns, när hud han fått transplanterad på sig blir torr;
"Myror som kilar omkring under huden är inte bara en klichéartad, utan även helt otillräcklig beskrivning. Skoggshuggartermiter med små motorsågar kanske; eller vinkarkrabbor i tagelskjortor och glasfiberskor som drar pyttesmå plogar gjorde av taggtråd. Subepidermala kackerlackor som steppar med dubbade fotbollsskor och cowboysporrar? Ja, kanske."
Det är en bok som lämnar ett litet tomrum efter sig. Där jag saknar karaktärerna, och jag vill höra fler berättelser.

måndag 4 juni 2012

Två nya

Jag upptäckte att vi hade en liten andrahandsbutik här i närheten idag... Inbundna böcker 3 kronor styck!Men resten av sommaren blir det nog mest biblioteksböcker faktiskt. Ska låna en hel del till sommarkurserna så då passar jag på att låna annat också :).

söndag 3 juni 2012

Tordyveln flyger i skymningen - Maria Gripe


"En tordyvel flyger in i ögat på en truckförare, tåget blir försenat med tre minuter och tjugoåtta sekunder och medför att tre tonåringar börjar smyga på en hemlighetsfull roddare. De lockas i väg till Selanderska gården, som en av dem tycker sig ha sett i en dröm. Det förflutna börjar styra det närvarande och flera tider upplevs samtidigt.
Vem är den gamla damen som vill spela schack i telefon? Hur ska man tyda viskningarna i Jonas Berglunds bandspelare? Finns den tretusenåriga egyptiska gravstatyn kvar - och i så fall var? Har den märkliga blå blomman ett eget liv? Vad är det som påverkar historiens gång? Slumpen, viljan eller något annat?"
Jag läste den här boken för flera år sedan, i mellanstadiet någon gång om jag minns rätt. Hade dock inte så många minnen av vad den handlade om, bara en svag aning om att jag gillade den.

Nu fick jag en anledning att läsa om den till kursen om Barn- och ungdomslitteratur jag ska läsa i sommar :).
Det var en väldigt mysig omläsning. Eftersom jag inte kom ihåg handlingen så var det som att läsa den helt på nytt och jag tyckte verkligen om den.

Det verkliga blandas med dröm och lite övernaturligt. Nutid blandas med dåtid och i centrum står tre ungdomar, en väldigt vacker blomma, gamla brev och en dam som vill spela schack över telefonen. Det låter kanske som en underlig kombination, men allt blandas bra och det är lagom spännande mysläsning så här i början av sommaren.

fredag 1 juni 2012

Veckans bokbloggsjerka

Dags för en ny jerka inne hos Annika :)
Veckans fråga är;

Har du bokat en resa någon gång bara för att själv få uppleva en miljö som du har läst om i en bok? Om inte, skulle du kunna tänka dig att göra det?

Jag har inte gjort det, än. Men någon gång ska jag till Rom och se det som beskrivs i Dan Browns Änglar och Demoner, alla statyer, alla kyrkor, alla platser de hinner vara på, jag vill se allt det.  Det är en resa att se fram emot :).