torsdag 29 september 2011

Edgar Allan Poe - Sällsamma historier

Så här mitt i natten passar det väl med ett inlägg om skräckens mästare, Edgar Allan Poe. Jag har läst ut Sällsamma historier alldeles nyss. Anledningen att boken blev läst nu var att jag behövde lite skräckinspiration till en uppgift för den skrivkurs jag går nu.

Sällsamma historier innehåller lite blandade verk av Poe, några mordhistorier och några skräckhistorier. Mordhistorierna var intressanta, det var fascinerande att läsa hur han pusslat ihop berättelsernas lösningar på ett sätt man inte kunde lista ut direkt i början.

Skräckhistorierna var också intressanta att läsa, det är väl alltid lite intressant att läsa det som räknas som klassiker. Den svarta katten som väl blandar lite mord och skräck har jag läst på engelska förut och den är väldigt bra tycker jag. Min andra favorit i boken blev nog Det skvallrande hjärtat som jag också förvisso läst en gång förut.

Nu är det boken utläst i alla fall och det är dags att övergå till min och BokNiklasBottens bokcirkelbok som den här gången blir Stolthet och fördom av Jane Austen, ännu en klassiker :).

söndag 25 september 2011

"Tycka synd om sig själv köp"

Jag är förkyld, det är hemskt synd om mig. Ja i alla fall lite. Så med lite övertalning fick det bli att jag beställde tre pocketböcker, det gick faktiskt inte att låta bli, nästan.
Så snart borde;dyka upp i min brevlåda :) 

torsdag 22 september 2011

Det är ju inte så att jag skulle säga nej direkt...

..till att ha ett sådant här bibliotek hemma. Skulle faktiskt inte klaga alls. Så då har jag mitt drömsovrum i inlägget lite längre ner, och mitt drömbibliotek i det inlägget. Om man tänker riktigt, riktigt intensivt på något ska det väl gå i uppfyllelse...eller hur?

Främlingen i huset av Sarah Waters

Nu, några dagar efter Niklas Botten har jag hunnit läsa ut vår bokcirkelsbok, Främlingen i huset. Det var en bok med väldigt spännande partier, ett avsnitt som verkligen fick det att krypa längs ryggen på mig, några andra lite segare delar och en hel del sorgliga delar.I stort tyckte jag det var en bra bok, men jag gav den inte full poäng på bok.nu i alla fall mest eftersom jag inte riktigt var nöjd med slutet. Jag hade velat få lite mer avslöjat, få veta lite mer. Jag förstår att den här sortens öppna slut kan ha sin spänning för säkert många läsare, men jag vill helst få det lite mer...avslutat kanske man kan säga :).

Men jag gillade den i alla fall annars, som Niklas Botten skrev så gick det snabbt att läsa när man väl börjat trots de lite segare partierna som fanns. Så Sarah Waters är en författare jag skulle kunna läsa mer av :).

tisdag 20 september 2011

Drömrum...

Jag hittade den här bilden på http://bookshelfporn.com/Där hade jag lätt kunnat tillbringa mina kvällar med att läsa. Och tänk så mysigt på höstkvällar när det är stjärnklart ute, spendera kvällen där med böcker och lite te och då och då titta ut på stjärnorna genom det där stora fönstret. Drömma får man eller hur? 

onsdag 14 september 2011

Ett litet tag sedan...

...jag skrev här. Men jag skyller på att det faktiskt mest är samma serie jag läser och det finns inte så mycket nytt att skriva egentligen. Jag njuter fortfarande av Margit Sandemos värld i Ljusets rike och älskar varje minut av det! Jag är på bok 11 av 20 så det är lite tid kvar jag får stanna bland de personer jag verkligen lärt mig tycka om.
Fast, jag behöver inte sörja så mycket, när den här serien är slut har jag fortfarande De svarta riddarna av Sandemo kvar att ta mig igenom.

Sedan har jag och Niklas Botten också startat vår bokcirkel igen efter ett litet sommaruppehåll. Vi har valt att börja läsa Främlingen i huset av Sarah Waters. Ska jag vara helt ärlig har jag inte hunnit börja på den än, jag har helt plötsligt saker att göra när jag är här uppe hos familjen och det är ganska härligt. Men Niklas Botten, oroa dig inte, i helg ska jag börja på vår bok hade jag tänkt!