torsdag 29 mars 2018

Unga kvinnor av Louisa May Alcott


Originaltitel: Little Women
Sidor: 350 (Inbunden)
Ålder: Unga vuxna
"Systrarna March växer upp i en pittoresk liten stad i 1860-talets USA. Det är den vackra och lite fåfänga Meg, pojkflickan Jo, känsliga Beth och romantiska Amy. Deras far är ute i kriget, familjen har ont om pengar och de får klara sig så gott de kan. Visst drömmer de om att bli rika och uppvaktade. Men som Jo säger: - Jag tror inte att fina unga damer har ett dugg roligare än vi, trots våra gamla klänningar och våra för små skor..."
Jag hade så höga förväntningar när jag började läsa den här boken. Jag trodde verkligen att jag skulle älska den. Men nej, jag är jättebesviken faktiskt. Den var inte alls något för mig.

Jag fastnar inte för karaktärerna, inte för berättelsen, inte för något. Jag kan tycka om böcker där det inte händer mycket, det måste inte vara fartfyllt hela tiden, men här blir jag uttråkad. Det bara rinner förbi och jag är verkligen ledsen för det. Jag vill tycka om den, det är ju så många som älskar den.

Så det här blev första negativa upplevelsen i min klassiker-utmaning. Trist! Hur går det för er med den här månadens klassikerläsning?

onsdag 28 mars 2018

Midnight at the Bright Ideas Bookstore av Matthew Sullivan


Originaltitel: Midnight at the Bright Ideas Bookstore
Sidor: 328 (Pocket)
"What do you do when the life you've carefully built for yourself comes apart?
Lydia Smith lives a quiet life, spent in the company of her colleagues and customers at the bookstore where she works. But when Joey Molina, a young and mysterious regular, hangs himself in the bookstore and leaves Lydia secret messages hidden in the pages of his books, her world starts to unravel. 
Why did Joey do it?
What did he know?
And what does it have to do with Lydia?"
En bokaffär, en gåta, mystiska meddelanden i böcker. Hur perfekt låter inte den här boken? Det var så klart omöjligt att inte skaffa den. Kommer däremot inte ihåg vart jag hörde talas om den först. Kanske hos någon booktuber? Inte säker!

Något jag däremot är säker på är att jag verkligen tycker om den. Det är ingen actionpackad bok men det händer ändå väldigt mycket och det finns så många hemligheter att reda ut. Det blir aldrig tråkigt att läsa. Tvärtom så vill jag bara vidare hela tiden. Jag vill veta vilka meddelanden Lydia hittar i böckerna, vart de leder henne, vad som hänt tidigare i hennes liv och hur det hänger ihop med Joey som tagit sitt liv i bokaffären där hon jobbar.

När upplösningen väl kommer knyts alla trådar ihop på ett bra sätt, samtidigt som det är väldigt sorgligt. Hjärtat brister av många olika anledningar. Har ni inte redan gjort det så kan jag verkligen rekommendera att ni läser den!

tisdag 27 mars 2018

Veckans topplista - Påskekrim: bästa deckarna just nu


Nu är det snart påsk och då är det ju många som läser deckare, därför vill Johanna att vi tipsar om de bästa deckarna vi vet just nu den här veckan! Så här kommer mina fem tips. Inte nödvändigtvis bara nya titlar, men de är favoriter hos mig.





måndag 26 mars 2018

Vita löparen av Hanna Blixt


Originaltitel: Vita löparen
Sidor: 114 (Inbunden)
Serie: Äventyren i Sagofallen (del 3)
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack! 
"Sofia och Leo kommer tillbaka till Sagofallen, där Svarta löparen precis har släppt lös mörkrets krafter. Det mystiska är att ingen riktigt vet vem Svarta löparen är. Samtidigt hotar Havsfolket att invadera landet och Sofia och Leo får i uppdrag att leta efter Sagofallens försvunna prinsessa, vars försvinnande även har en koppling till deras egen värld. I sitt sökande måste Sofia och Leo ta sig till Konungastaden, Dimslöjornas vidder och Riddarnas hed, men vägen dit är fylld av faror. På vandringen får de hjälp av några följeslagare. Men ska de lyckas stoppa Svarta löparen i tid?"
Äntligen har en ny del i den här serien kommit ut! Ni som hängt med ett tag vet att jag tyckte väldigt bra om både Styx märke och Svarta damen

Det här är alltså del tre om syskon Sofia och Leo som kan resa mellan vår egen värld och Sagofallen. Fast de kan inte riktigt bestämma själv när de ska komma dit. De blir kallade när de behövs på lite olika sätt och får berättelsen att ha lite Narnia-vibbar. För mig som älskar Narnia blir det ju lite extra nostalgikänslor över de här böckerna tack vare det.

Jag gillar hur författaren kopplar ihop händelserna i Sagofallen med sådant som händer i Sofia och Leos egna värld. När de nu måste söka efter en försvunnen prinsessa för att förhindra ett krig i ena världen finns det en liknande situation i deras också. Vägen för att lösa problemet är så klart fylld med olika faror och mysterier.

Den här boken, precis som de tidigare i serien, är fartfylld och spännande. Jag är säker på att de i slukaråldern som gillar fantasy och äventyr kommer uppskatta Blixts böcker. De innehåller dessutom fina svartvita illustrationer av Therése Larsson. Det är tänkt att bli en serie om sju delar. Och den här slutade med en riktigt cliffhanger så nu är det bara att vänta på del fyra!

fredag 23 mars 2018

Anything but books tag


1. Name a cartoon that you love.
2. What is your favorite song right now?
3. What could you do for hours (that isn't reading)?
4. What is something you love to do that your followers would be surprised by?
5. What is your favorite unnecessarily specific thing to learn about?
6. What is something unusual you know how to do?
7. Name something you’ve made in the last year (and show us, if you can)
8. What is your most recent personal project?
9. Tell us something you think about often (maybe while staring out of windows)
10. Give us something thats your favorite, but make it something oddly specific,
not like your favorite food, but like your favorite food when you’ve been studying
for hours and forgot to eat. Or, you know, something like that.

torsdag 22 mars 2018

Fejk av E. Lockhart


Originaltitel: Genuine Fraud
Sidor: 275 (Inbunden)
Ålder: Unga vuxna
"Imogen är karismatisk, föräldralös och på rymmen från sitt arv.
Jule är en fighter, en kameleont och en atlet.
En intensiv vänskap. Ett försvinnande. Ett mord, eller kanske två. En farlig romans, eller kanske tre. Lögner och lojalitet, förklädnader och svek. Den amerikanska drömmen, superhjältar, förövare och offer.
En tjej som vägrar ge folk vad de begär av henne.
En tjej som vägrar vara den hon en gång var."
Jag har läst både Kanske är det allt du behöver veta och Den ökända historien om Frankie Landau-Banks av samma författare. Den första älskade jag, den andra fick inte ens ett eget inlägg för att jag inte hade något vettigt att säga om den, vi passade inte ihop helt enkelt.

Så det var lite nervöst att plocka upp Fejk, det hade kunnat gå åt vilket håll som helst. En ny höjdare eller en till besvikelse? Jag hade tur den här gången, jag fastnade väldigt mycket för den! Det händer saker på en gång och det gör det lätt att bli indragen i berättelsen. Den är dessutom skriven på ett väldigt speciellt sätt, då den börjar på kapitel 18 och sedan går till 17, 16 och så vidare. Så man börjar i slutet och läser sig mot starten. Var lite fundersam över hur det skulle fungera men det var väldigt lyckat!

Precis som Kanske är det allt du behöver veta så är det här en bok man inte ska veta så mycket om innan man börjar läsa. Då blir det allra bäst. Så jag ska inte prata så mycket mer om den egentligen. Kan lämna det vid att jag verkligen rekommenderar den om du vill ha något lättläst och uppslukande!

onsdag 21 mars 2018

Paris passion av Eva Swedenmark


Originaltitel: Paris passion
Sidor: 292 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack! 
"Det är en tid av politisk hetta i slutet av sextiotalet. Lena och David reser till Paris för att leva på ett nytt sätt, fria och starka i sitt skrivande. Tillsammans ska de erövra världen, som Jean-Paul Sartre och Simone de Beauvoir. 
Livet som frilansande journalist i Paris fylls av möten och intervjuer med omtalade författare, studenter och politiker. Men tillvaron blir också hårdare än Lena trott och relationen med David påverkas av deras olika syn på fri kärlek. 
I det nyligen befriade Algeriet hoppas de två komma nära varandra igen. Men ett passionerat möte med en svarta panterledare och ett brutalt överfall gör att Lena ifrågasätter allt. Vilken väg ska hon välja för att hitta hem?"
Jag hade inte full koll på vad Paris passion handlade om när jag började läsa. Det jag däremot visste var att den hade fått väldigt många bra recensioner och att den ska vara inspirerad av författarens eget liv, och det gjorde mig nyfiken.

Det är en väldigt lättläst bok, trots att den ibland tar upp jobbiga ämnen, som till exempel kvinnors utsatthet och hur det är när deras liv styrs av männen i samhället. Men jag började och avslutade den under en och samma dag. Ibland är det lite för mycket politik för min smak, men det finns gott om annat att fundera över också som gör att jag fastnar.

Jag tycker om huvudpersonen Lena. Det är intressant att följa hennes personliga utveckling och se hur hon blir mer självständig och starkare i sig själv. David blir jag däremot galen på vissa gånger. Han är så blind för allt annat än sig själv och även väldigt nedlåtande i sitt sätt under en del scener. Redan när de packar inför resan till Paris blir jag frustrerad när det viktigaste är att hans saker får plats i kofferten de båda ska använda.

Det ska erkännas att det här antagligen inte är en bok jag hade plockat upp själv om inte författaren hade hört av sig. Då hade jag nog tänkt att det inte var något för mig, men det är det jag älskar med att ha den här bloggen, det kommer chanser att bli motbevisad och det här är en sådan gång. Jag tyckte riktigt mycket om Eva Swedenmarks berättelse. Den fick mig både ledsen, förbannad och hoppfull under läsningen och var en väldigt stor positiv överraskning!

tisdag 20 mars 2018

Avgrund av Jeff VanderMeer


Originaltitel: Annihilation
Sidor: 155 (Inbunden) 
Serie: The Southern Reach Trilogy (del 1)
Recensionsexemplar: Från Fria Ligan, tusen tack! 
"Område X har varit avskuret från resten av kontinenten i årtionden. Naturen har återerövrat de sista resterna av mänsklig civilisation. 
Den första expeditionen återvände med rapporter om ett vackert Edenlikt landskap. Den andra expeditionen slutade med massjälvmord. Den tredje expeditionen gick under i ett regn av kulor när dess deltagare vände sig mot varandra. Deltagarna i den elfte expeditionen återvände som skuggor av sina forna jag. Inom veckor var alla döda i cancer. 
I Avgrund följer vi den tolfte expeditionen. Gruppen består av fyra kvinnor: en antropolog, en lantmätare, en psykolog - den faktiska ledaren - och vår berättare, en biolog. Deras uppdrag är att kartlägga landskapet, att anteckna observationer av sin omgivning, av varandra, och över allt annat, att undvika att själva bli smittade av Område X. Expeditionen anländer redo för det oväntade, och Område X lever upp till sitt rykte. Deltagarna upptäcker en enorm topografisk anomali och livsformer bortom all förståelse. Det är dock hemligheterna som de fört med sig över gränsen som till slut ska förändra allt."
Det här var en riktigt intressant bok! Karaktärerna har inga namn, de benämns bara med sina  respektive yrken i gruppen vilket ger en väldigt speciell och annorlunda känsla. Jag tror inte jag har läst någonting tidigare där samma stil har använts, inte som jag kan komma ihåg. Här tycker jag hur som helst att det bidrar till att ge allting en mer obehaglig känsla.

Det är inte en actionfylld bok men den går ändå inte att sluta läsa. Berättelsen är inte heller jätteläskig, som jag kanske först trodde att den skulle vara. Utan det är just den där obehagskänslan som ligger och lurar hela tiden. Det finns så många frågor man vill få svar på. Vad är det egentligen som pågår i Område X och hur påverkar det dem som kommer dit? Ganska snabbt märker man att något är galet, att gruppen inte är så sammansvetsade som de kanske skulle behöva vara och att ingen verkar ha fått veta hela sanningen om deras uppdrag.

Det är en väldigt kort bok, men den hinner ändå med mycket på sina sidor och jag känner faktiskt att längden är perfekt. Jag är imponerad och kommer absolut läsa mer av VanderMeer i framtiden och dessutom se filmen, Annihilation, så snart jag kan!

måndag 19 mars 2018

Offrens offer av Bo Svernström


Originaltitel: Offrens offer
Sidor: 474 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från Albert Bonniers Förlag, tusen tack!
"När en bonde utanför Rimbo en tidig morgon går ut i sin lada finner han en naken man brutalt torterad och uppspikad på ladans vägg. På plats gör polisens tekniker en makaber upptäckt: mannen lever. Poliskommissarie Carl Edson sätts på fallet samtidigt som kvällstidningsreportern Alexandra Bengtsson blir den första att skriva om det i media.Ä 
Mannen visar sig vara kriminell och har många fiender. När fler brutala, till synes slumpmässiga mord bland kriminella begås, försöker polisen hitta ett mönster. Men det som tycks vara en trivial uppgörelse i den kriminella världen utvecklar sig till något helt annat. Carl Edson och Alexandra Bengtsson blir allt mer indragna i handlingens mitt – där inget längre är vad det inledningsvis tycktes vara."
Den här boken kom med en varning om att den skulle vara väldigt mörk och våldsam. Och det levde den verkligen upp till! Det är inget man ska läsa om man har svårt för olika sorters våld och hemskheter. Någon gång satt jag och läste samtidigt som jag åt och då fick jag lägga undan boken när den lyckades pricka in en del extra vidriga delar.

Men, ni känner ju mig, det här är inget som nödvändigtvis gör en bok dålig i mina ögon. Och det här är verkligen ingen dålig bok. Det är mer än bara våld, det ligger så mycket mer bakom allt och är faktiskt en historia som berör samtidigt som den är spännande. Exakt vad det är som gör att jag lyckas bli berörd trots att det är en blodig deckare känner jag att jag inte riktigt kan gå in på, det vore att avslöja för mycket.

Författaren har gjort ett väldigt bra jobb med handlingen, kan jag i alla fall säga. Trots att jag en bit in tror att han, underligt nog, gett mig lite för många bitar av pusslet för tidigt så blir jag förvånad och lurad flera gånger efter det. Och slutet var jag inte alls beredd på! Jag är imponerad över hur snyggt Svernström har byggt upp och skrivit ihop allt.

Letar du en ny, spännande deckare så kan jag verkligen rekommendera den här. Det är författarens debut och jag hoppas att han kommer skriva fler böcker!

torsdag 15 mars 2018

The Book Blogger Confessions Tag!

Jamie på En blogg för bokugglor taggade mig! Det tycker jag är lika roligt varje gång så jag tackar och svarar självklart på frågorna :).

1. Which book, most recently, did you not finish?
Hmm det var ett tag sedan men jag tror det var när jag försökte läsa STHLM DELETE av Jens Lapidus. Jag kunde inte med språket och orkade faktiskt inte tvinga mig igenom den.

2. Which book is your guilty pleasure?
Jag vet inte riktigt. Vet inte om jag har någon bok jag känner mig "guilty" över att tycka om. Ingen jag kan komma på nu i alla fall!

3. Which book do you love to hate?
Jag brukar alltid säga en och samma bok på såna här frågor men nu tänker jag faktiskt ta en annan bok! Något du inte vet att jag vet av Birgitta Bergin. Jag blev bara irriterad genom hela boken. Jag älskar inte att ogilla den, men jag ogillar den starkt.

4. Which book would you throw into the sea?


Ja jag vet, det är en Koontz-bok. Men det här är den enda av hans böcker (av de jag läst alltså) som verkligen gjort mig besviken. Så slänger jag den här i havet kan jag ignorera att den funnits.

5. Which book have you read the most?
Det måste nästan vara Sagan om Isfolket, hela serien med sina 47 böcker. Jag har läst hela minst 4 gånger tror jag. Annars är det nog böckerna om Narnia.

6. Which book would you hate to receive as a present?
Något av Sylvia Day kanske för jag har noll intresse av att läsa de böckerna.

7.  Which book could you not live without?
En? Det går ju inte. Det kan ju vara Harry Potter, Narnia, böckerna av Fredrik Backman, Sagan om Isfolket.

8. Which book made you the angriest?


Jag var så förbannad efter att jag hade läst ut den. Det är flera år sedan men jag minns det fortfarande tydligt.

9. Which book made you cry the most?
Världen utan dig är nog den senaste boken jag gråtit löjligt mycket till. Annars är Marley och jag en annan som fått mig att gråta som en tok.

10. Which book cover do you hate the most? 
Tar en bok från min önskelista på Bookdepository här. Det är andra delen i en serie, jag tyckte bra om första och vill gärna läsa vidare någon gång. Men jag är inte förtjust i omslagen.

onsdag 14 mars 2018

En ny tid av Ida Jessen


Originaltitel: En ny tid
Sidor: 220 (Inbunden)
Serie: Bagge (del 1)
Recensionsexemplar: Från Historiska Media, tusen tack! 
"3 januari 1904
Jag är på väg nu. Allt är packat. Jag har inte ens tid att skriva det här. Jag fortsätter senare.
Så inleder fröken Lilly Høy sin dagbok. Hon ska precis påbörja sin första lärartjänst i det lilla jylländska samhället Thyregod. Men det kommer att dröja tjugo år innan hon tar fram sin dagbok igen. Då ligger hennes man, doktor Bagge, för döden.
I En ny tid möter vi Lilly Bagge. Hon är en kvinna av sin tid, som troget följt sin make genom livet. Först som änka måste Lilly lära känna sig själv på nytt och inser då att det är dags att vända om, återgå till den hon var för tjugo år sedan."
Det här är en bok som är ganska annorlunda mot mycket annat som jag läser. Det är ingen deckare, inget övernaturligt, inte ens något egentligen dramatiskt. Men anledningen att jag skrev och efterfrågade den som recensionsexemplar var att den är skriven i dagboksform och det är något jag är väldigt svag för.

På bakskidan beskrivs den som finstämd, ett ord jag tycker passar utmärkt på den här lilla pärlan. Den handlar om Lilly, som alltid har satt sin make först och haft ett ganska stilla liv medan han varit en upptagen läkare. Men han blir sjuk och avlider, och hon blir ensam kvar och vet inte riktigt vad hon ska göra eller vem hon är nu utan honom. Genom sin dagbok tänker hon tillbaka på livet innan hon träffade honom, samtidigt som hon börjar upptäcka allt det nya hon nu står inför.

Det är väldigt fint skildrat. Lilly berättar en hel del utan att skriva saker rätt ut och det är skickligt gjort. Hon har kanske inte varit så lycklig som hon intalat sig under åren tillsammans med maken, och det verkar aldrig ha varit ett speciellt kärleksfullt förhållande.

Jag har tyckt om att följa hennes tankar och känslor när hon lär sig hur hon ska förhålla sig till sig själv och livet som änka. På sina få sidor hinner den ge mig många känslor och trots att allt kanske inte blev som Lilly först hade tänkt sig, finns det en känsla av hopp i hennes ord.

tisdag 13 mars 2018

Veckans topplista - Böcker jag ser fram emot i vår


Snart kommer väl våren smygande, hoppas jag i alla fall. Och Johanna vill veta vilka böcker vi ser fram emot i vår! Så här kommer fem stycken jag är väldigt nyfiken på i alla fall.


Utkommer på Modernista.


Utkommer hos Forum.


Utkommer hos Lind&Co


Utkommer hos Forum.

Och nu har jag sparat det bästa till sist...Jag är så sjukt pepp på det här!!


EN NY DEAN KOONTZ BOK PÅ SVENSKA!!! Förstår ni glädjen?! Utkommer hos Bokfabriken! 

Nu ska jag gå och lugna ner mig lite.

måndag 12 mars 2018

Love Hurts Deluxe av Kim W. Andersson


Originaltitel: Love Hurts Deluxe
Sidor: 384 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från Apart Förlag, tusen tack!
"Kärlek gör ont. Speciellt när du bestämmer dig för att dumpa din sviniga kille på en zombieinfesterad strand, när bottenlös kärlek till en sjöjungfru leder till avgrundsdjup olycka eller när inte ens döden ger dig vila från ett påträngande ex. Kärlek gör särskilt ont i Kim W. Anderssons romantiska skräcknoveller."
Det här var riktigt härlig läsning! Love Hurts Deluxe är en stor bok som innehåller 33 romantiska skräcknoveller. De är ganska korta allihopa och har oftast någon underlig twist i slutet. Vissa har faktiskt fått mig att sitta och le samtidigt som jag har läst, för man vet aldrig vad som väntar när man vänder till en ny sida. Det är alltid en överraskning och kan gå åt vilket håll som helst.

Jag har aldrig tidigare läst någon av Kim W. Anderssons serier tidigare men skulle säga att det här är en perfekt bok att börja med om man är nyfiken. Formatet, med många korta serier, är något jag uppskattar. För mig känns det bra att kunna avsluta en historia efter några sidor, och det är perfekt att läsa en eller två innan man ska sova till exempel. Det är också imponerande att han hela tiden lyckas berätta dem på ett bra sätt med det begränsade utrymmet. Det känns aldrig ofärdigt eller framstressat.

Jag är jätteglad att jag fick chansen att läsa den och rekommenderar den verkligen!

torsdag 8 mars 2018

Skrik tyst så inte grannarna hör av Karin Alfredsson


Originaltitel: Skrik tyst så inte grannarna hör
Sidor: 366 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från Bokfabriken, tusen tack!
"Allt kommer att ordna sig. Roger är omtänksam och uppvaktande och har vigt sitt liv åt att hjälpa afrikanska kvinnor ur fattigdom. Han ser på Ellinor med en blick som säger att han vill ha henne, att hon är hans. Du kanske ska flytta med till Afrika? Rogers erbjudande blir lösningen på den ekonomiska knipa Ellinor har hamnat i. Hon lämnar frisörsalongen och Stockholm och flyttar med till Zambia.
Efter ett liv i fattigdom i Lusakas slumområden får änkan Loveness ett liknande erbjudande. Siame är välklädd, snäll mot barnen och har en tjänstebostad hos svenska ambassadens biståndsråd. En riktig bostad. Med en dörr som går att låsa. Allt kommer att ordna sig."
Nu har jag äntligen vågat mig på den här boken. Jag har velat fram och tillbaka ganska länge på grund av ämnet. Jag var rädd att den skulle vara väldigt tung och svårläst. Men trots sitt mörka, viktiga ämne är den väldigt lätt att ta sig igenom.

Den ger mig otroliga obehagskänslor under delarna när Ellinor och Loveness utsätts för både psykiskt och fysiskt våld. Det är väldigt jobbigt att läsa de styckena och hjärtat börjar på en gång slå hårdare. Trots det är det något som gör att jag inte känner att jag kommer nära karaktärerna. Jag vet inte, men det kanske är jag själv som skapar någon sorts distans omedvetet.

Hur livet i Afrika är för Loveness och hennes barn är intressant att läsa om. Deras tro och sätt att göra saker på. Jag hade nog kunnat läsa en hel bok om bara hennes liv känns det som. Ibland känns det så också, att boken tar upp lite för mycket och därför är lite för kort. Den hade behövt mer utrymme för att kunna gå in mer på djupet på alla olika områden.

Jag är i alla fall glad att jag har läst den!

onsdag 7 mars 2018

Ängelns lek av Carlos Ruis Zafón


Originaltitel: El juego del ángel
Sidor: 587 (Inbunden)
Serie: De bortglömda böckernas gravkammare (del 2)
"Barcelona på 1920-talet. De fördömdas stad.
Den unge David Martín har bosatt sig i ett gammalt förfallet tornhus i stadsdelen El Raval. Han arbetar som journalist men skriver också skräckromantiska berättelser och är på väg att slå igenom som bestsellerförfattare. Men allt blir inte som han tänkt sig. Hans liv förmörkas av en olycklig kärlekshistoria. Och det kontrakt han tecknat med förläggarna Barrido och Escobillas visar sig vara ett slavkontrakt.
En dag får David ett brev, med ett lacksigill i form av en ängel, från en mystisk man som kallar sig Andreas Corelli. Han påstår sig vara förläggare och ger David ett erbjudande som han inte kan motstå: han vill att David ska ägna ett år åt att skriva en bok åt honom, en bok av ett slag som världen aldrig tidigare skådat. I utbyte ska han få en stor summa pengar - och kanske något annat?
Är det djävulen eller en ängel som David ingått avtal med? Corelli tycks dyka upp överallt i hans liv, och tycks veta allt om honom.
I det hus där David slagit sig ner har det tidigare bott en annan författare, som ingått samma avtal med Corelli som David - och som sedan hittats död, kanske mördad. David börjar forska i fallet - och är snart fångad i en gåtfull och mardrömslik labyrint ur vilken det inte tycks finnas någon utväg."
Vad glad jag är att jag äntligen tog tag i att läsa den här! Jag fullkomligt älskade första delen, Vindens skugga, och vet inte varför det tagit så lång tid för mig att fortsätta. Men nu är det äntligen gjort.

Jag var lite orolig att den här boken inte skulle vara lika bra som första. Så är det ju ofta när man har läst en jättebra första del i en serie, kan resterande böcker verkligen leva upp till den? För Ängelns lek var det i alla fall inga problem! Den var otroligt bra!

Språket är underbart, stämningen är magisk och det är en spännande berättelse. Och framförallt, det är en berättelse om böcker, om språket, om ord och hur mycket de kan betyda. Hur kan jag göra annat än älska det?

Huvudkaraktären David är egentligen inte så lätt att tycka om alla gånger. Han uppför sig på sätt som jag inte alltid förstår och är ganska tvär i sitt uppträdande mot en del personer. Men ändå är det omöjligt att inte bry sig, att inte vilja veta hur allt ska sluta och jag sitter hela tiden och hoppas på att det ska bli en lycklig sista sida. Ibland är det som att jag inte andas medan jag läser, bara för att det är så spännande och jag sitter på nålar.

Har ni inte läst de här böckerna ännu så har ni verkligen något att se fram emot! Nu ska jag bara skaffa Himlens fånge och sen invänta fjärde och sista boken som kommer ut senare i år.
"Jag hade lärt mig läsa och skriva långt före de andra barnen i vårt kvarter. Där mina skolkamrater såg svarta obegripliga streck, såg jag ljus, gator och människor. Orden och den mystik som låg bakom dem fascinerade mig och gav mig nyckeln till en gränslös värld." - sid. 44

tisdag 6 mars 2018

Veckans topplista - Vinterns bästa


Vinterns bästa böcker vill Johanna att vi ska berätta om den här veckan! Jag har bara valt böcker från november månad och fram till idag. Och att få ner dem till bara fem var smått omöjligt kan jag tala om! Jag har faktiskt fuskat och valt sex böcker.






måndag 5 mars 2018

I'm the reader-tag


Nu har jag helt tappat bort vart jag hittade den här taggen, möjligtvis på Youtube någonstans men jag är inte säker. Tyckte den var rolig och passar bra på en måndag! Gör den gärna ni också :)

Välj ett ord som beskriver dig som läsare.
Allätare! 

Vilken var den allra första boken du blev förälskad i?
Jag försökte få fram ett svar från mina föräldrar till den här frågan och mamma kollade i boken de skrev i om mig när jag var liten. Där nämns en bok som heter Sängdags som tydligen skulle läsas flera gånger per dag och pappa längtade efter en ny så jag antar att det är min allra första bokförälskelse!

Inbundet eller pocket? 
Både och! Jag köper pocket och inbundet, det spelar inte så stor roll egentligen.

Hur har läsningen påverkat dig som person? 
Jag tror den har påverkat mig mycket. Jag har väldigt sällan tråkigt, det ger mig ett bra sätt att slappna av på och distrahera mina egna tankar om jag har en jobbig dag. Det har nog gett mig en väldigt bra fantasi och förmåga att tänka mig in i situationer jag kanske inte varit själv i. 


Vad läser du när du behöver bli tröstad?  
För mig är det så att jag ibland går tillbaka till böcker jag redan läst när jag behöver något som är bekant, som är tryggt på något vis. Då brukar det bli att jag lyssnar på Änglar och demoner av Dan Brown. Eller någon av böckerna om Pettson & Findus!

Vem gjorde dig till en läsare?  
Pappa skulle jag vilja påstå!

Vilken bok har förändrat din syn på världen? 
Förändrat min syn på världen...det är en svår fråga! Det böcker gör är väl att få mig att se mer av världen, öppna mina ögon för hur andra har det. Det har till exempel The Hate U Give gjort, om jag ska ta en bok jag läst nyligt. 

Beskriv ditt drömställe för läsning.
Jag älskar att vara ute i syrrans stuga på sommaren. Där finns det ingen tv, ingen dator. Det är bara lugnt och skönt och man har all tid i världen att bara läsa och läsa. Ett annat ställe som jag drömmer om att få läsa på någon gång är i en stuga på Irland eller i Skottland. Jag vill verkligen hyra en stuga på någon av de platserna någon gång och bara ta det lugnt, gå runt och fota på dagarna och läsa på kvällarna. 

fredag 2 mars 2018

Mars TBR

Det verkar vara lite strul med videon och ljudet som inte synkar och jag tror problemet kommer från Youtube. Ber om ursäkt för det men hoppas det går bra att lyssna på mig prata om vilka böcker jag tänker läsa i mars i alla fall! Hoppas på att det funkar felfritt nästa vecka igen.


torsdag 1 mars 2018

Min ljudbokshylla

Jag läser allra mest fysiska böcker, men ibland lyssnar jag på ljudböcker också. Då är det via Storytel, jag har faktiskt aldrig ens testat någon annan ljudboksapp. Det har alltid känts som att jag kan få ut det jag vill ha via dem.

Men då är det ju så att det ligger en del olyssnade böcker i min bokhylla där. Det spelar visst ingen roll vart bokhyllorna än befinner sig, de blir alltid fulla med böcker på kö! Så idag tänkte jag bara visa fem av de böcker jag verkligen vill lyssna på. Har ni lyssnat/läst på någon av dem får ni gärna säga till och berätta om de var bra eller inte, eller om det är någon ni själv är intresserad av.


Kamrat.357 fick jag tips om på Instagram av författaren själv. När jag sedan läste att den delvis handlar om Palme-mordet så fick den snabbt hoppa in på min Storytel-bokhylla. 


Mischling har jag länge velat läsa men till sist fick den åka in på ljudbokshyllan. Har faktiskt börjat lyssna på den men inte hunnit färdigt än. 


Det här är också en bok jag har haft ögonen på sedan den kom ut!


Bakom stängda dörrar har varit precis överallt känns det som. Alla hyllar den! 


Det känns som alla har läst den här och författarens tidigare bok, Omgiven av idioter. Jag har inte läst någon av dem men är lite mer nyfiken på den här boken.