torsdag 30 november 2023

Hostage av Clare Mackintosh

 

Originaltitel: Hostage
Sidor: 389 (Häftad)
"You can save hundreds of lives. Or the one that matters most... 
The atmosphere on board the inaugural non-stop flight from London to Sydney is electric. Numerous celebrities are rumoured to be among the passengers in business class and journalists will be waiting on the ground to greet the plane. 
Mina is one of a hand-picked team of flight attendants chosen for the landmark journey. She's trying to focus on the task in hand, and not worry about her troubled five-year-old daughter back at home with her husband. Or the cataclysmic problems in her marriage. But the plane has barely taken off when Mina receives a chilling note from an anonymous passenger, someone intent on ensuring the plane never reaches its destination. Someone who needs Mina's assistance and who knows exactly how to make her comply. 
It's twenty hours to landing. A lot can happen in twenty hours..."

Tips, läs inte den här boken innan du ska flyga. Det kan inte vara bra för nerverna.

Om man har fötterna stabilt på marken däremot är det riktigt spännande läsning. Enda anledning att det tog flera dagar för mig att läsa ut den var på grund av trötthet. Boken var det absolut inget fel på och så fort jag fick lite ledigt sträcklästes stora delar av den. 

Det är smått omöjligt att tänka sig in i Minas situation och hur man skulle känna och reagera, en riktig mardröm. Genom boken får man följa tankegångarna hos några av resenärerna på planet som inte är oskyldiga, hur de resonerar och rättfärdigar sina handlingar. Samtidigt som Mina och hennes familj är de riktiga huvudkaraktärerna, både i planet och på marken. Och dem gillar jag att följa även om jag är lite osäker på Adam, hennes man, i början.

Redan när jag började läsa var jag säker på att jag skulle gilla den och Mackintosh gjorde mig inte besviken den här gången heller.

tisdag 28 november 2023

Stormberget av Liza Marklund

 

Originaltitel: Stormberget
Längd: 8 h 39 min
Serie: Stenträsktrilogin (del 3)
Uppläsare: Lo Kauppi
"Mitt under midsommarfirandet i Stenträsk flyter en kropp upp ur Kallmyren. Man utgår från att det är Wiking Stormbergs drunknade hustru som äntligen har hittas.

Men Wiking vet, av uppenbara skäl, att så inte är fallet.

Och människan i myren visar sig vara en man, och han har inte drunknat. Hans kropp har varit fäst mot myrens botten med en påle genom hjärtat, likt en vampyr.

För Wiking innebär fyndet en svindlade resa bakåt i hans egen familjehistoria. Till slut vet han inte vad som är sanning och vad som är lögn, vem som egentligen är vad eller vem han själv är."

Jag har verkligen tyckt om Liza Marklunds böcker om Stenträsk och invånarna där. Stormberget är tredje och avslutande delen och jag tycker allt knyts ihop väldigt bra.

Vi hoppar mellan dåtid och nutid, berättelserna vävs samman och det är obehagligt och jobbigt att lyssna vissa gånger. Man kommer så nära under allt som händer när det läses upp i ett par hörlurar. Det går som inte att komma undan. Mäns våld mot kvinnor, familjehemligheter och hur det förflutna påverkar en genom livet är ämnen som tas upp. 

Det har varit en spännande resa genom böckerna och det är lite synd att det är över, men jag är nöjd med hur avslutet blev. 

måndag 27 november 2023

Dead of Winter av Darcy Coates

 

Originaltitel: Dead of Winter
Sidor: 345 (Häftad)
"There are eight strangers. One killer. Nowhere left to run. 
When Christa joins a tour group heading deep into the snowy expanse of the Rocky Mountains, she's hopeful this will be her chance to put the ghosts of her past to rest. But when a bitterly cold snowstorm sweeps the region, the small group is forced to take shelter in an abandoned hunting cabin. Despite the uncomfortably claustrophobic quarters and rapidly dropping temperature, Christa believes they'll be safe as they wait out the storm. She couldn't be more wrong. 
Deep in the night, their tour guide goes missing...only to be discovered the following morning, his severed head impaled on a tree outside the cabin. Terrified, and completely isolated by the storm, Christa finds herself trapped with eight total strangers. One of them kills for sport...and they're far from finished. As the storm grows more dangerous and the number of survivors dwindles one by one, Christa must decide who she can trust before this frozen mountain becomes her tomb."
Det här var spännande! Jag har suttit på nålar stora delar av berättelsen och vissa stunder tror jag faktiskt att jag glömt att andas.

Darcy Coates är riktigt skicklig på att bygga upp stämningen i sina böcker. Här kan jag känna kylan, den isande blåsten i ansiktet och snöflingorna som gör ont mot huden. Plus rädslan och ångesten när karaktärerna inser att det finns en mördare ibland dem och vad de än försöker göra för att överleva verkar det inte vara tillräckligt.

Jag skulle säga att det är perfekt vinterläsning. Plocka upp den när kvällarna är mörka och snön har lagt sig på backen. Hade jag befunnit mig i en stuga i skogen med en storm utanför hade jag nog inte vågat läsa vidare i den just då. 

Coates imponerar om och om igen och jag vill bara ha mer!

torsdag 23 november 2023

Sällsynt kloka varelser av Shelby Van Pelt

 

Originaltitel: Remarkably Bright Creatures
Sidor: 367 (Inbunden)
"Tova har tagit jobb som städare på stadens akvarium för att ha något att göra. Hennes make har gått bort och annars träffar hon mest sina enerverande väninnor på tråkiga kafferep.

Med mopp och hink rengör Tova akvariets lokaler efter stängning iakttagen av de vattenlevande varelserna. Där finns den åttaarmade bläckfisken Marcellus som hon är särskilt fäst vid. Samtidigt kommer den unge Cameron till stan, på jakt efter sin pappa. När Tova råkar halka och skada foten får Cameron ta över hennes nattliga städjobb.

Vad varken Tova eller Cameron förstår är att bläckfisken Marcellus döljer många hemligheter i sitt akvarium - han vet vad som hände när Tovas son försvann."

Det här är en bok som fått otroligt många lovord och även om jag kanske inte är lika galet förälskad i den som många andra så tycker jag om den.

Jag gillar verkligen Tova och det är lite extra roligt att hon kommer från Sverige från början. Hon har blivit änka och dessutom försvann hennes artonåriga son för flera år sedan så hon bär på mycket sorg. När hon städar på akvariet får hon ett band till bläckfisken Marcellus, som också har egna kapitel i boken. Han är en mycket intelligent karaktär som ser och vet mycket mer än vad alla människor runt om honom förstår. 

Camerons kapitel fångar mig inte lika mycket som Tovas och Macellus. Speciellt inte i början, då är han faktiskt lite irriterande. Men han växer under berättelsens gång. 

Det är ingen ny favoritbok men den är absolut fin och läsvärd! Lite annorlunda och speciell med en bläckfisks perspektiv.

onsdag 22 november 2023

Annars mördar jägarn dig av Sofia Rutbäck Eriksson

 

Originaltitel: Annars mördar jägarn dig
Längd: 10 h 31 min
Serie: Arvidsträsk (del 4)
Uppläsare: Fredde Granberg
"Arvidsträsks lugna höststämning skakas om när en man hittas död vid ett jakttorn i närheten. I samma jaktlag finns Saga Wall, men kan det verkligen vara en av hennes vänner som står bakom det brutala mordet? Och är Saga själv i fara? 
Rolf Ström, som lockats tillbaka till polisyrket, samarbetar med polisinspektör Lagerkvist. De kämpar mot klockan för att lösa mysteriet innan fler kommer till skada och för att spåra upp en jägare som försvunnit i de vidsträckta skogarna. Trots oron fortsätter livet runt sjön med familjebestyr och Oscars senaste storslagna idé. Samtidigt anlitas byns deckarförfattare, Riita Niemi, för att hjälpa 106-årige Knut att lösa ett annat försvinnande - hans väns oväntade frånvaro från deras årliga pratstund uppe på Arvidsträskberget."

Sofia Rutbäck Eriksson är tillbaka med en ny del i serien om gänget i Arvidsträsk. Det är ett härligt gäng att återse och Fredde Granbergs uppläsning gör att jag fylls med glädje så fort jag lyssnar. Han ger de olika karaktärerna sina egna röster och alla passar så perfekt till deras personligheter, det är helt otroligt hur bra han lyckas!

Mysteriet är som vanligt riktigt klurigt och spännande utan att det är blodsplatter överallt. Det är några gånger som pulsen höjs och jag blir nervös för hur det ska gå. Samtidigt finns det humor och väldigt mycket värme och kärlek. Det är ett sammansvetsat gäng som bor i Arvidsträsk och när jag lyssnar känns det som jag blir en del av deras gemenskap för ett tag. 

Även om jag gillar alla återkommande karaktärer så är 106- årige Knut favoriten. Han är så speciell och finurlig med ett väldigt stort hjärta. Böckerna om Arvidsträsk har blivit en favoritserie och jag ser med spänning fram emot nästa del!

tisdag 21 november 2023

Fjällsjön av Anna-Karin Olofsson & Björn Olofsson

 

Originaltitel: Fjällsjön
Längd: 10 h 1 min
Serie: Kalla fall Nordkalotten (del 1)
Uppläsare: Lo Kauppi
"En kylig höstkväll samlar kommissarie Britta Lindén sitt nya, tvärnordiska team på Torneträsk strand. Därifrån syns ön dit finländaren Seppo Mannela begav sig för tjugo år sedan för att fiska med sina vänner. Det var även där han senast sågs i livet. Simmade han tillbaka till land för att i hemlighet börja ett nytt liv någonstans? Drunknade han i det kalla vattnet? Eller blev han mördad och kroppen sänkt i den djupa sjön?

Team Kalla fall Nordkalotten har sin bas i Kiruna, i en byggnad som hotas av gruvan. Gruppens uppgift är att ta reda på sanningen där gamla utredningar gått bet. Med hopp om att få ge anhöriga ett avslut kämpar teamet mot både inre stridigheter och ett skoningslöst klimat."

Om en bok utspelar sig i Kiruna så kommer jag att läsa den, så är det bara! Den här tar dessutom avstamp i hur staden ser ut idag, med nya centrum och så vidare. Så bara det gjorde det riktigt roligt och intressant att lyssna på den. 

Man känner verkligen kylan och jag kan se miljöerna, både de inne i staden och de utanför, så tydligt framför mig. Det gör att berättelsen får extra mycket känsla. 

Sen tycker jag om karaktärerna. Det är fyra väldigt olika karaktärer som sammanstrålar för att lösa kalla fall. Det är spännande att följa dem när de lär känna varandra samtidigt som de påbörjar sitt första uppdrag. Är det ett frivilligt försvinnande, en olycka eller ett mord? Jag hade i alla fall ingen aning om hur lösningen skulle se ut.

En lovande start på en serie jag ser fram emot att följa!

måndag 20 november 2023

Dear Mothman av Robin Gow

 

Originaltitel: Dear Mothman
Sidor: 313 (Inbunden)
Ålder: 9-12
"Halfway through sixth grade, Noahs best friend and the only other trans boy in his school, Lewis, passes away in a car accident. Feeling lost and alone, Noah starts writing letters to Mothman, Lewis's favorite cryptid, wondering if he would understand how Noah feels. 

At first, Noah isn't sure whether he actually believes in Mothman - not like Lewis did. But when strange things start to happen around his wooded home, Noah wonders whether there might be something to the stories. He decides to make his science fair project about Mothman, despite his teacher's urging to study something "real".

As Noah's mind begins to open, so does his world. He makes friends with a group of girls in his grade and finally feels like he belongs. But most of the world is not so accepting, and he has no evidence to prove that Mothman exists. With the science fair looming closer, Noah decides to risk everything, trek into the woods and find Mothman himself."

Det här var en väldigt fin och känslosam berättelse om Noah som förlorat sin bästa vän Lewis. De två var de enda transkillarna på skolan och Noah försöker navigera genom sorgen och ensamheten. Han har inte riktigt vågat berätta för någon annan att han vill kallas Noah heller, så världen ser honom inte som den han känner sig som. 

Han börjar skriva brev till Mothman och bestämmer sig för att göra ett skolprojekt och bevisa kryptidens existens. Underliga saker börjar hända och även om Noah själv var tveksam i början blir han mer och mer övertygad om att Mothman faktiskt finns. Boken består av breven och anteckningarna som Noah gör. 

Under berättelsens gång får vi följa när Noahs värld sakta öppnas upp och han vågar släppa in fler människor. Sorgen läker och framtiden kanske inte är så mörk som han först trodde. Det är som sagt en otroligt finstämd bok som tar upp viktiga ämnen. Samtidigt finns det ett litet spänningselement med delarna om Mothman och de händelser som Noah upplever tack vare sitt projekt.

torsdag 16 november 2023

Four Found Dead av Natalie D. Richards

 

Originaltitel: Four Found Dead
Sidor: 320
Ålder: Unga vuxna
"It's the closing night at the Tempest Theaters, the only remaining business in a shuttered shopping complex. The last moviegoers have left, and Jo Edwards and her seven coworkers just want to get through their final shift and be done with this job. But as the work winds down, the tension builds. One of them has the keys to the locked lobby doors and isn't letting them leave. And when the lights go out, it becomes clear why-his rage has driven him to kill someone in the crew. Now it's up to Jo and her coworkers to escape, and their only way out is through the dark, sprawling complex, with boarded-up exits and dead security alarms. But it's also a perfect hunting ground for the one who wants them all dead, and who will kill again and again before the night is over."

Det här var en spännande skräckis för unga vuxna! Åtta ungdomar som blir inlåsta i en biograf/övergiven galleria med en mördare som jagar dem. Saker börjar hända väldigt snabbt och efter det blir det inga långtråkiga stunder. 

Jag gillar huvudkaraktären Jo. Hon har trauman sen tidigare i livet och det får henne att tänka efter och verkligen försöka göra de bästa valen för att hålla alla vid liv. De andra i gänget är också lätta att tycka om. 

Det känns som att den skulle kunna göra sig riktigt bra på bioduken. Det känns nästan som att jag har sett den som film tack vare bilderna jag fått upp i huvudet under läsningen. Jag har väldigt tydliga idéer om hur gallerian ser ut och hur de rört sig och så vidare. Det skulle kunna bli väldigt spännande!

Författaren har skrivit fler böcker och jag är väldigt sugen på att läsa något mer från henne.

tisdag 14 november 2023

När vi möts igen av Emma Straub

 

Originaltitel: This Time Tomorrow
Sidor: 317 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från Bookmark förlag, tusen tack!
"Dagen innan Alice fyller 40 kan hon konstatera att livet är helt ok. Hon trivs ganska bra på jobbet, med sin lägenhet och sina relationer. Men hennes pappa är allvarligt sjuk och hon kan inte släppa känslan av att hon missat något.

Till sin stora förvåning vaknar hon morgon därpå i mitten av 90-talet för att återuppleva sin 16-årsdag. Och det är inte bara hennes tonårskropp som chockar henne, eller mötet med den gamla gymnasieförälskelsen, det är framförallt hennes pappa: den vitala, charmiga, 40-nåntingversionen av pappan som hon får möjlighet att återförenas med.

Beväpnad med ett nytt perspektiv på sitt eget och hans liv är det inte utan att vissa händelser får helt ny mening. Kanske finns det något som Alice borde göra annorlunda om hon kunde?"

Jag blev väldigt nyfiken på När vi möts igen när jag läste att tidsresande skulle vara en del av berättelsen. Och jag tror att det är en bok som många kan tycka om, tyvärr blev den inte riktigt rätt för mig.

Det tar ett ganska bra tag innan jag kommer in i berättelsen. Det är först när Alice åker tillbaka i tiden som jag dras in lite mer och nyfikenheten vaknar till liv igen. Jag vill veta vad som kommer hända och hur hennes val kommer påverka framtiden. Men trots det är det något som inte klickar till hundra procent, kanske är det bara fel bok vid fel tidpunkt.

Jag kan se att den är bra skriven och att den kan tilltala många. Det är väldigt fint skrivet om kärleken till en förälder och hur svårt det är att släppa taget. Och just relationen mellan Alice och hennes pappa är det jag tar med mig från boken, den är så fin och jag förstår hur svårt det är för Alice att se honom sjuk.

måndag 13 november 2023

Glasmannen av Anders De La Motte

 

Originaltitel: Glasmannen
Längd: 16 h 9 min
Serie: Asker (del 2)
Uppläsare: Gunilla Leining
"Kriminalinspektör Leo Asker har just funnit sig till rätta som chef för Avdelningen för förlorade själar då hennes far hör av sig, efter år av tystnad. En kropp har hittats vid hans gård, polisen är honom i hälarna och han kräver Leos hjälp. Men är pappan så oskyldig som han hävdar eller försöker han återigen fånga Leo i sitt nät? 
Samtidigt flyttar Martin Hill till ett avskilt gods för att skriva företagsledaren Gunnar Irvings biografi, lockad av att de mytomspunna ägorna rymmer en privat ö med ett övergivet stjärnobservatorium. Snart upptäcker Hill att trakten har fler berättelser - om mystiska ljussken och illa tilltygade kroppar. Medan Asker och Hill nystar i virrvarret av trådar stiger Glasmannen upp ur det mörker från vilket ingen återvänder. Ingen utom han."
Som jag har väntat på Glasmannen! Jag lyssnade på första delen, Bortbytaren, för ungefär ett år sedan och blev helt fast. Hade jag kunnat hade jag lyssnat vidare direkt, men jag fick snällt vänta.

Det är riktigt spännande och ganska obehagligt. Asker och Hill får olika uppdrag att nysta i men de håller kontakten och hjälper varandra där de kan. Jag gillar dem båda och tycker det är intressant att följa dem och se hur deras vänskap utvecklar sig. De stöter på många olika karaktärer under berättelsens gång, några som man kan känna sympati för och några som är läskiga och väldigt lätta att känna motvilja för. 

Det känns som att Asker börjar finna sig mer till rätta på sin nya avdelning och som att teamet där kan bli riktigt starkt och bra. Jag hoppas på att vi får se ännu mer av det i kommande böcker. Nu är det bara att börja vänta på del tre!

fredag 10 november 2023

Winter-themed Book Tag

1. Falling Snow - The Colors of Winter are muted. Choose a book that has whites, light blues and grays on the cover.
2. Crackling Fires - Colder weather makes for the perfect time to sit by a crackling fire. What book is the best to curl up next to a warm fire with?
3. Ice Storms - Winter storms can be brutal. What book do you love that takes the characters through a brutal season?
4. Winter wishes - Spending more time indoors allows for more time to dream and wish. What character is living a life that you dream about?
5. Hot Cocoa - There is nothing like a hot cup of cocoa during the winter. As adults, we often underestiamte it. What book do you think should be the next big thing?
6. Lip balm and lotion - Soothing dry skin is part of the winter for many. What book is full of soothing & comforting words?
7. Peppermint Mocha - What is you go to winter food or drink for those reading marathons of winter?

onsdag 8 november 2023

Jag kommer att hitta nyckeln av Alex Ahndoril

 

Originaltitel: Jag kommer att hitta nyckeln
Sidor: 264 (Inbunden)
Serie: Nyckelserien (del 1)
"Privatdetektiv Julia Stark får ett oväntat besök på kontoret av en man. Han är en av ägarna till ett framgångsrikt familjeföretag. Dagen innan hade de haft bolagsstämma och middag på godset i Västernorrland. På morgonen hittade han ett fotografi i sin telefon på en bunden, blodig man med en säck över huvudet.

På grund av alkoholrelaterad minnesförlust har han ingen aning om var bilden kommer ifrån och vill därför anlita Stark detektivbyrå för att ta reda på om det är han som är förövaren innan polisen kopplas in.

Julia ber sin exman Sidney Mendelson att ta ledigt från Norrmalmspolisen och följa med henne till skogarna. Hon vet att hon kommer att behöva hans hjälp och drömmer samtidigt om att på något sätt vinna tillbaka hans kärlek.

Julia och Sidney tas emot som gäster på det överdådiga godset och börjar leta efter sanningen medan de äter middagar och umgås med alla familjemedlemmar som teoretiskt sett skulle kunna vara iblandade i mordet."

Jag blev väldigt nyfiken när jag såg att författarparet bakom Lars Kepler skulle komma med en helt ny serie under nytt namn. Pusseldeckare brukar jag ju dessutom tycka om så det kändes lovande.

Men nja. Jag fastnar aldrig helt för karaktärerna. Mysteriet gör att jag läser ut boken för att jag vill veta lösningen men jag tycker inte det blir riktigt spännande någon gång. Jag kanske bara hade alldeles för höga förväntningar eftersom jag gillat böckerna om Joona Linna så mycket. 

Jag tror nog att många kommer tycka om den här, det var bara inte rätt bok för mig.

tisdag 7 november 2023

The Hollow Places av T. Kingfisher

 

Originaltitel: The Hollow Places
Sidor: 341 (Häftad)
"Newly divorced and living back at home in rural North Carolina, Kara is helping out her ailing, eccentric uncle Earl at his house, which doubles as a tourist hotspot: the Glory to God Museum of Natural Wonders, Curiosities and Taxidermy.  
While Kara is closing up one night, she discovers a mysterious hole in the drywall along one of the museum's overstuffed hallways of oddities... an opening that impossibly leads Kara and her new friend Simon to a sprawling area that simply can't be part of North Carolina's plane of existence. As they explore the apparently limitless depths of this bizarre and frightening new world - a hub containing portals to alternate realities - and bear witness to its cryptic warnings, They Can Hear You Thinking and Pray They Are Hungry, Kara and Simon soon realize there is far more danger here than first anticipated..." 

T. Kingfisher börjar nog kunna räknas som en favoritförfattare vid det här laget. Jag har läst 4 böcker nu och verkligen gillat alla!

The Hollow Places är en riktigt creepy och stundtals ganska läskig och obehaglig berättelse. Men det fantastiska med Kingfisher är att hon samtidigt lyckas få in humor på sidorna. Jag sitter och fnissar för att i nästan stund rysa av obehag.

Karaktärerna känns levande och trovärdiga. Jag vill vara kompis med både Kara och Simon. Även om jag inte vill vara med på deras äventyr i en annan värld, jag hade inte överlevt länge! De har en fin vänskap hur som helst. Även relationen mellan Kara och hennes morbror beskrivs väldigt varmt och fint. Det märks hur mycket de betyder för varandra. 

Jag har i alla fall en till bok av Kingfisher som väntar i hyllan och det kommer garanterat dyka upp fler!

måndag 6 november 2023

Holly av Stephen King

 

Originaltitel: Holly
Sidor: 449 (Inbunden)
"When Penny Dahl calls the Finders Keepers detective agency hoping for help locating her missing daughter, Holly is reluctant to accept the case. Her partner, Pete, has Covid. Her (very complicated) mother has just died. And Holly is meant to be on leave. But something in Penny Dahl's desperate voice makes it impossible for Holly to turn her down.

Mere blocks from where Bonnie Dahl disappeared live Professors Rodney and Emily Harris. They are the picture of bourgeois respectability: married octogenarians, devoted to each other, and semi-retired lifelong academics. But they are harboring an unholy secret in the basement of their well-kept, book-lined home, one that may be related to Bonnie's disappearance. And it will prove nearly impossible to discover what they are up to: they are savvy, they are patient, and they are ruthless."

Holly är en karaktär vi lärt känna i några tidigare King-böcker. Hon finns med i Mr Mercedes-trilogin, i Outsidern och i If it Bleeds. Jag har verkligen tyckt om henne och blev därför väldigt glad när jag insåg att hans nya bok skulle ha henne som huvudkaraktär! 

Det är som att återkomma till en gammal vän när jag öppnar boken och träffar henne igen. Berättelsen utspelar sig under pandemin och det är väldigt träffsäkert och realistiskt skrivet om hur olika karaktärerna reagerar och tänker om covid. Vissa tror inte alls på det och vägrar vaccinera sig medan andra är så försiktiga de bara kan för att undvika att bli smittade.

Mysteriet som Holly undersöker är riktigt spännande och skrämmande. Hon börjar nysta i ett försvinnande och ju mer hon rotar desto mer underliga försvinnanden hittar hon som kanske hänger ihop. Vi som läsare får även följa offren ibland och de kapitlen är så obehagliga och hemska.

Holly är en riktigt bra bok och jag hoppas att vi får följa med när hon löser fler fall i framtiden!

onsdag 1 november 2023

The Last av Hanna Jameson

 

Originaltitel: The Last
Sidor: 390 (Häftad)
"The world as we know it has ended. You and nineteen other survivors hole up in an isolated Swiss hotel. You wait, you survive. Then you find the body. One of your number has blood on their hands. The race is on to find the killer. Before the killer finds you..."

Jag såg den här boken hos BookswithEmilyFox för ett tag sedan och blev genast intresserad. Det lät som en perfekt Victoria-bok. Och det var det! 

Det är mycket som pågår samtidigt som det inte är actionpackat. Den lilla grupp människor som är kvar på hotellet efter att flera atombomber sprängts runt om i världen har mycket att ta sig igenom. Ingen kontakt med omvärlden, en död flicka, traumat de alla gått igenom, sorgen efter att världen som de känt den är borta och dessutom ska alla lyckas hålla sams under de omständigheterna. 

Boken är skriven lite som en dagbok. Vår huvudkaraktär skriver ner vad han upplever för att det ska finnas kvar som ett historiskt dokument om någon hittar det en dag. Det är dessutom han som börjar försöka lösa fallet med den döda flickan. Risken finns ju att mördaren fortfarande är kvar på hotellet. 

Det känns förresten som att det här hotellet är inspirerat av ett riktigt hotell. Jag tror man kommer känna igen sig i en del detaljer om det om man är inne på true crime. 

Jag gillade verkligen berättelsen. Det är intressant att se hur gruppdynamiken funkar och ändras ju längre tiden går och när de blir mer och mer pressade och stressade, när nya faror dyker upp och så vidare. Jag tror författaren har en del andra böcker och de ska jag absolut kolla upp.