fredag 31 maj 2013

Veckans bokbloggsjerka!


Det är fredag igen! Ni vet vad det betyder, det är dags att hoppa in till Annika för att svara på en ny jerka!
Veckans fråga är;

Vilket är ditt favoritformat när det gäller böcker? (Observera att ni inte behöver begränsa er till bara ETT)

Ja ni, så länge det är en fysisk bok spelar det faktiskt inte så stor roll för mig i vilket format de kommer. Inbundet är ju fint och känns ordentligt, pocket är riktigt smidigt att ha med sig och inte så tungt att hålla, dansk band är lite som en väldigt trevlig blandning av inbunden och pocket. Men helt ärligt så spelar formatet inte någon jätteroll när jag är ute och letar böcker.
Om fysisk bok är ett format så får väl det bli mitt svar, för det är fortfarande det bästa enligt mig.

Haha förresten.."när jag är ute och letar böcker"...låter som jag går runt i skogen och jagar vilda böcker :).

lördag 25 maj 2013

Av kött och blod av Henrik Johansson


Sidor: 290

"På en rostfri arbetsbänk i ett restaurangkök i östra Malmö låg en golem: en stum, stark och själlös varelse skapad av människohand, byggd av kött. Köttmonstret väntade. En av restaurangens anställda skulle mördas. 
Tempi Moderni går med vinst, men det räcker inte. Ledningen vill ha mer. Tempot höjs och inte en krona spenderas i onödan. Med kniven mot strupen blir personalens motstånd hårdare och hårdare. Till slut finns det ingen väg tillbaka."
 Först och främst, tusen tack till Federativs förlag för recensionsexemplaret!

Innan jag går in på vad jag tyckte ska jag skriva lite snabbt om hur förväntningarna för boken såg ut innan jag började läsa. Först var jag väldigt förväntansfull för jag läste det om en golem och på baksidan står även ordet deckare nämnt, vilket lät som en otroligt spännande blandning!
Sedan hann jag läsa bitar ur några recensioner innan jag själv började läsa den och då sjönk mina förväntningar lite eftersom de nämnde att folk som gick in med förhoppningar om en deckare kanske skulle bli besvikna.

Men i alla fall, jag började självklart ändå läsa...och helt plötsligt insåg jag att mer än halva boken var läst och jag ville inte alls lägga den ifrån mig! Det spelar faktiskt ingen roll att jag inte fick den där deckaren jag hade trott från början. För det här är så bra ändå.

Man får alltså följa de som jobbar på restaurangen Tempi Moderni, de som jobbar i köket, servitriserna, cheferna. Och där finns det folk jag börjar avsky, folk jag verkligen tycker om och konflikter som drar in mig ganska ordentligt känslomässigt. Jag blir nästan lika frustrerad och arg som personerna i boken blir.
Och det är för mig ett bra betyg på en bok, att den kan dra in mig som läsare så pass mycket.

Samtidigt som jag blir så engagerad i personerna så tycker jag det är intressant att läsa om hur ledningen för restaurangen kommer på alla fula knep för att spara in pengar och få vinsten att bli större. För den här boken lämnar också stor kritik mot just det, att längtan efter vinsten kan gå alldeles för långt så man glömmer allt annat och inte tar hänsyn till personerna som blir lidande av det.

Så tack igen Federativs förlag för en bok som till slut blev en väldigt positiv överraskning att läsa!

fredag 24 maj 2013

Veckans bokbloggsjerka!


Fredag och åter dags för en jerka hos Annika! Veckans fråga är;

Brukar du läsa om böcker? 

Haha, ja vad ska man säga..Sagan om Isfolket, en serie på 47 böcker, jag har läst den..3-4 gånger! :) Så ja, det händer kan man ju säga. Och jag kommer läsa om den fler gånger, för jag älskar den världen. Det är min trygga bokvärld, även om mycket jobbigt händer i den så är det ett ställe jag kan gå till och träffa kära gamla vänner och följa deras liv, äventyr och kamp.

Även böckerna om Harry Potter har jag läst flera gånger, och kommer göra igen.

Så böcker som blir lite extra speciella för mig, de kan jag gärna läsa flera gånger.

lördag 18 maj 2013

Berättelser från Engelsfors


Sidor: 112

"Engelsfors är en stad med många hemligheter. Här avslöjas några av dem - i serieform. I åtta berättelser får vi följa De utvalda och personerna runt omkring dem, från tiden innan händelserna i Cirkeln till tiden efter Eld. Vi får  till och med en glimt av vad som händer i sista delen - Nyckeln. 
Författarna till Engelsforstrilogin, Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg, har jobbat tätt ihop med serietecknarna Kim W. Andersson (Love Hurts, Alena), Karl Johnsson (Mara från Ulthar, Vei) och Lina Neidestam (Zelda, Maran). Resultatet är Berättelser från Engelsfors."

Nu har jag läst ut det här seriealbumet som hänger ihop Cirkeln och Eld, två böcker jag verkligen gillar! Seriealbumet fick göra mig sällskap på bussresan till och från praktiken en dag, det gick ganska snabbt att läsa ut den så fler resor behövdes inte.

Och jag gillade det. Visst det var väldigt korta historier man fick följa här men det var okej ändå tycker jag. Det blandades dåtid, nutid och lite framtid utan att det avslöjar för mycket.
Det var intressant att se de olika tecknarstilarna, jag tänkte inte på det så mycket första gången jag läste igenom det. Men sedan gick jag tillbaka och tittade lite närmare och såg alla detaljer och skillnader mellan serierna.

Till slut fick jag fyra favoriter av de åtta berättelserna; De älskande, Vagnen, Den hängde och Tornet. Varför just de fastnade extra är för lite olika anledningar. De älskande och Den hängde tyckte jag verkligen om illustrationerna i (De älskande har inte ens någon dialog).
Vagnen och Tornet däremot tyckte jag om eftersom de visade bakgrunden till en del saker, de var intressanta att läsa.

Nu längtar jag ännu mer efter att få läsa Nyckeln!

fredag 17 maj 2013

Veckans bokbloggsjerka


Dags för en ny jerka, och den här veckan känner jag att det kan bli en sådan som är farlig för den redan långa önskelistan jag har sparad på adlibris!
Veckans fråga är;

Vilka böcker har du klickat hem under den senaste veckan? Om du mot all förmodan inte har gjort det finns det säkert böcker som du skulle kunna tänka dig att klicka hem redan idag? 

Jag har inte klickat hem några, men eftersom den där önskelistan som sagt existerar på adlibris kan jag ju lätt ge några exempel på vilka jag gärna hade klickat hem nu på en gång om jag hade kunnat!

 • Inferno av Dan Brown, jag älskar böckerna om Robert Langdon och vill självklart läsa den här, helst NU! 
 • En man som heter Ove av Fredrik Backman, jag följer Fredriks blogg och tycker han skriver riktigt bra så böckerna av honom är det också klart jag vill läsa.
 • The fault in our stars av John Green, som jag antagligen är sist med att läsa när jag väl lyckas göra det.
 • Nos4a2 av Joe Hill, jag har läst en tidigare bok av honom och gillade den. En andra står och väntar i bokhyllan, men jag vill redan nu ha en tredje!
 • Saga Swärd: omskakare och världsresenär av Taliah Pollack, verkar vara riktigt bra så den hade jag också klickat hem!

Sådär, jag kan fortsätta hur länge som helst men stoppar mig själv så det inte blir en för lång lista! 

onsdag 15 maj 2013

Kretsen av Maggie Stiefvater


Originaltitel: Raven boys
Sidor: 318

"Fyra pojkar på en internatskola bildar ett hemligt sällskap i syfte att finna en mytomspunnen kungagrav.
En flicka har sedan hon var liten fått höra att om hon någonsin kysser sin sanna kärlek så kommer han eller hon att dö.
Deras öden kommer att beseglas på en övergiven kyrkogård en kylig vårnatt."
Det här är den första boken jag läser av Stiefvater, trots att jag har första delen i Mercy Falls vargar stående i bokhyllan och har haft ett ganska bra tag nu.
Men jag har läst mycket bra OM hennes böcker, så jag hade ändå lite förväntningar när jag började på den här.

Och jag gillade den. Den var kanske inte superspännande hela tiden, men jag fastnade verkligen för karaktärerna. Jag älskar Blues lite udda familj, det verkar som ett ganska intressant hus att bo i! Och korppojkarna gillar jag också, kanske att jag fastnade lite extra för Adam och Noah.

Vissa scener är verkligen sådär perfekt magiska och udda som jag är svag för. Och eftersom jag gillar karaktärerna så mycket vill jag hela tiden veta hur det ska gå och vad som kommer hända. Vilket är lite jobbigt när boken är en första del i en serie och jag inte kan få veta allt på en gång. Den hade gärna fått vara lite längre!

Nu tror jag minsann att jag ska ta tag i första boken om vargarna i Mercy Fall snart också. Den här har peppat mig att läsa mer av Stiefvater.

måndag 13 maj 2013

Två nya böcker

Jag har en jobbig dag. Eller dag, jag har en jobbig tid rent allmänt just nu. Med beslut som måste fattas och som kan innebära stora ändringar i mitt liv. Det är lite för mycket för att jag ska må sådär superbra. Så då tyckte jag att jag kunde få springa in till andrahandsaffären här på orten och kolla vad de hade för utbud av böcker!


 • Brother Odd av Dean Koontz (woho, tredje delen om Odd! Visst är det tredje? Eller är jag ute och cyklar?)
 • Geralds lek av Stephen King (aldrig hört talas om den här King-boken förut, ska bli spännande att se vad det är!) 
Två böcker av två av mina favoriter för 6 kr, väldigt nöjd!

lördag 11 maj 2013

Donatorn av Dean Koontz


Originaltitel: Your heart belongs to me
Sidor: 300
"Den 34-årige Internet-entreprenören Ryan Perry verkade ha lagt världen för sina fötter. Ända tills de första symptomen började komma från ingenstans. Inom loppet av ett par dagar diagnostiseras han med en obotlig hjärtmuskelsjukdom och hamnar på en väntelista för en hjärttransplantation: det är hans sista hopp och det blir mindre och mindre för varje dag. Ryan är på väg att förlora allt, sin hälsa, sin flickvän Samantha och sitt liv. 
Ett år senare mår Ryan bättre än någonsin. Affärerna går bra och han hoppas på en återförening med Samantha. Då börjar plötsligt anonyma gåvor dyka upp. Först en låda med godishjärtan och sedan ett hjärtformat smycke. Men läskigast av allt, en video från en hjärtoperation och ett skrämmande meddelande: Ditt hjärta tillhör mig.
På ett ögonblick har det medicinska mirakel som gav Ryan en andra chans i livet förvandlats till en fruktansvärd mardröm. Ryan blir förföljd av en mystisk kvinna som anser sig ha rätt till allt han äger."
Alltså, det här blir svårt. Jag gillar ju Koontz, han är en av mina tre största favoriter när det gäller författare. Men, jag är lite besviken på den här boken. Faktiskt. Det gör ont att erkänna men jag måste ju vara ärlig.

Den är spännande, när Ryan blir paranoid och funderar vem som är ute efter honom, både innan och efter operationen så är det spännande. Och jag blir lite nervig när det verkar som någon kan ta sig in och ut i hans rum hur som helst utan att lämna några spår.
Men sedan tyckte jag allting kändes lite påskyndat, allting fick sin förklaring så snabbt och så var boken helt plötsligt slut.

Så, tyvärr, det här är nog första gången jag verkligen känner mig lite besviken efter en Koontz-bok.

fredag 10 maj 2013

Tegelstenstaggen

Jag har blivit taggad inne hos Sagan om sagorna att göra Tegelstenstaggen! Och jag gillar ju tegelstenar så det är klart jag hoppar på den!
Den går ut på;


- Hitta de fem tjockaste böckerna i din bokhylla som du har läst
- Samt de två tjockaste böckerna i din TBR-pile (alltså böcker man inte har läst än)

Fem böcker jag har läst (ja vissa är ju egentligen flera böcker men eftersom jag har dem i en enda volym och har läst dom som en bok räknar jag dom) ; 

 • Sagan om ringen av J.R.R Tolkien (alla tre böckerna i en volym) på 1222 sidor.
 • Under kupolen av Stephen King 1180 sidor.
 • Harry Potter och fenixordern av J.K Rowling 1001 sidor
 • Liftarens guide till galaxen (alla böcker i en volym) 880 sidor
 • Narnia (alla böcker i en volym) 850 sidor

Det kan hända att jag missat någon bok som borde platsat in där, kanske speciellt efter Harry Potter, men nu får det vara :).

Två böcker jag ska läsa; 

 • Hungerspelen av Suzanne Collins (alla böcker i en volym) 951 sidor.
 • Flickan från ingenstans av Justin Cronin 907 sidor.

Sådär ja, då ska jag tagga några också då. Jag har inte så bra koll på vilka som gjort men förhoppningsvis lyckas jag pricka in någon som inte gjort den ännu :)

Bokraden
Lexie läser

Veckans bokbloggsjerka


Det är fredag och dags för en ny fråga inne hos Annika!

För en tid sedan ställde Bokhora frågan om det är finare att läsa på originalspråk. Jag deltog inte själv i debatten, men för att spinna vidare på frågan skulle jag gärna vilja veta om ni alltid försöker att läsa de böcker ni kan på originalspråket eller om ni hellre väntar på de svenska översättningarna?

De språk jag kan läsa böcker på är svenska och engelska. Jag läser oftast på svenska, men då och då kommer det en engelsk bok med i läsandet också. Nu är jag inte en sådan person som håller stenkoll på när vilka böcker kommer ut på engelska och svenska osv, det blir mer så att ser jag en bok jag vill läsa och jag ser den på svenska, då läser jag den på svenska. Råkar jag se den på engelska så kan jag lika gärna läsa den på engelska.
Så även om jag läser mest på svenska är det inte så att jag medvetet väntar på att böcker ska komma ut på svenska.

torsdag 9 maj 2013

Lite bokigt pyssel

Först vill jag bara säga, till mitt försvar, det var en bok som redan hade tappat sidor! Den skulle slängas!
Så, till själva saken då, jag har skaffat ett konto på Pinterest. Farligt beroendeframkallande sida det där, speciellt när man ser hur mycket trevliga saker man kan pyssla ihop hemma.

I dag, när det ändå regnat mycket, har jag suttit här hemma och pysslat lite. Med lite boksidor, lite spetsgrejs och annat.
Här är resultatet, en bokig ljuslyka;


tisdag 7 maj 2013

Lite mer nytt

Min sambo har varit borta i helgen, han har roat sig i England med lite paintball. Men igår kom han hem igen och hade med sig en present till mig :). Och eftersom han känner mig var det självklart en bok! 


Det ska bli jättespännande att läsa den här!

måndag 6 maj 2013

Lite nytt som hittat till min brevlåda

Oj nu har jag varit tyst här ett tag. Jag har haft besök över helgen och då har jag knappt ens tittat på datorn, men nu är jag här igen! Och jag har fått lite trevliga saker i brevlådan som jag tänkte visa upp :).


I fredags fick jag hem Av kött och blod av Henrik Johansson, det är ett recensionsexemplar från Federativs förlag. Tusen tack för det, ska bli jättespännande att läsa! Henrik har en blogg också som man kan hitta HÄR.


Sedan hade jag turen att vara en av vinnarna inne hos Sagan om sagorna, priset var en snygg tshirt, stickers och boken Berättelser från Engelfors. Den ser jag verkligen fram emot att läsa!