tisdag 31 juli 2012

Bokig glädje

En av mina favoritserier är Sagan om Isfolket, jag har läst hela serien 4 gånger tror jag. Om man läst Isfolket vet man antagligen vad för betydelse en Lindále har i böckerna. Och då, och om man gillar böckerna, kan man nog förstå varför jag blev lite lagom lycklig när sambon under en promenad berättade att träden utanför vår nya lägenhet är lindar..jag bor alltså vid en Lindalé! Kanske låter som en liten grej men jag älskar verkligen Isfolket så det här gör mig sådär härligt barnsligt glad.Här är vår mysiga väg, kantad av de fina träden.

lördag 28 juli 2012

Nattfåk av Johan Theorin

                                                        Sidor: 383

"Stormvarning. 
När den storm som kallas fåken drar in över Öland gör man bäst i att hålla sig inne. Vindarna kommer från norr med is, snö och dimma och drar med sig allt i sin väg.
Åluddens stora gård har stått öde och igenbommad vid en automatiserad fyrplats i många år. Det sägs att trähusen är byggda av timmer från skepp som gått under i fåken. Till slut får gården nya ägare. Katrine och Joakim Westin har tröttnat på Stockholm och flyttar till Åludden med sina två små barn. Westins är erfarna husrenoverare och inte det minsta vidskepliga. Men på hösten när de har flyttat in får de höra den kusligaste sägnen om Åludden: att alla som  dött där återvänder till gården varje jul."
Wow. Jag vet inte riktigt hur jag ska börja det här, eller fortsätta, eller avsluta.
Jag fick inte vad jag förväntade mig när jag läste den här boken, jag fick så mycket mer! Tusen, tusen tack till Bokslukare för att du skickade den här åt mig.

Det här är den första boken jag läst av Johan Theorin, men jag vill väldigt gärna läsa mer. Jag älskar hur han blandar kriminaldelen med historia och lite övernaturligt. Det kändes aldrig som en underlig blandning; boken bara flöt på när jag väl börjat läsa ordentligt och jag blev lite ledsen när den tog slut.

En riktigt bra bok! Det blir det sista jag säger eftersom jag bara kommer upprepa mig annars, tack igen Bokslukare!

torsdag 26 juli 2012

4.50 från Paddington av Agatha Christie"Mrs McGillicuddy är lite trött efter julshoppingen i London och ser fram emot en lugn hemresa med 4.50-tåget från Paddington station. Men resan förvandlas till en mardröm! Plötsligt ser hon en man strypa en kvinna i ett tåg som passerar förbi! Konduktören skakar på huvudet. Polisen hittar inget lik. Ingen vill tro henne. Ingen - utom Miss Marple."
 Det här är första boken jag läser om Miss Marple, men jag har blivit bekant med henne tidigare genom de avsnitt jag lyckats se på tvn. Mina favoriter är när hon spelas av Geraldine McEwan, så det är henne jag ser framför mig när jag går in i den här berättelsen.


Boken då, igen måste jag säga att det är mysläsning när jag sätter igång med en bok av Agatha Christie, trots att det handlar om mord. Det är klurigt och även om jag sitter och försöker lista ut vem mördaren är så är jag inte med i svängarna och blir förvånad när det avslöjas i slutet. Jag älskar mysteriet och alla pusselbitar i de få Christie-böcker jag läst! Det stör inte alls för mig att jag fått en bild av Miss Marple i huvudet redan av tv-serien, det gör det faktiskt bara bättre eftersom jag tycker om henne så mycket.

Så när antalet på mina olästa böcker minskat lite blir det garanterat fler böcker av Agatha Christie som får komma hem till mig :).

onsdag 25 juli 2012

Bokberoende går i släkten?

Nu har jag och min äldsta syster varit i Karlstad under dagen, hoppat in på lite andrahandsbutiker, och ja, det blev mer böcker, för både mig och henne. Jag tror det finns ett bokberoende i släkten, det är en ganska stark misstanke!  • Sagor för barn över 18 år av Tage Danielsson (till sambon)
 • Rebecca av Daphne Du Maurier (jag blev så glad när jag hittade den, jag har velat läsa den länge!)
 • En liten hattaffär på hörnet av Marita Conlon-McKenna
 • Liseys berättelse av Stephen King
 • Belgarions son och Murgoernas konung av David Eddings
 • Moby Dick av Herman Melville
 • En något större bok av Hans Alfredson (också till sambon)
 • När månen skiner av Dean Koontz
Dagens fynd gick på ungefär 100 kr! Nu behöver jag verkligen läsa undan lite böcker innan jag skaffar fler, en tanke som nog gör min sambo glad :). Men det är så kul när systern är här, då kan jag gå i runt i de här affärerna med någon som gillar böcker ungefär lika mycket som jag gör! 

tisdag 24 juli 2012

För då minns jag kärleken av Charlotte Alfvin och Minna Tunberger

                                                      Sidor: 213

"Charlotte och Jacob var unga och förälskade och såg fram emot att  få resa bort från vintermörkret och bara vara med varandra över jul och nyår. Men så drabbades stora delar av Thailand av flodvågen och Charlotte förlorade sin pojkvän och var själv mycket nära att dö.
Här berättar Charlotte genom sin barndomsvän, journalisten Minna Tunberger, den skakande berättelsen om djupaste förtvivlan och bottenlös sorg, om smärtan i det oåterkalleliga, om frågor utan svar. Men också glimtar av ljus i mörkret. Och om vändningen, som kom till sist - i mötet med en erfaren psykolog som hade verktygen som Charlotte behövde för att kunna bearbeta sitt trauma och få tillbaka glädjen och lycka i livet."
Jag kommer ihåg hur jag satt hemma hos pappa det året, satt vid datorn när resten av familjen lagt sig och läste på aftonbladets hemsida om den hemska katastrofen i Thailand, såg hur bilderna på de saknade blev fler och läste om hur antalet döda steg. Jag kunde knappt förstå att det hände på riktigt, all den sorg och smärta som så många fick gå igenom. Det var svårt att greppa.

Att få läsa om en enskild persons upplevelser, hur det verkligen var att befinna sig där, hur hon skiljdes från sin pojkvän och det helvete hon gick igenom både under själva vågen och efter, det var tung läsning. Inte dålig, bara otrolig tung eftersom det handlar om så jobbiga och svåra känslor och upplevelser.

För då minns jag kärleken är väldigt mycket. Det är fint att läsa om Charlottes och Jacobs kärlek, deras fina relation. Det är otroligt hemskt att läsa om katastrofen och hur Charlottes liv blev helt annorlunda efteråt. Och sedan sakta, sakta, så är det hoppfullt att läsa om vägen tillbaka till livet och glädjen, vägen till att kunna minnas den man förlorat med mer och mer glädje och att på något vis ta sig framåt igen.

Hundar, hus och hjärtats längtan av Lucy Dillon

                          Originaltitel: Walking back to happiness Sidor: 430

"Efter att Juliet förlorat sin älskade man, Ben, isolerar hon sig och tillbringar dagarna hemma framför teven. Hon försöker följa råden i olika självhjälpsböcker men livsglädjen vill inte infinna sig. Först när mamma Diane lyckas locka ut sin dotter på hundpromenader börjar det hända saker. Utan att veta hur det gått till, har Juliet plötsligt ansvar för en rad hundar, katter och krukväxter i grannskapet. 
 Att renovera huset verkar ha samma terapeutiska inverkan på Juliets liv. Med hjälp av Lorcan, en god vän till den stökiga men trevliga rockmusikälskande storfamiljen i huset intill, tar Juliet tag i ett rum i sänder.
Hennes syster Louise, däremot, behöver inte renovera sitt hus. Hon har ett drömhem och lever på ytan ett perfekt liv, men saknar gemenskap och värme i sitt äktenskap. Systrarnas vägar korsas under jakten på lyckan och en viss person kommer att spela en alltmer avgörande roll i sammanhanget."
Förra boken av Lucy Dillon, Ensamma hjärtan och hemlösa hundar, blev jag snabbt kär i. Den här nya är också mysig, men kommer inte upp till samma nivå tycker jag. Jag vet inte riktigt varför, men jag fastnar inte för karaktärerna på samma sätt som jag gjorde i förra boken.
Trots att jag inte fastnade för dem lika mycket så känner jag ändå med dem i deras sorger och bekymmer, jag läser inte igenom boken oberörd. 


Kanske berörs jag eftersom jag vet vilken läkande effekt djur kan ha? När jag har varit nere i mitt eget mörker har hunden och katten oftast varit den starkaste orsaken till att jag tagit mig upp igen, den kärleken de ger kan flytta berg, hur kliché det än kanske låter. 

En lite extra mysig sak jag uppskattade, är det att de gamla karaktärerna nämns i den här boken också, så man får intrycket av att det är en trevlig liten stad de bor i där de flesta känner till varandra.

Så, inte lika bra som första boken, men ändå en helt okej och mysig berättelse och jag läser gärna fler böcker av Lucy Dillon.

söndag 22 juli 2012

Besökt en stor bokloppis!

Mina systrar kom ner till Värmland igår. Och då berättade äldsta systern att hon hade hittat en bokloppis 11 mil härifrån. Vart tror ni att jag och hon begav oss idag? :)

Det var verkligen en stor bokloppis, Bergslagens största stod det på skyltarna, beläget i en gammal byggnad, riktigt vackert! Den firade 10 år i år, jag har bott här nere i 5. Varför har jag inte fått reda på det här tidigare!?

Hmpf, nå ja. Jag och syster hade det trevligt där i alla fall :). Jag fick med mig 8 böcker hem och är otroligt nöjd!
 • Ken Follett - Den tredje tvillingen (den köpte jag för att skicka upp med systrarna så mamma får den)
 • Emily Bronte - Svindlande höjder (har redan en egentligen men jag tyckte det här var en så fin utgåva så jag var tvungen.)
 • Roslund och Hellström - Box 21
 • Stephen King - Köplust
 • Fänrik Ståls sägner (köpte till sambon eftersom den hör ihop med böcker han har)
 • Michael Blake - Dansar med vargar
 • David Eddings - Sagan om Tamull - Kupoler av eld.
 • Donna Tartt - Den hemliga historienSvindlande höjder, jag är helt kär i den här. 

Och vad gick kalaset på? 150 kronor :). 

lördag 21 juli 2012

Böckerna är uppe igen! Efter-bilder på hur det blev till slut

Nu börjar vardagsrummet ta sig,snart är det helt färdigt :).Vi väntar bara på en ny del till en bokhylla från IKEA. Och en soffa behövs. Men mina böcker är i alla fall uppe igen, de slipper ligga i kassar! Och det var så mysigt att fundera ut hur jag skulle ha det (jag har en sambo men han höll sig undan när jag började fixa med böckerna, haha, vågade väl inte annat ;) ).

Jag är riktigt nöjd i alla fall. Och eftersom vi köpte två nya Billy-bokhyllor så finns det gott om utrymme att fixa om när det kommer nya böcker. Perfekt!


Första ljusa hyllan är fylld mest med faktaböcker, översta hyllan är "kreativa"hyllan, med kokböcker, pysselböcker, musikböcker, skrivböcker och spåböcker. Andra hyllan är historieböcker, krigsböcker och flygplansböcker, Sen är det prydnader på en hylla,sen kommer mina djurböcker och lite naturböcker. Där står en fotobok jag gjort med mina djur som prydnad. Näst sista hyllan med den vita hästen är barnböcker.  Sista hyllan är lite ordböcker och annat som inte passade in på andra hyllor.
På den smala ljusa hyllan står poesiböcker, dit ska även mer ljudböcker.
Sen kommer den svarta där all skönlitteratur börjar, längst ner är det dock lite fotoalbum. Skönlitteraturen fortsätter här under hyllan med drakarna. De många blåa böckerna är min älskade Isfolket-serie.
Nästa bokhylla innehåller två hyllor med lite finare böcker som sambon ärvt. Sedan är det en hylla med bibbloböcker, längst ner är mina fackböcker till kurserna jag läser. 
Sista bokhyllan har foton högst upp, sen kommer mina olästa böcker, sen kommer anteckningsböcker med mina dikter i, sen en hylla som just nu är tom och till sist en hylla med brädspel i :). 

Gardinerna som kikar fram är vita med  träd och fåglar på, jag tänkte som så att det blir en liten bokskog i vardagsrummet :).


Och här är en bättre bild på de olästa böckerna som står och väntar på mig! 

fredag 20 juli 2012

Veckans bokbloggsjerka

Fredag och dags för bokbloggsjerka hos Annika!Veckans fråga är;

Om du fick välja, vilka böcker skulle du vilja se publicerade redan IDAG och varför?


Hm, klurig fråga det här. Det är nog inte så ofta jag verkligen väntar på böcker som ska komma ut. Det är klart att bestämde sig King eller Koontz för att släppa en ny bok idag så skulle jag ju absolut inte klaga, de är ju mina favoriter så det skulle vara välkommet :).

Men den enda speciella boken jag kan komma på nu är tredje delen i Engelfors-trilogin av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Jag tyckte väldigt mycket om både Cirkeln och Eld så hade gärna fått tredje delen i handen idag för att få fortsätta läsa om de unga häxorna.

torsdag 19 juli 2012

Karriär och köksbesvär av Sophie Kinsella

                               
                                  Originaltitel: Undomestic Goddess. Sidor: 368

"Det här är berättelsen om en flicka som behöver ta det lugnt. Som behöver finna sig själv. Som behöver bli kär. Och som behöver upptäcka hur man använder ett strykjärn. 
Samantha är jurist på en stor advokatfirma i London. Hon arbetar dygnet runt för att bli den yngste delägaren någonsin. En dag begår hon ett misstag. Men istället för att stanna och försöka  fixa det lämnar hon desperat London. Utan att veta hur det egentligen har gått till har Samantha tackat ja till ett jobb som hemhjälp ute på landet, långt från alla hon känner och med arbetsuppgifter hon inte har en aning om hur hon ska klara.  
Samanthas arbetsgivare anar inte att de har anställt en Cambridgeutbildad advokat - och Samantha vet inte ens hur man sätter på ugnen, än mindre hur man fäller upp strykbrädan..."
Ännu en bok till en sommarkurs utläst. Jag fick välja vilken bok av Sophie Kinsella jag ville, och efter lite tips från läsare här på bloggen föll valet på den här.
Den lät väldigt rolig på beskrivningen, och lite kände jag att jag kanske kunde få lite igenkänningsfaktor också. Jag är nämligen helt värdelös i köket! Jag tycker inte om att laga mat, och kan inte mycket. Baka är lite roligare. 


Nå tillbaka till boken! Det här var en väldigt lättläst, rolig och bra berättelse. Jag skrattade lite för mig själv flera gånger och blev otroligt frustrerad andra stunder. Gångerna när hon försökte låta som att hon visste vad all utrustning i köket gjorde var underbara, hade jag var i hennes situation hade jag antagligen låtit ungefär likadant. Fast till och med jag kan mer än vad hon kunde, även om det kanske inte är mycket ;).

Väldigt härlig bok som gör jag absolut kan tänka mig att läsa fler böcker av Sophie Kinsella, tack för det fina tipset! :)

onsdag 18 juli 2012

Mitt i flytten

En liten paus i allt skruvande och bärande och uppackande! Vi var på IKEA igår och skaffade lite mer saker, bland annat två Billy-bokhyllor till. Det kommer bli väldigt trevligt i vardagsrummet tror jag, mycket bokhyllor, mycket plats för böcker, en fin soffa ska dit också en liten läshörna åt mig någonstans. Kommer bli perfekt!

Men just nu står mina böcker så här och väntar;
Visst har jag en fin bokvakt! 

Förhoppningsvis kan jag sätta mig ikväll med ett glas vin och börja pyssla upp böckerna, jag ser barnsligt mycket fram emot det!

söndag 15 juli 2012

Barn och ungdomsböcker i sommar

För tillfället sitter jag och gör sista frågan på hemtentan i kursen Barn- och ungdomslitteratur. Det har blivit en hel del läsande av barnböcker i sommar, eftersom antalet är högt och tiden är lite dålig pga plugg och flytt så tänkte jag göra ett enda inlägg om de jag läst.

 • Alice i underlandet av Carroll Lewis, jag hade faktiskt aldrig läst den innan den här sommarkursen. En väldigt underlig berättelse som det var roligt att läsa.
 • Tordyveln flyger i skymningen av Maria Gripe, en riktigt härlig berättelse som jag nu skriver sista frågan om. Har läst den en gång tidigare men en omläsning var väldigt trevligt!
 • Krakel spektakel av Lennart Hellsing, lustig bok med mycket rimmande.
 • Farlig midsommar av Tove Jansson, en av mina favoriter under sommarläsningen. 
 • Gittan och gråvargarna av Pija Lindenbaum, en trevlig barnbok tyckte jag, jag hade nog gillat den när jag var liten.
 • Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren, sommarens snyftbok i den här kursen.
 • Jul i Bullerbyn av Astrid Lindgren, åh så mysig bok, jag älskar bilderna.
 • Nalle Puh av A.A Milne, också en favorit i sommar, bilderna och berättelserna var riktig mysiga.
 • Stora sagoboken om Pelle Kanin av Beatrix Potter, får jag barn någon gång så ska den här boken finnas bland barnböckerna.
 • Till vildingarnas land av Maurice Sendak, efter att ha läst fakta-böckerna i kursen blev den här väldigt intressant att studera, också en mysig barnbok.
 • Ursäkta att man vill bli lite älskad av Johanna Thydell, helt okej bok, inget som fastnade jättemycket.
 • Totte går till doktorn av Gunilla Wolde, jag hade en egen gammal Tottebok hemma så jag slapp låna, jag minns att jag gillade böckerna om Totte när jag var liten.
 • Mera monster Alfons! av Gunilla Bergström, sambons gamla bok. Alfons var en favorit hos mig när jag var liten, fast jag tror jag såg det mer på tv än kände till böckerna. 
Puh. Det har blivit en del (också lägger man till alla böcker jag läst till Chic lit kursen)! Några riktigt bra och mysiga böcker, många helt okej, faktiskt ingen som jag kände var dålig. 

lördag 14 juli 2012

En bokberoende människas tankegång?
Vi bokbloggare, visst är vi väldigt duktiga på att hitta anledningar att köpa nya böcker, även om högen med olästa redan är stor? Jag var tvungen att skratta lite åt mig själv nyss när jag insåg hur min tankegång gick. Vi håller ju på att flytta, bokhyllorna är tomma och ivägkörda till lägenheten, böckerna står nerpackade och väntar på att få komma upp igen.

Så satt jag här ensam och funderade..när flytten är färdig, då måste det väl vara okej att beställa en bok för att fira liksom? Inviga den nya lägenheten med en ny bok?
Min önskelista på adlibris finns ju och skulle må bra av att kortas ner lite, omtanke till önskelistan!

Skicka vidare av Catherine Ryan Hyde


                                     Originaltitel: Pay it forward    Sidor: 263
"Allt börjar med en lärare som ger en uppgift till sin klass, en uppgift han brukar dela ut för att få sina elever att tänka ur ett globalt perspektiv. Uppgiften lyder; Tänk ut ett sätt att förändra världen, och sätt planerna i verket.
Tolvårige Trevor McKinney är en av få i klassen som tar uppgiften på allvar. Hans idé bygger på ett slags kedjebrev av goda gärningar där en person som blir hjälpt skickar vidare genom att göra tre andra personer en tjänst vardera.
Förslaget anses vara så naivt och osannolikt att det till en början möts av tvivel, men kraften hos idén visar sig vara starkare än Trevor själv eller någon annan kunnat ana..."

När jag såg filmen Pay it forward för flera år sedan visste jag inte att det fanns en bok. Det visste jag faktiskt inte förrän jag gick in på andrahandsaffären här på orten och ramlade över den här boken. I vanliga fall skulle jag nog inte orka läsa en bok som jag redan sett filmen till så, men eftersom det är så länge sedan i det här fallet så köpte jag boken.

Det här är en så otroligt fin berättelse. En så fin tanke. Tänk så enkelt egentligen, bara skicka vidare goda gärningar. Hela berättelsen får det att låta så lätt, ett enkelt sätt att förändra världen till det bättre.
Genom boken får man läsa ur flera olika personers perspektiv, bland annat Trevors, hans mammas, hans lärares och några andra av de som berörs av skicka vidare. Det tog ett litet tag för mig att komma in i att det hoppade mellan personerna så men det var egentligen inget som störde läsandet.

Jag minns att det här var en film jag inte kunde hålla tillbaka tårarna till, och detsamma gällde boken. Vissa partier så var det omöjligt att inte få fuktiga ögon, och då och då rann tårarna till slut över.
Det är helt enkelt en otrolig berättelse om en otrolig pojke som gör att man hoppas lite på att vi kanske kan förändra världen ändå.

torsdag 12 juli 2012

Nya böcker, lån och bokhyllor

Senaste tiden har min boksamling utökats med två böcker! 


På tradera vann jag 4.50 från Paddington av Agatha Christie, och idag överraskade sambon mig med att ha beställt För då minns jag kärleken av Charlotte Alfvin och Minna Tunberger åt mig. Väldigt trevlig överraskning måste jag säga!

Och från svärmor fick jag låna Niceville av Kathryn Stockett och Hundar, hus och hjärtats längtan av Lucy Dillon.


Men just nu är mina bokhyllor tråkiga, de står tomma. Vi håller på att flytta nämligen så böckerna är nerpackade. Titta bara så trista de ser ut utan alla böcker. Suck. Nå jag får glädja mig åt att jag får mysa med att packa upp alla böcker sedan igen!


fredag 6 juli 2012

Två trevliga tävlingar!

Nu hoppar jag på två riktigt trevliga tävlingar som jag sett i bokbloggsvärlden :).

Först är det inne hos Lyrans Noblesser man kan vinna ett riktigt fint bokpaket, klicka HÄR för att komma till tävlingen!
Visst ser det ut som ett härligt bokpaket att få hem? :)


Sedan är det inne hos Läsa & Lyssna man kan vinna en skräckbok, och jag älskar skräck så det är klart jag är med även där :). Klicka HÄR för att komma till den tävlingen :)


onsdag 4 juli 2012

Prövad oskuld av Agatha Christie"När Dr Calgary återvänder till England efter två år i Antarktis gör han en makaber upptäckt: I en gammal tidning läser han om en ung pojke, Jacko, som döms för mord på sin adoptivmor. Med förskräckelse känner Dr Calgary igen Jacko som den pojke han gav lift två år tidigare - just vid den tidpunkt mordet skulle ha begåtts!
Jacko visar sig ha avlidit i fängelset, men Calgary bestämmer sig ändå för att rentvå hans minne. Pojken var ju oskyldig. Men reaktionen blir inte den väntade. Istället för lättnad möts Calgary av misstro och rädsla. För om det inte var Jacko - vem var det då?"
Eftersom mitt minne inte är helt säkert på att jag verkligen läst en Christie-bok i grundskolan, så räknar jag det här som min första. Jag tyckte det var på tiden att något av Agatha Christie skulle finnas i min bokhylla, och det var ett bra beslut.

Det här var en mysdeckare. Kan man verkligen använda ordet mys när det gäller mord? Jag gör det i alla fall, för så kändes det att läsa den. Jag gillar att det är så mycket tankar om vilka olika motiv alla misstänkta har, varenda en i den lilla kretsen skulle kunna vara en mördare! Det gjorde så att jag aldrig kunde vara säker, när ett motiv för någon viss person målats upp, då dök det upp motiv för en annan person och det man trodde att man hade listat ut känns inte alls lika säkert längre.

När avslöjandet kom i slutet tog det mig med överraskning. Det var inte en lösning jag hade väntat mig.
Efter den här boken så är jag sugen på mer, så nu sitter jag på tradera och letar runt på auktioner :).

måndag 2 juli 2012

Chick lit i sommar

En av mina kurser jag läser under sommaren är som sagt Chick lit. Vilket innebär att jag har fått läsa många böcker som jag antagligen inte skulle läst annars. En del har varit helt okej, några få har varit riktigt bra, och en ville jag mest av allt slänga i väggen medan jag läste.

De jag har läst hittills är

 • Bridget Jones dagbok av Helen Fielding. (En helt okej bok, rolig och lättläst.)
 • Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra av Martina Haag (Även den en av de som var helt okej.)
 • Jenny S av Denise Rudberg (Också helt okej.)
 • Jaktsäsong av Mats Strandberg (Nja, sådär, tyckte den var ganska tråkig.)
 • Bergdorfblondiner av Plum Sykes (Den här ville jag slänga i väggen, usch, den kändes alldeles för ytlig och jag blev bara irriterad när jag läste den)
 • Vattenmelonen av Marian Keyes (En favorit, skrattade högt till den några gånger!)
 • Baddaren av Emma Hamberg (Min andra favorit, mysig miljö och intressanta personer.)

Kvar att läsa är 
 • Små citroner gula av Kajsa Ingemarsson
 • Babyfeber av Janet Green
 • Valfri bok av Sophie Kinsella. Någon som har något tips på en bra bok av henne kanske?