lördag 21 juli 2012

Böckerna är uppe igen! Efter-bilder på hur det blev till slut

Nu börjar vardagsrummet ta sig,snart är det helt färdigt :).Vi väntar bara på en ny del till en bokhylla från IKEA. Och en soffa behövs. Men mina böcker är i alla fall uppe igen, de slipper ligga i kassar! Och det var så mysigt att fundera ut hur jag skulle ha det (jag har en sambo men han höll sig undan när jag började fixa med böckerna, haha, vågade väl inte annat ;) ).

Jag är riktigt nöjd i alla fall. Och eftersom vi köpte två nya Billy-bokhyllor så finns det gott om utrymme att fixa om när det kommer nya böcker. Perfekt!


Första ljusa hyllan är fylld mest med faktaböcker, översta hyllan är "kreativa"hyllan, med kokböcker, pysselböcker, musikböcker, skrivböcker och spåböcker. Andra hyllan är historieböcker, krigsböcker och flygplansböcker, Sen är det prydnader på en hylla,sen kommer mina djurböcker och lite naturböcker. Där står en fotobok jag gjort med mina djur som prydnad. Näst sista hyllan med den vita hästen är barnböcker.  Sista hyllan är lite ordböcker och annat som inte passade in på andra hyllor.
På den smala ljusa hyllan står poesiböcker, dit ska även mer ljudböcker.
Sen kommer den svarta där all skönlitteratur börjar, längst ner är det dock lite fotoalbum. Skönlitteraturen fortsätter här under hyllan med drakarna. De många blåa böckerna är min älskade Isfolket-serie.
Nästa bokhylla innehåller två hyllor med lite finare böcker som sambon ärvt. Sedan är det en hylla med bibbloböcker, längst ner är mina fackböcker till kurserna jag läser. 
Sista bokhyllan har foton högst upp, sen kommer mina olästa böcker, sen kommer anteckningsböcker med mina dikter i, sen en hylla som just nu är tom och till sist en hylla med brädspel i :). 

Gardinerna som kikar fram är vita med  träd och fåglar på, jag tänkte som så att det blir en liten bokskog i vardagsrummet :).


Och här är en bättre bild på de olästa böckerna som står och väntar på mig! 

11 kommentarer:

 1. Jättefint! Och så strukturerat, me like :)

  SvaraRadera
 2. Se där ja! Skulle också behöva en ny bokhylla egentligen men vet inte vart jag ska ställa den :O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade tur så vi fick mer plats när vi flyttade :P

   Radera
 3. Tänkte just det - jag ser Isfolket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart att de är med :) och efter dem står Häxmästaren :)

   Radera
 4. Jag gillar placeringen och drakarna :D

  http://elilaserochskriver.wordpress.com/2011/09/17/boklordag-avslutning-och-bildbevis-eller-serien-om-bocker-i-mitt-hem/

  SvaraRadera