fredag 26 september 2014

Veckans bokbloggsjerka



Ännu en fredag och den är välkommen! Jag och hundarna ska ha en lugn och ensam helg, inget rännande någonstans. Bara promenader i lugn takt, läsande och mys. Men först, Annikas jerka!

Vilken är den längsta bokserien du har läst och upplever du att skrivandet förändrades (antingen till det bättre eller sämre) längs vägen? 

Ja den längsta är ju helt klart Sagan om Isfolket med sina 47 böcker som blivit omläst i alla fall 4 gånger. Det kommer alltid vara en favorit för mig.
Det betyder dock inte att jag är blind för brister i den, jag vet att språket inte är det bästa alla gånger, det kan slinka med felstavningar här och där och ibland hittar man ett norskt ord i en mening. Det är jag medveten om, det är dock inget som ändras under seriens gång, det är inte så att det blir värre och värre missar hela tiden.
Så själva skrivandet har jag inget att påpeka om där, att det skulle förändras under serien.

Sen att jag gillar de böcker som utspelar sig bakåt i tiden bättre, det har bara med lite mysfaktor att göra tror jag. Jag sörjer alltid lika hårt när det moderna tar över och tvingar undan så mycket som jag lärt mig älska och känna igen under seriens första del.
Men som sagt, det är ju inget kopplat till själva skrivandet!

torsdag 25 september 2014

The TBR Tag (To be read)


Jag såg den här inne hos Lena C och tyckte att den verkade kul! Så den hoppar jag på och gör. Det handlar alltså om de böcker man planerar att läsa. Jag kommer utgå från de jag har i min hylla med olästa, inte önskelistor jag har på till exempel adlibris osv.

1. How do you keep track of your TBR pile? 
Well, det gör jag bara genom att kolla i hyllan. De fysiska böcker som finns där är min TBR-hög, de jag har på önskelistor räknar jag som inte dit eftersom de inte finns hos mig för att läsas ännu.

2. Is your TBR mostly print or Ebook? 
Jag har ingen e-bok överhuvudtaget, det är bara fysiska böcker.

3. How do you determine which book on your TBR to read next? 
Det beror på, recensionsexemplar, oavsett om de är efterfrågade eller inte, hoppar alltid fram i kön. Sedan, när jag ska välja en av de böcker jag själv köpt, går jag mycket på känsla. Jag klappar lite på böckerna, läser baksidorna, försöker känna efter vilken som känns rätt precis i det ögonblicket.

4. A book that has been on your TBR the longest? 
Hm jag vet faktiskt inte vilken som har varit där längst!

5. A book you recently added to you TBR?
Det är i så fall de tre böckerna som jag visade upp i gårdagens inlägg! En fransk curry, Pompeji och Fyrtio dagar utan skugga!

6. A book in your TBR strictly because of its beautiful cover? 
Ingen!

7. A book in your TBR that you never plan on reading? 
Ingen! Alla jag har där vill jag så klart läsa, annars hade jag inte skaffat dem.

8. An unpublished book in your TBR that you're excited for? 
Okej här får jag gå till min önskelista på adlibris eftersom det handlar om opublicerade böcker, och då är den närmsta helt klart Britt-Marie var här av Fredrik Backman!

9. A book in your TBR that everyone recomends to you? 
Vindens namn av Patrick Rothfuss.

10. Number of books in my TBR? 
Precis räknade och det blev 100!

onsdag 24 september 2014

Nytt i bokhyllan

Ja, det är dags för ett sånt inlägg igen. Men jag har inte köpt någon av de här böckerna! Jag har varit duktig! Än så länge..


Egentligen hade jag tänkt visa de här böckerna i ett allra första videoinlägg, men jag inser att den här veckan med praktik och bussresor till och från inte kommer ge mig mycket tid eller energi för att försöka mig på att filma. Så det kommer kanske till helgen istället! Då kanske jag gör någon rolig tag eller visar upp de olästa böckerna som bor hos mig eller...något! Det märks!

tisdag 23 september 2014

Lysande spår av Peter Lood


Sidor: 388 (Häftad)
Recensionsexemplar: Ja tack till Vulkan
"Tusen ton tåg rusar fram i den månbelysta natten. Lokföraren blir plötsligt varse en skyltdocka på spåret, han kommer aldrig hinna få stopp innan smällen. Skämtet är makabert, för visst är det väl en docka...
Den unga polisen Amanda Colt ingår i ett kriminalteam i Malmö som får i uppgift att utreda en serie bestialiska mord. Polisens utredning leder bland annat till en lokverkstad och gruppen De fyras gäng, som visar sig vara inblandade i sinnrik drogsmuggling och grymma gruppvåldtäkter."
Jag är lite ledsen. Den här boken, själva berättelsen, med morden och motivet och allt, det är riktigt bra. Jag älskar idén med det, och delarna när man får följa mördaren är de bästa. Då är jag otroligt intresserad, av hans känslor, hans tankar, hans historia. Det är jättebra.

Men, det kommer tyvärr ett men, jag har jättesvårt för vissa val av hur man använder språket i den. Jag stör mig inte på svordomar i sig, svär på! Men när ordet fan dras ut i skrift och skrivs "faan" gång på gång, då kan jag inte låta bli att haka upp mig på det. Det är sådana små saker, som att en gång byta ut "är" till "e", det drar tyvärr ner mina känslor för boken i stort.

Även huvudpersonen, Amanda Colt, har jag lite svårt att komma inpå livet. Man får följa flera olika perspektiv genom boken och här gör det att jag tappar bort henne lite, det blir ingen nära relation mellan mig som läsare och henne som huvudperson.

Så ja, det är väldigt splittrat här hos mig angående Lysande spår. Den har grunden som är spännande och bra, men jag kommer inte överens med sättet den är skriven på

fredag 19 september 2014

Veckans bokbloggsjerka


Sådär, nu har jag äntligen ro att hoppa på bokbloggsjerkan som startat inne hos Annika igen! Veckans fråga är:

Finns det något särskilt du brukar haja till över när du läser en bok? 

Hm, det här var lite klurigt. Det beror väl på vad man menar med haja till..om det ska vara positivt eller negativt. Men det här är de två olika exempel jag kommer på nu i alla fall.

Något som får mig att bli lite löjligt glad är när det kommer en Doctor Who-referens mitt upp i allt när jag läser. Jag tror det fanns en sådan i Fågelmannen av Mo Hayder till exempel. Inte säkert att jag kommer i håg rätt men jag har för mig det!

Ska man ta det negativt så är något som alltid får mig att haja till är när det är djur som råkar illa ut på något vis. Det träffar alltid extra hårt för mig. En bok slutade jag till och med läsa vid en sån scen för den knäckte mig helt. Och jag vägrar fortfarande att ge den boken ett nytt försök.

onsdag 17 september 2014

Bokbloggsmaraton uppdrag 4


Uppdrag 3 hoppade jag över, och jag är lite sen med det fjärde men nu när jag fått upp alla mina böcker kan jag i alla fall göra det!

"Alfabetet. Det är väl alla vana vid? Från A-Ö. Det är just den ordningen ni får av mig, men ni ska fylla i alfabetet. Ni ska skriva en boktitel på varje bokstav! Om det är så att det är dina favoritböcker eller böckerna med blått omslag det bestämmer du, bara det är en lista från A-Ö med böcker. Det är också ett bra sätt att få tips om böcker."
Så min lista kommer bestå av de böcker jag har i min oläst-hylla, som jag vill läsa! Hittar jag ingen på en viss bokstav i hyllan kommer jag leta på min adlibris-lista. Det känns som att jag borde kunna täcka in det mesta av alfabetet så i alla fall.

A.  Alvhilda - Uppvaknandet
B.  Blodläge
C.  Close to the bone
D.  Dante
E.  Eldfödd
F.  Får hundar korvar i himlen?
G.  Geraldos lek
H. House of leaves
I.   I wrote this for you
J.   Jane Eyre
K.  Kråkflickan
L.   Liseys berättelse
M.  Musselstranden
N.   Nattsvart, stjärnlöst
O.  Och så levde de lyckliga
P.   Paper towns
Q.  -
R.  Rubinernas bok
S.  Svensk synd
T.  Toffs bok
U.  Underströmmar
V.  Vindens namn
X.   -
Y.  -
Z.  -
Å.  -
Ä.  Ängelns lek
Ö.  Överenskommelser

Haha wow det var lite svårare än jag trodde. Några blanka rader blev det trots hjälp från adlibris-listan. Nå men det där är i alla fall några av alla olästa böcker här hemma!

tisdag 16 september 2014

Videoinlägg, kanske?

Jag sitter här och funderar. Jag tycker själv det är jättekul att kolla på andras videoinlägg, vare sig det är när folk visar upp nya böcker de köpt eller om de gör olika tags och svarar på frågor. Och jag har varit sugen ett tag själv, men jag är så förbannat blyg så det har stoppat mig hittills.

Meeen, det verkar ju så kul. Men blyg, men kul, men blyg, men kul...ungefär så låter det i min skalle just nu.
Jag skulle nog aldrig göra recensioner i videoformat, då jag har lättare att ordna tankar i skrift. Men tags och visa nya böcker eller göra friday reads som jag sett en del gör, till det hade nog till och med jag kunnat få ihop någon mening eller två.

Ah dessa beslut!

Det här är kanske ett lite meningslöst inlägg, men jag behövde ventilera det lite. Och har ni nå åsikter och tankar, dela gärna!

måndag 15 september 2014

Mina böcker är äntligen uppe!

Under helgen har jag roat mig med att flytta in ordentligt i lägenheten, så nu är jag och hundarna här och vänjer oss vid det nya livet där det bara är vi tre i ett alldeles eget hem. Det är både skrämmande och spännande!

Vi kom hit i fredags, och efter att syster hjälpt mig att bära upp allt och åkt hem igen. Så började jag så klart försöka skapa lite ordning bland alla kartonger och väskor med böcker! Äntligen fick jag ha min kväll då jag sakta men säkert fik upp allt i bokhyllorna.

Så nu är det färdigt. Mina älskade böcker slipper ligga i en källare, alla är uppe. Möjligtvis att syrran har några kvar i sin lägenhet som hon har lånat, Divergent och Insurgent till exempel.
Men förutom dem är jag klar!

Så här blev det, och jag är så nöjd.



I den lilla  hyllan står alla mina olästa böcker. Det är...ganska fullt där. Dubbla rader och lite böcker som ligger ovanpå.
Och i den stora hyllan längst bort, där de blå Isfolket-böckerna står är det också dubbla rader, det var enda sättet jag skulle få plats med alla 47 delar av serien.. Sen är det lite prydnadsgrejer ovanpå alla hyllor, lite fotoalbum, skrivböcker och lådor med papper längst ner i de stora hyllorna.


Och här är min lilla, lilla samling av kokböcker som får bo i mitt lilla, lilla kök. Tillsammans med en fågelskål som jag är kär i.

söndag 14 september 2014

Mörkerseende: En skräckantologi


Sidor: 170 (Häftad)
Recensionsexemplar: Ja tack till Epok Förlag
"11 skräcknoveller på temat hemsökta hus. Gengångare, demoner och andra fasor.
Medverkande: Frida Arwen Rosesund, Elisabet Jonsson, Patrik Centerwall, Lars Östling, Susanne Samuelsson, Stewe Sundin, Finn Cederberg, Markus Sköld, Pål Eggert, Malin Rydén, Jenny Milewski."
Nu har jag haft ett riktigt bra flow med noveller! Det har varit många härliga, skrämmande berättelser som dykt upp i min väg den senaste tiden, och jag tackar och tar emot. Allt som kan ändra min lite negativa inställning till noveller är ju bara positivt.

Här är det författare som visar upp hur väldigt olika man kan tolka temat hemsökta hus. Det är jättespännande att läsa och se hur otroligt varierande historier som dykt upp i deras tankar.

Det finns demoner, hämndlystna spöken, galna människor, skogsväsen och allt möjligt! Helt ärligt är alla noveller bra, några få höll inte hela vägen igenom för mig men även de startade bra, stämningarna och de nervslitande krypningarna under huden finns där i varenda en. Det var bara några som blev lite..ska man säga Stephen King-aktiga? Där slutet för mig kändes lite för överdrivet. Det är ju bara min personliga känsla och man ska inte ta det som något jättehemskt, jag menar, King är en av mina absoluta favoriter! Men ibland blir skenar det iväg lite.

De två som blev mina favorit är dels Dimma av Elisabet Jonsson och dels Mörkerseende av Susanne Samuelsson. Båda två har riktigt härligt skrämmande stämningar, där huvudpersonerna sakta börjar inse att något inte står rätt till och de drar ner mig i skräcken med dem.
Nu när jag sitter här och skriver (det är mitt i natten även om inlägget publiceras på dagen) slår det mig att speciellt Mörkerseende även hade kunnat skrämma slag på mig som en liten kortfilm. Jag hade seriöst inte vågat se den i ett mörkt rum.

Riktigt bra läsning och verkligen fascinerande att se hur olika berättelser man kan få fram ur ett gemensamt tema!

tisdag 9 september 2014

Skymningslandet av Marie Hermanson

Sidor: 255 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Ja, tusen tack Albert Bonniers Förlag!
"På Glimmenäs herrgård sitter den åldrade Florence omgiven av tickande klockor. Men hennes inre klocka har stannat på år 1943, när hon var en ung flicka. Runt henne samlas så småningom en grupp ungdomar som blir hennes tjänstefolk. Florence erbjuder dem det som de inte har lyckats hitta någon annanstans: en bostad och ett jobb som går att leva på. 
Ungdomarna finner sig väl tillrätta på den förfallna herrgården. Vinkällaren är välfylld, 40-talskläderna vackra och platsen som förtrollad. De dukar för Florences inbillade middagsgäster och hjälper henne att upprätthålla illusionen om en tid då hon var ung och lycklig.
Eller är det vad de gör? När en besökare kommer dit och ställer allt på ända börjar det sköra bygget krackelera. Vad är de beredda att göra för att fortsätta med sitt trivsamma och världsfrånvända liv i Skymningslandet?"
Alltså, Hermanson, jag trodde att hon hade fått mig på fall med Himmelsdalen. Jag trodde att hon inte riktigt kunde slå den känslan jag fick av den boken.
Jag hade fel, så otroligt fel! Det här är ännu bättre, det här är underbart på ett skrämmande sätt!

Jag vet inte vart jag ska börja, eller riktigt vad jag ska skriva för det här känns som en bok jag bara vill trycka upp i ansiktet på folk och säga: "LÄS!". Det är nämligen bara så man kan förstå hur bra det är. Vad jag än har att säga kommer inte fånga upp stämningen i boken på rätt sätt, det är omöjligt.

För det första så är det otroligt lätt att känna igen sig i de här karaktärerna, som kämpar för att få jobb, för att få ekonomin att gå runt och känna sig värda något i ett samhälle där de mest känner sig överflödiga och nedtrampade. Det är tyvärr något man som arbetssökande lätt kan tänka sig in i.
Så när en mirakellösning uppenbarar sig kan jag som läsare förstå att man vill hoppa på den och hålla sig kvar vid den, stanna i det här magiska tillståndet av lugn, av att för en gångs skull kunna andas utan oron för morgondagen.

Det är nog det som gör att den här boken känns så levande. Den tar något väldigt vardagligt och något som många kämpar med, och drar det till den yttersta gränsen, visar vad som kan hända. Och på hur många sätt allting kan hota med att falla samman.

Läs, bara läs!

måndag 8 september 2014

Det här är faktiskt min systers fel, till största delen i alla fall.

Så det är lite nya böcker här igen. Först två recensionsexemplar och en vinst. Och sen kommer böcker som faktiskt är syrrans fel, det var hon som sa att vi borde gå in på Myrorna, trots att hon vet att jag inte har någon motståndskraft!


  •  Sju jävligt långa dagar av Jonathan Tropper är en vinst från bloggen Jenniesboklista, tack! 
  • Lysande spår av Peter Lood är ett recensionsexemplar från Vulkan, det ska bli spännande att ta sig an den här! 
  • Mörkerseende - En skräckantologi är ett recensionsexemplar från Epok förlag! Nu har jag ju hittat lite noveller jag gillat på sista tiden så jag hoppas det här ska bli bra också :). Tack! 


  • Valda verk av T.S. Spivet av Reif Larsen. Den här har jag sett någonstans och blev jättenyfiken på den! Så när jag hittade den på Myrorna i jättebra skick fick den följa med hem, även om den var lite dyrare än de andra böckerna.
  • Kod 400 av Sophie Divry. Det är något med framsidorna från Sekwa som faktiskt fångar mig otroligt mycket, också har de oftast väldigt intressanta berättelser också. 
  • Svensk synd av Martin Jern. Jag höll på tappa hakan när jag såg den här, den har ju kommit ut ganska nyss! 
  • Sandmannen av Lars Kepler. Jag har gillat alla jag läst hittills av Kepler, så den här fick utöka samlingen. 

fredag 5 september 2014

Livsregler för en medelstor get av Ina Ekegård


Sidor: 209 (Inbunden)
Serie: Schimpansen från Munkfors del 2
"Sammanför ett psykfall med en dryg stekare, ett missbrukarbarn och ett CP. Placera dem i en ovanligt gammal bil och skicka iväg dem på en road trip genom landet. Lägg därtill en mörk hemlighet, en samling borttappade manusskript och en strävan efter att någon gång innan sommaren är slut, nå grekisk mark. Resultatet blir Livsregler för en medelstor get, en varm berättelse om att köra vilse."
Det här tyckte jag verkligen om! Nu är jag lite ledsen att jag inte har läst boken som skrevs före den här, det måste jag ändra på!

Hela berättelsen känns så fylld med kärlek, det känns verkligen att Ekegård har lagt ner sitt hjärta i de här personligheterna vi får följa. Genom orden kan jag känna hur hon brytt sig om dem. Och det smittar av sig på mig som läsare, jag bryr mig varje steg av vägen. Kapitlen hoppar mellan två olika personer, Julia och Patrik. Varje gång det byts så står det tydligt vems perspektiv det är vi får vara med om, så det blir aldrig förvirrande för mig som läsare.
Min favorit är Julia, som jag både bryr mig om och blir frustrerad på. Frustrerad för att hon har så låga tankar om sig själv och inte vill släppa någon nära. Frustrerad tills jag får veta varför, och då vill jag bara krama henne länge, länge.
Men alla karaktärer känns levande, de blir verkliga under tiden jag läser och jag kan mycket väl tänka mig att dem åker runt i sin gamla bil någonstans.

Något annat jag fastnade för är Ekegårds språk, det är enkelt och samtidigt träffsäkert. Precis det jag ofta faller för. I slutet kom ett citat som direkt hoppade upp till toppen av mina favoritcitat någonsin, och som jag kommer bära med mig länge.
"Hon sa att varje människa väljer. Väljer om man ska vara nära. Eller hålla sig en bit ifrån. Står man nära blir käftsmällarna hårdare. Råare. Fast hjärtslagen hörs bättre. De egna. Och andras. Hela äventyret blir större. Mäktigare. Vackrare. Nyanserna blir klarare. Hon sa att man väljer att vara nära. För det är det som är själva livet."   
- Livsregler för en medelstor get, sid. 202
Det enda jag kan klaga på är att den tog slut alldeles för snabbt!

torsdag 4 september 2014

Bokbloggsmaraton - Uppdrag 2

Då var det dags för andra uppdraget i bokbloggsmaratonet, den här gången var det lite klurigt.

"Titta i din bokhylla, böcker, omslag, titlar. Försök komma ihåg varenda bok du har läst och var kreativ. Vilka av dessa böcker beskriver dig? Är det ett omslag som har ditt favoritdjur på? Ett innehåll som just nu påminner dig om ditt liv? Är det en titel som kan vara just nu det som beskriver dig kortfattat? Det finns inte några gränser, bara er fantasi kan stoppa er!"
Det här var lite svårt, dels eftersom jag har läst måååånga böcker genom livet och det är svårt att komma ihåg och dels så har jag ju inte mina böcker uppe än. De flesta ligger nerpackade. Men, jag har i alla fall hittat två stycken som jag kan använda mig av.

Dels är det en bok, som jag köpte helt ärligt bara för titelns skull. För att det kändes som ett måste att ha i bokhyllan. Och det är:


Vargnatt av Dennis Danvers. Det är väl självklart att Vargnatts bokhylla måste ha en bok som heter Vargnatt i sig, eller hur? Då kan jag ju spåna vidare och gå in på varför jag valt just vargnatt, varför det blev mitt lilla rum här på nätet. Och det är faktiskt väldigt enkelt, jag älskar vargar och nätter.Vargen är mitt favoritdjur, enligt mig de vackraste varelser som finns. Och på nätterna kan jag ladda batterierna, inte genom med att sova alltid utan bara vara, andas, i lugnet.

Den andra boken får bli den här:


Den nya människan av Boel Bermann. Det här är också ganska självförklarande egentligen, titeln alltså. Jag känner mig som en ny människa nu för tiden. Jag har kommit så långt med mig själv, från att inte ha tagit mig till affären själv pga panikångest så kan jag nu faktiskt gå och handla, jag kan jobba extra på praktiken, jag kan stå i kassan utan att få ångest, jag är på väg att flytta till egen lägenhet. Jag har kommit så långt, och även om jag har mycket kvar att jobba med så har det fått mig att bli som en ny människa.

onsdag 3 september 2014

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald


Sidor: 395 (Inbunden)
"Det startar med en brevväxling mellan två kvinnor som lever helt olika liv. I Haninge bor 28-åriga Sara Lindqvist - i Broken Wheel i Iowa 65-åriga Amy Harris. Under två år byter de böcker, brev och tankar, om såväl litteratur som livet, med varandra. En dag bestämmer sig Sara för att åka och hälsa på Amy men när hon kommer fram till Broken Wheel är Amy död. Sara finner sig själv ensam i den lilla hålan, mitt ute i ingenstans. Men så upptäcker hon Broken Wheels originella invånare, som Amy skrivit och berättat om. Sara stannar kvar i staden och får för första gången livs levande vänner - inte bara Bridget Jones och Mr. Darcy.
Med vännernas hjälp öppnar hon en bokhandel med alla Amys böcker. Det är inte bara Sara som lever upp, hela staden får nytt liv. Ingen vågar tänka på att Sara snart måste åka hem igen. När dagen hennes visum går ut närmar sig kommer hennes nyfunna vänner med en helt tokig, men underbar idé..."
Det här är en bok jag suttit och läst på mina raster på praktiken. Det har varit en ganska lagom rastbok faktiskt, lätt läsning och inga riktiga cliffhangers som gör så att det blir svårt att lägga undan den när det börjar bli dags att återgå till jobbet.
Samtidigt som vi får följa Sara och hennes tid i Broken Wheel får vi ta del av Amys brev till henne, och får på så vis även lära känna henne bättre trots att hon inte finns kvar i livet när Sara väl anländer till staden.

Jag fick en del lästips under berättelsens gång och det var nog det mysigaste med hela boken, när de pratade om mer böcker. Till exempel blev jag lite sugen på att läsa Walden av Henry David Thoreau tack vare ett citat ur den och lite prat om den.

Är man ute efter en lättsmält, lite lagom mysig bok så är den här ett bra val. Och det är väl aldrig fel att läsa om människor som gillar böcker och hur litteraturen kan ha en speciell plats i ens hjärta.

tisdag 2 september 2014

Bokbloggsmaraton - Uppdrag 1

Frida inne på photosandbooks har dragit igång ett bokbloggsmaraton som jag tar och hoppar på! Vill ni vara med ni också så gå in på hennes blogg och läs om hur det går till!
Det hela går ut på att hon under två veckor kommer lägga ut olika uppdrag man ska göra, ett ämne man ska skriva om. Sedan har man två dagar på sig att göra det innan nästa uppdrag dyker upp. Det här låter jätteroligt och det kan vara bra att någon annan ger mig ämnen att skriva om när hjärnan är full av praktik och flytt.



Så, igår drog det här igång, och det första ämnet man ska skriva om är BOKMINNE 
"Vi mjukstartar lite grann med att vi ska dra fram ett minne som gör att vi tänker på böcker - ett BOKMINNE. Kanske hur du startade din blogg? Första boken som fångade dig mellan dess sidor och orden som verkligen imponerade på dig? En författare som inspirerade dig till 100%? Helt enkelt din tolkning, eller minne som dyker upp när jag säger BOKMINNE som du vill dela med världen."
Jag vet att jag har nämnt det här förut här på bloggen, men det är troligtvis det varmaste och mest värdefulla bokminne jag har. Och det är från när jag var liten och pappa tog med mig till biblioteket. Stadsbiblioteket i Kiruna var då i ett hus med flera våningar, barn- och ungdomsavdelningen var högst upp, och skönlitteraturen var på mellanvåningen. Så när vi gick dit brukade pappa stanna på den, medan jag raskt sprang upp till tredje våningen med alla underbara böcker som passade mig.

På den avdelningen var det sedan också indelat så böckerna för yngre barn fanns i ett speciellt  rum, där det fanns stora mjuka sittplatser, mysiga mjukisdjur och om jag inte minns helt fel fanns det även ett dockhus som man fick titta i. Det var magi på alla sätt. Jag är övertygad om att det är där min kärlek för böcker föddes, i det där rummet, där jag och pappa brukade låna böcker om Pettson och Findus som han läste högt för mig samtidigt som vi roade oss med att hitta alla söta och roliga figurer som gömde sig i bilderna.

Senare, i tonåren var det även där på den avdelningen jag hittade vad som kan ha varit min första egna bokkärlek, böckerna om vildhästen Windy, som alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta.

måndag 1 september 2014

Jag glömde visa!

Jag hade ju faktiskt fått ett bokpaket hem i brevlådan också, som jag glömde visa igår med resten av böckerna. Det är ett fint recensionsexemplar från Albert Bonniers Förlag, tack så mycket!



  • Skymningslandet av Marie Hermanson. Jag tyckte ju riktigt bra om hennes bok Himmelsdalen och den här låter faktiskt ännu bättre!