tisdag 4 november 2014

Eleanor & Park av Rainbow Rowell


Originaltitel: Eleanor & Park
Sidor: 329 (Pocket)
"Eleanor is the new girl in town, and with her chaotic family life, her mismatched clothes and unruly red hair, she couldn't stick out more if she tried.
Park is the boy at the back of the bus. Black T-shirts, headphones, head in a book - he thinks he's made himself invisible. But not to Eleanor...never to Eleanor.
Slowly, steadily, through late-night conversations and an ever-growing stack of mix tapes,  Eleanor and Park fall for each other. They fall in love the way you do the first time, when you're young, and you feel as you have nothing and everything to loose."
Kan jag göra så den här boken är oläst? Så jag får läsa om den igen och låta det vara första gången? Och sen göra det om och om igen några gånger?
När jag skriver det här är det söndag kväll, även om inlägget kommer upp tisdag, jag läste ut boken för några timmar sen och jag saknar karaktärerna! Jag vill inte att den ska vara slut!

Jag älskar Rainbow Rowells språk, det är så vackert och finstämt skrivet. När hon skriver om kärleken mellan dem är det magiskt. När hon skriver om det jobbiga och hemska är det riktigt jobbigt att läsa. Det kryper in under huden på mig och lämnar mig inte ifred.
Vissa delar av det negativa påverkade mig extra då jag kunde känna igen dem, då var jag nästan Eleanor ett tag.

Alla känslor den här boken har gett mig. Det har varit från ilska och frustration till att känna igen kärleken Eleanor och Park har för varandra. Boken gjorde mina egna känslor så mycket mer påtagliga vissa stunder.

Jag satt med tårar i ögonen flera gånger, men det var först mot slutet den knäckte mig med några enkla rader. Som inte ens handlade om just Eleanor och Park, utan om Parks föräldrar:


 Jag var lite orolig när jag började läsa, för att den har varit så hypad överallt. Alla älskar den och då är det alltid lite extra läskigt att börja läsa för att man kan bli så besviken. Men här finns det inget jag blev besviken över. Jag älskar den här berättelsen och kommer helt klart att läsa mer av Rowell i framtiden.

6 kommentarer:

 1. Denna måste jag verkligen läsa!

  SvaraRadera
 2. Åh, vilken fin recension! Du har precis fångat känslan i boken, Rainbow Rowells språk är ju så fantastiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vad glad jag blir att du gillade recensionen! :)
   Ja hennes språk var otroligt, jag måste nog fortsätta läsa hennes böcker på engelska, det var så fint!

   Radera
 3. har länge varit nyfiken på den här eftersom, som du säger, den är så omtyckt av alla som läst den men har också varit rädd för att bli besviken p.g.a detta. Nu blir jag bara mera nyfiken, och möjligtvis lite mera rädd också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst blir man lite både och när en bok gillas av så många :) Jag hoppas du gillar den om du tar upp den nån gång!

   Radera