fredag 12 juni 2020

Böcker som stått olästa länge


14 kommentarer:

 1. Oj! Den enda jag har läst av böckerna är Eldfödd och det var nog 100 år sen. Men den står här i en av hyllorna till vänster om mig där jag sitter hemma vid skrivbordet. Så... läs den! :-)

  Hos mig har sista delen av Karl Ove Knausgårds Min kamp-serie stått på vänt sen jag fick den 2017. Det att den är oläst handlar dels om att den är på öve 1 100 sidor, dels om att jag har fått den av en numera före detta vän. Hmmm... Men i sommar ska jag ta tjuren vid hornen och läsa boken. Vännen klarar jag mig utan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska absolut försöka plocka upp den snart! Det är ju King trots allt :D

   Skönt att slippa vänner som inte är vänner. Hoppas böckerna är bra ändå! Det är nog några jag aldrig kommer försöka mig på.

   Radera
 2. Jag tror alla bokälskare kan känna igen sig i det här med olästa böcker. Jag gör det definitivt. ;) Jag har tyvärr inte läst några av böckerna men flera av dem står och väntar mig också. Som t.ex flera Koontz och King. Hoppas du kan lyckas plocka upp någon av dem snart och att dem är bra! Jag ska nog banne mig plocka fram Vintermåne snart. :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tänka mig att delar av våra bokhyllor har ganska många likheter med varandra faktiskt :D

   Radera
 3. Koonz Vintermåne vill jag läsa, men vi får se, Hjälten, som du tipsat om tidigare, var en riktig nervpärs så får se om jag vågar läsa den :-)

  Oj, jag har så mycket oläst i bokhyllan, hm, ja, men för att ta nåt
  hur högen så får det bli Liv Strömquists Uppgång&Fall. Det är ju ett seriealbum och jag har ju gillat allt annat hon har gjort så jag vet inte varför den har legat och dammat i bokhyllan, mycket märkligt : -) Hon är ju så rolig och tankeväckande att läsa...

  nicklas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var den bra?? :D Psykopaten är också riktigt nervslitande om du inte redan läst den :).

   Du får plocka upp Strömquists album snart! De brukar väl också gå ganska fort att läsa :)

   Radera
 4. Men åh, Den fantastiska Gracie har jag ju faktiskt läst och den var jättemysig. Jag har för mig att den till största delen var en glad bok. Åtminstone har jag inget minne av att ha gråtit till den. :)
  Jag skulle gissa att en av de böcker som har stått längst och väntat i min hylla är Tidsresenärens hustru. Min utgåva kom ut 2005, så den har nog stått där sedan dess. Trodde faktiskt att det var längre än 15 år... :D Fast den har klarat alla utrensningar så jag vill fortfarande läsa den. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh det låter lovande! Då kanske jag vågar läsa den snart utan risk för att gråta sönder :p.

   Tidsresenärens hustru tyckte jag jättemycket om när jag läste den! Den finns fortfarande kvar i hyllan också pga minnet av hur mycket jag gillade den :)

   Radera
 5. Har galet många som har stått olästa länge. Inte läst någon av dina så kan inte ge tips men Dean Koontz har jag varit nyfiken på ett tag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Koontz har många bra böcker! :) Hans nya serie är riktigt spännande, den som börjar med Tystnaden :)

   Radera
 6. Den fantastiska Gracie vill jag gärna läsa men har också dragit mig för det. Jag har såklart också massor av olästa böcker i hyllan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man blir lite orolig när det handlar om djur, oftast blir det tårar som rinner!

   Radera
 7. tvåhundra olästa böcker är väl ingenting... värre om man bara hade lästa böcker i sin bokhylla :)

  SvaraRadera