måndag 29 juni 2020

Rött, vitt & kungligt blått av Casey McQuiston


Originaltitel: Red, White & Royal Blue
Sidor: 474 (Kartonnage)
"Alex Claremont-Diaz är son till USA:s första kvinnliga president. Tillsammans med sin syster och deras bästa kompis utgör de Vita huset-trion, en social influencer-makt att räkna med, och som Vita huset inte är sena att utnyttja.
Problemet är bara att Alex har en ärkefiende, prins Henry av Wales. När ett bråk mellan dem hamnar på hela världens löpsedlar måste de ofrivilligt låtsas vara vänner tills stormen har blåst över. Men ju mer Alex lär känna prins Henry, desto mer ser han vad som döljer sig under hans drömprinsyta. Snart är de vänner på riktigt, men vänskapen djupnar till något mer. Något som kan hota Alex mammas planer på att bli omvald som president."
Den här boken är något alldeles extra. Jag lyssnade på den som ljudbok i ett försök att återuppliva mitt användande av ljudböcker. Eftersom det är en romance och jag inte brukar fastna för den typen av böcker så hade jag inga höga förväntningar. Men den har varit väldigt omtalad och själva handlingen hade gjort mig nyfiken.

Jag blev helt fast. Nästan lite smått beroende kanske man kan säga. Den var så otroligt bra! Jag blev glad varje gång jag tryckte på play. Så när den var färdiglyssnad skrev jag faktiskt och frågade förlaget om jag kunde köpa ett fysiskt exemplar av den direkt från dem. Det gick jättebra och det känns så bra att den nu kan bo i min bokhylla. Jag är förälskad i den.

Alex och Henry är två riktigt charmiga karaktärer. Jag tycker om deras relation som går från hat till kärlek. Deras tvivel och osäkerhet på grund av de framträdande roller som de båda har i varsitt land. Det är väl bara sex? Hur skulle en relation mellan dem kunna fungera? Skulle inte ett liv utan den andre bli väldigt tomt ändå...? Den är bara helt fantastisk. Den har dessutom fått mig att skratta flera gånger under lyssningen! Det händer inte ofta men författaren har verkligen lyckats med att ge karaktärerna humor.

Rött, vitt & kungligt blått är en ny favorit och kommer garanterat att vara med på min lista över årets bästa böcker.

6 kommentarer:

 1. Vilken överraskning! Den här hade jag nog sakat bort redan när jag såg omslaget men nu får jag kanske tänka om. Jag är heller inget direkt för romance men det är ju underbart när man ändå får en riktig träff! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh ska du bara läsa en romance i år så testa den här! :)

   Radera
 2. Jag har inte alls varit intresserat av den här tidigare men efter din youtubevideo idag blev jag så sugen på den! Måste kolla upp om den finns på biblioteket :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad kul! Haha nu blir jag lite nervös samtidigt eftersom jag gillar den så mycket! Vill att alla ska gilla den 😄

   Radera