onsdag 21 februari 2024

Väsenjägarna av Sophia Larsson

 

Originaltitel: Väsenjägarna
Sidor: 138
Serie: Väsenjägarna (del 1)
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack!
"Väsenjägarna tar läsaren in en värld där väsen är mer än bara sagor man berättade om förr i tiden. En värld där väsens existens hålls hemlig för majoriteten av världen förutom människor med speciella förmågor som kallas för väsenjägare. En väsenjägares uppdrag är att skydda människor genom att hitta och eliminera väsen som utgör en fara för samhället och säkerheten.

Vi får följa med Nelly, en sjuttonårig tjej vars familj har varit väsenjägare i generationer, hon har spenderat hela sitt liv med att bygga upp en täckmantel som en normal tonåring till priset av att inte ha någon riktig vän. När en ny och oerfaren väsenjägarfamilj flyttar in i staden och Nelly får en ny klasskompis så sätts allt på spel. Efter en väldigt dålig start mellan den nya familjen och hennes äldre bröder så tvingas Nelly försvara sig själv och sina hemligheter till varje pris."

Väsenjägarna är en lättläst och spännande berättelse om tre syskon som skyddar människorna i staden från de väsen som antas tillhöra sagornas värld. Nelly och hennes två bröder vet bättre. Världen är full av väsen och många verkar vara ute efter att skada människor.

Berättelsen får mig att tänka på tv-serien Supernatural och det är ett stort plus. Boken är ganska kort och för mig personligen hade den gärna fått vara längre för att hinna få mer djup i både karaktärer och handling. Men jag vet att den är tänkt som något mer lättsmält för yngre läsare i tonåren så jag förstår varför den är upplagd på det sättet. Där tror jag också den kan göra precis det författaren vill.

Den är spännande, det händer saker hela tiden och sidantalet gör den bra för lite mer ovana läsare som vill börja med något lite kortare. 

2 kommentarer:

  1. Stort tack för den fina recensionen! Jag är så glad att du gillade den!

    SvaraRadera