torsdag 22 februari 2024

Psykbrytaren av Sebastian Fitzek

 

Originaltitel: Der Seelenbrecher
Sidor: 320 (Inbunden)
"Han dödar inte. Han våldtar inte. Han torterar inte.

Under några veckor försvinner tre unga kvinnor spårlöst i Berlin. På den sjunde dagen återfinns de på ett sjaskigt hotellrum, till synes oskadda men psykiskt nedbrutna. Ingen förstår vad som har hänt med offren, och de gåtfulla dåden upphör lika plötsligt som de började.
Kort före julafton blir Psykbrytaren - kvällspressens namn på den okände psykopaten - aktiv igen och dyker upp på en exklusiv psykiatrisk klinik. Till sin fasa inser personalen och patienterna att den främmande gärningsmannen har släppts in på det ensligt belägna sjukhuset. En våldsam snöstorm sveper in och stänger alla flyktvägar. Snart faller natten och ingen går säker på den låsta kliniken..."

Jag är lite delad till den här boken. Jag tycker inte den är speciellt bra skriven och det finns en del meningar och uttryck som inte känns okej. Själva idéen är spännande och slutet lyfter boken för mig, det var oväntat och intressant.

Jag har fått veta att den har getts ut på nytt med ny titel, Själakrossaren, och där kanske några av de saker som störde mig är ändrade. Jag hoppas det, men jag har inte läst den utgåvan så jag kan inte säga något om det. Kanske får jag lyssna på den för att se hur mycket som är annorlunda.

Så ja, den var spännande och slutet var bra men samtidigt fanns det lite störande delar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar