onsdag 28 februari 2024

Iron Flame av Rebecca Yarros

 

Originaltitel: Iron Flame
Längd: 30 h 37 min
Serie: Empyrén (del 2)
Uppläsare: Siham Shurafa
"Violet Sorrengails nya liv som drakryttare är mer utmanande än hon någonsin kunnat föreställa sig. Alla förväntade sig att hon skulle dö första året på skolan - hon själv också. Inte nog med att undervisningen är brutal och krävande - hon har dessutom fiender som gärna ser henne död. Med list och envetenhet överlever de utmaningar hon ställs inför och plötsligt har hon inte bara en, utan två drakar att handskas med.

Samtidigt som Violet försöker navigera i det kaos som är hennes nya vardag, pågår ett krig utanför skolans tjocka murar som närmar sig Basgiath med stormsteg. Allianser skapas, liv förloras, förrädare blir bundsförvanter. Snart upptäcker Violet att mäktiga personer inom Basgiath döljer en fruktansvärd hemlighet."

Jag kastade mig över uppföljaren efter att ha lyssnat färdigt på Fourth Wing. Det gick inte att vänta!

Uppföljaren är väldigt spännande när det händer saker. Men på vissa ställen blir det lite tjatigt med all kärleksdrama. Det blir utdraget och lite långtråkigt när samma saker upprepas om och om igen. Sen smäller det till och jag håller andan och nerverna slits! Då är boken riktigt svår att pausa och jag vill bara ha mer. Jag älskar drakarna, deras personligheter och sarkasm är riktigt roliga och intressanta.

Sen kommer slutet och jag är inte jättenöjd faktiskt. Jag kan inte avslöja mer än så men nej, jag tyckte inte om det.

2 kommentarer:

  1. Jag håller med dig om allt ovanstående. Spännande, men för mycket kärleksdrama och slutet... Det har potential att förstöra hela serien. Men det gör att jag måste läsa nästa för att få veta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag kommer också läsa vidare men det är lite nervöst 😅

      Radera