måndag 5 februari 2024

Fourth Wing av Rebecca Yarros

 

Originaltitel: Fourth Wing
Längd: 22 h 37 min
Serie: Empyrén (del 1)
Uppläsare: Siham Shurafa
"Tjugoåriga Violet Sorrengail hade framtiden utstakad och skulle tillbringa sina sista studieår bland böcker. Violets mycket stränga mamma, tillika rektor på elitskolan Basgiath, har andra planer och beordrar henne att bli drakryttare i stället - den tuffaste utbildningen på skolan. Plötsligt befinner sig Violet i en våldsam värld där döden är ett felsteg bort. Dessutom skaffar hon sig hämndlystna fiender som kliver över lik - bokstavligt talat - för att klättra i hierarkin. Den värsta av dem alla är Xaden Riorson, den mest skoningslösa eleven på hela skolan.

Välkommen till Basgiaths brutala och elitistiska värld, där varje dag kan bli din sista."

 Jag var ganska nervös när jag började lyssna på Fourth Wing. Jag är ingen stor fantasyläsare och det är dessutom alltid läskigt att ta tag i en bok som blivit så hajpad. 

Det visade sig att upplevelsen blev en otroligt positiv överraskning! Jag tyckte väldigt mycket om den. Jag har skrattat högt, fnissat för mig själv, suttit som på nålar och till och med gråtit. Det hade jag verkligen inte förväntat mig när jag började. Vissa karaktärer har fått blodet att koka av ilska och irritation, andra tog jag till hjärtat och brydde mig på riktigt om.

Huvudkaraktären Violet är lätt att fastna för. Hon är rolig, rapp, smart och otroligt envis. Hon ger sig inte och försöker hela tiden komma på nya sätt att klara sig trots att oddsen är emot henne många gånger. Drakarna som vi får lära känna är också de väldigt roliga på ett lite torrt sätt, något jag verkligen gillar. 

Jag kommer fortsätta med bok två, Iron Flame, så fort jag bara kan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar