torsdag 1 februari 2024

How to Kill Men and Get Away With it av Katy Brent

 

Originaltitel: How to Kill Men and Get Away With It
Sidor: 374 (Häftad)
"Meet Kitty Collins. Friend. Lover. Killer. 
He was following me. That guy from the nightclub who wouldnt leave me alone. I hadn't intended to kill him of course. But I wasn't displeased when I did and, despite the mess I made, I appeared to get away with it. Thats where my addiction started Ive got a taste for revenge and quite frankly, Im killing it."

Den här titeln har varit omöjlig att inte vara nyfiken på. När den dök upp som julklapp var det bara att hugga in!

Berättelsen är skriven med en ganska stor dos humor. Jag sitter och fnissar för mig själv flera gånger. Samtidigt är den spännande och lätt att ta sig igenom. Det finns ett driv där som gör att läsningen flyter på och jag är väldigt nyfiken på hur det ska sluta för Kitty och vem hennes stalker är. 

Det jag inte riktigt gillar är smalhetsen som finns bland Kitty och hennes vänner. Det nämns ätstörningar flera gånger och det verkar bara vara accepterat och inte något som någon försöker få hjälp med. Den biten gillar jag inte alls, det är helt onödigt och tillför inget till resten av boken.

Slutet var överraskande och jag hade inte kunnat gissa mig fram till det. Den lämnar det också lite öppet för att det skulle kunna komma mer med Kitty i framtiden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar