onsdag 14 februari 2024

Guds verk av Leffe Grimwalker

 

Originaltitel: Guds verk
Längd: 8 h 58 min
Serie: Memoria mori (del 2)
Uppläsare: Fredde Granberg
"Kriminalkommissarie Samael Duvel är tjänstledig från polisen och ser fram emot att få ta det lugnt ett tag, men som vanligt dras han in kaos.

Hans adoptivdotter Ayla har gjort om slottet han ärvde till ett hotell. För att få ekonomin att gå ihop tvingar Ayla Samael att hitta en 14-årig försvunnen pojke. Sökandet efter Ruben leder honom ner i Limbo, en egen värld i mörkret och tunnlarna under Stockholm. En plats Samael mycket väl känner till och som han lovade sig själv att aldrig återkomma till. 
Under tiden mördas två munkar brutalt i den religiösa sekten Opus Deis kloster. Morden verkar ha med Samael Duvel att göra och han blir misstänkt. Är det han som är skyldig eller är det någon som försöker sätta dit honom?

Ju närmare han kommer sanningen, desto värre blir det. Ingenting är vad det ser ut att vara och han måste hitta mördaren för att inte själv åka dit för mord. Mord han förmodligen inte begått. Samtidigt måste han hitta Ruben innan det är för sent."

Jag gillar verkligen de två böcker som hittills kommit ut om Samael Duvel. Det är riktigt spännande berättelser och Fredde Granberg gör som vanligt ett fantastiskt jobb med uppläsningen.

Det finns en ganska mörk humor här som funkar bra för mig. Men om den vissa stunder får mig att skratta till så får den mig i andra stunder att må illa på grund av vad vissa karaktärer blir utsatta för. Klarar man inte av att läsa om barn och unga vuxna som utsätta för olika sorters övergrepp ska man hålla sig borta från de här böckerna. Det är ganska brutalt. 

I den här delen får vi veta lite mer om Samaels bakgrund och det känns som att mer kan komma att avslöjas i nästa bok. Det är något jag ser fram emot! Jag gillar också att se utvecklingen han gör som karaktär genom böckerna. Spänningen och drivet framåt finns där hela tiden och jag kunde absolut inte gissa mig till slutet. 

Letar du något mörkt, brutalt och rått som samtidigt kan locka fram något skratt då och då är den här serien ett tips. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar