onsdag 28 juli 2021

Urmakaren på Filigree Street av Natasha Pulley

 

Originaltitel: The Watchmaker of Filigree Street
Sidor: 361 (Häftad)
Serie: The Watchmaker of Filigree Street (del 1)
"Året är 1883 i London. Thaniel är en helt vanlig kontorist tills en bomb på Scotland Yard nästan spränger honom i luften. Ett mystiskt fickur som hamnat i hans ägo leder honom till en japansk urmakare som tycks ha magiska krafter. Är urmakaren inbladad i bombdådet? Är Thaniel egentligen så vanlig som han tror? Och när Thaniel får ett giftermålsanbud, vem ska han välja - kvinnan eller urmakaren?"

Urmakaren på Filigree Street är en bok som lockat mig länge! Dels var det omslaget som gjorde mig nyfiken och när jag sedan läste vad den handlade om fanns det inget tvivel om att jag skulle läsa den någon gång. 

Nu har det äntligen hänt och jag måste säga att den levde upp till förväntningarna. Det är en spännande berättelse med intressanta karaktärer. Thaniels värld vänds upp och ner när han kommer i kontakt med urmakaren Mori som verkar kunna mycket mer än att bara tillverka klockor. Jag slukade stora delar av boken och även om en del saker antagligen flög lite över huvudet på mig så var den en njutning att läsa. 

När ett stort "avslöjande" kom insåg jag att det fanns ledtrådar under berättelsens gång som jag inte reagerat över. Det var kul att i efterhand kunna tänka tillbaka och se var jag borde kunnat se mycket mer än jag gjorde. 

Jag tänker inte skriva så mycket mer för det är en berättelse man bäst upptäcker utan att veta för mycket innan man börjar läsa. Jag är glad att författaren har fler böcker och ser fram emot att fortsätta utforska hennes världar.

14 kommentarer:

 1. Åh vad kul att du tyckte om Watchmaker! Natasha Pulleys böcker hör till mina absoluta, all-time favoriter och det är alltid så roligt att se när nya läsare hittar dem! Watchmaker fick ju rätt nyligen en uppföljare, men vad jag vet har den inte översatts till svenska (än?).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte den har översatts än i alla fall? Men jag skulle kunna tänka mig att fortsätta läsa hennes böcker på engelska! :)

   Radera
 2. Den här boken verkar vara spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är väldig speciell och bra! :)

   Radera
 3. En ny favoritförfattare för mig! Läste Klockmakaren… på engelska först för något år sedan och tyckte att den var okej men blev inte riktigt fast men så läste jag om den på svenska och bara älskade den! Tror det flöt lite dåligt för mig på engelska. Var tvungen att läsa hennes andra böcker direkt efter det. Så bra. Fick läsa dem på engelska då det inte finns översatta men nu tyckte jag det funkade bättre med språket.

  Med vänlig hälsning, Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill absolut fortsätta med hennes böcker! Är uppföljaren till den här lika bra som första? :)

   Radera
  2. Tyckte uppföljaren var ännu bättre, men gillade The Bedlem stacks ännu mer.

   Radera
  3. Då ska jag kolla lite extra på The Bedlem Stacks! :)

   Radera
 4. Lite i stil som Giftmakerskan???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njaaa, inte så lika skulle jag säga! Jag gillar den här mer än Giftmakerskan :)

   Radera
 5. Den här har jag varit nyfiken på men av någon anledning inte kolla upp ordentligt. Blev definitivt mer nyfiken på den nu, så tack för en bra recension!

  SvaraRadera
 6. Så roligt att du tyckte om den! :D Har varit nyfiken på den här ett bra tag. Och nu blev jag ännu mer sugen på den, det låter som en spännande värld att besöka! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är både spännande och fin på ett sätt som var oväntat :)

   Radera