torsdag 22 juli 2021

Fem år senare av Rebecca Serle

 

Originaltitel: In Five Years
Sidor: 290 (Inbunden)
"Var ser du dig själv om fem år? 
Dannie Kohans liv går precis som hon planerat, och hon har inga problem att leverera ett perfekt svar på frågan. Hon får jobbet och tackar dessutom ja till sin pojkväns frieri senare på kvällen. Men när hon vaknar nästa morgon ligger en helt annan man bredvid henne. Nyheterna visas på tv:n och datumet i rutan är fortfarande den 15 december men året är 2025. Efter en chockartad timme vaknar Dannie igen år 2020. Hon kan inte skaka av sig vad som har hänt. Det kändes annorlunda mot en vanlig dröm. Men hon är en framgångsrik advokat, och lever i verkligheten. Drömtydning och annat trams får new age-typer, som hennes bästa kompis Bella, hålla på med. Övertygad om att det inte betyder något lägger Dannie det hela bakom sig.

Tills hon fyra och ett halvt år senare stöter på mannen från sin vision."

Fem år senare har verkligen synts överallt på Instagram den senaste tiden. Alla har hyllat den och sagt att den inte är vad man först tror att den ska vara. Nu när jag äntligen har läst den så får jag hålla med. 

Det är en otroligt bra, lättläst och känslosam historia. Den handlar inte bara kärlek utan också om vänskap, sorg och vad man gör när hela världen verkar gå i bitar. Jag trodde inte att jag skulle sitta och kämpa emot gråten så mycket som jag faktiskt gjorde. Många gånger började tårarna rinna och vid några tillfällen fick jag pausa och andas lite innan jag orkade fortsätta. 

Jag vill egentligen inte berätta så mycket mer om handlingen för det är bäst om man plockar upp den utan att veta för mycket. Däremot kan jag säga att jag på många sätt känner igen mig i Dannie. Jag har också ett stort kontrollbehov och har svårt för när livet tar vändningar som jag inte är beredd på eller vet hur jag ska hantera. Hon är en karaktär som är lätt att relatera till.

Det är en berättelse jag kommer bära med mig länge och jag är så glad att jag läste den.

6 kommentarer:

 1. Jag har bara sett positiva omdömen om denna. Kul att läsa att du också gillade den! Jag lägger den i högen av böcker som jag någon gång ska hugga in på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir spännande att höra dina tankar om den sen!

   Radera
 2. Den här har jag haft på min läslista rätt länge (innan den översattes) och nu blev jag ännu mer sugen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du haft span på den så länge! :)

   Radera
 3. Alla verkar läsa den här så man blir ju helt klart nyfiken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja svårt att låta bli när vissa böcker syns överallt :D

   Radera