torsdag 9 juli 2020

En evig sömn av Anna Roos


Originaltitel: En evig sömn
Sidor: 235 (Inbunden)
Serie: Morden vid världens ände (del 2)
Recensionsexemplar: Från Louise Bäckelin förlag, tusen tack! 
"Sommarturisterna har börjat anlända till den gamla badorten Trosa, men Vera Jansson har ännu inte sålt sitt barndomshem. Dessutom har hennes senaste framgångar på revisionsbyrån vunnit dem nya klienter i trakten. Vera tar på sig att granska ett av företagen, en nystartad och snabbt växande dejtingsajt.
Uppdraget ser ut att bli enkelt, men så hittas en ung kvinna från orten medvetslös och misstankarna riktas mot den man Vera som barn anklagade för oönskade närmanden. Samtidigt upptäcker hon att den nya dejtingsajten innehåller flera tvivelaktiga profiler och Vera får lära sig att evig kärlek kan stå personen som söker den dyrt."
I december läste jag del ett i den här serien, Lika i döden. Då skrev jag att jag såg fram emot del två och nu är den också läst!

Det är en sträckläsningsvänlig och oblodig spänningsserie. Vera som är huvudkaraktären är lite avig och tycker egentligen inte om många människor. Eller det är så hon försöker framstå, kanske mest för sig själv. Hur mycket hon än försöker låta bli så bryr hon sig ändå om vissa personer i sin omgivning och finns alltid där om de behöver henne. Det är fint att se. Jag tycker om att följa henne och det är ganska uppfriskande med hennes tvära inställning när jag vet att det finns annat där under ytan.

I den här delen är det dejtingappar och anonyma diskussionstrådar på internet som på många vis står i centrum. Hur lätt är det att lura någon genom en app och vilka döljer sig bakom hatfulla kommentarer på ett forum? Det är väldigt aktuella frågor som vävs in i själva berättelsen. Förutom Vera får läsaren återse flera andra karaktärer från den första delen. Det känns på något vis lite tryggt att ha en grupp som jag lär känna mer än de andra karaktärerna som bara är med i utkanten.

Tredje och sista delen kommer ut i oktober och det ska bli spännande att se hur allt knyts ihop!

4 kommentarer:

 1. Jag har inte läst något av Roos men den här serien blir jag faktiskt lite sugen på. :) Vera låter också som en intressant karaktär att följa. Ska hålla utkik efter den första boken. :)

  SvaraRadera
 2. Fin omtale. Tror ikke dette er helt min type bok, men jeg likte coveret skikkelig godt :) God sommer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, det är ett fint omslag! :)

   Radera