tisdag 21 juli 2020

Mitt hjärta går på av Christoffer Holst


Originaltitel: Mitt hjärta går på
Sidor: 220 (Inbunden)
"Den 22-åriga konditorn Chavve är antagligen den ensammaste romantikern på hela Södermalm. Efter tre år i storstaden har han fortfarande inte lärt känna någon och varje kväll slutar i ensamhet med stora bakverk framför filmen Titanic. På andra sidan vattnet bor Pontus kvar i pojkrummet hos sin brokiga familj. Skådisdrömmarna har bleknat, tillsammans med allt det där andra som skulle bli framtiden, och har ersatts med hypokondri och tvångstankar.
När en dejtingapp kopplar samman killarna blir de snabbt en del av varandras liv, och Chavve verkar äntligen ha hittat det han sökt efter så länge. Men Pontus liv kraschar, och allt som blev så bra är plötsligt borta. Fast Chavve tänker inte ge upp så lätt. Och han har en plan."
Det här är en bok jag har hört otroligt mycket positivt om. Många bloggare har gillat den, en av mina kollegor har rekommenderat den. Ändå har det tagit lång tid för mig att plocka upp den, jag vet inte varför riktigt. Nu är den i alla fall läst!

Det är en väldigt fin berättelse om två killar som båda har lite känslomässigt bagage de kämpar med. Chavve har bott i Stockholm några år men är fortfarande väldigt ensam. Han har sitt jobb men inga riktiga vänner. Pontus kämpar med tvångstankar och hypokondri. Det är nästan lite ångestframkallande att läsa om det. Jag dras verkligen in i hans tankar och det är jobbigt. Samtidigt är det ett bra betyg eftersom författaren bevisligen gjort ett bra jobb med att beskriva det.

Det är fint när de lär känna varandra och börjar bli kära. Även om det finns hinder efter vägen så är deras bra stunder riktigt varma och kärleksfulla. Jag hejar på dem under läsningen och hoppas att det ska sluta lyckligt. Den är ganska kort så det är bra gjort att få in både det varma kärlekspirret som finns när man börjar få känslor för någon och samtidigt den tunga ångesten som kan riva i en när livet blir för jobbigt utan att det blir för ytligt. Här funkar det riktigt bra.

Jag förstår varför folk har pratat så gott om den och är glad att den äntligen blev läst.

7 kommentarer:

 1. Så bra att du gillade den, nu när du äntligen läste den 🙂

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det gjorde mig väldigt glad också :D

   Radera
 2. Svar
  1. Det var kul när så många andra pratat gott om den :)

   Radera
 3. Den måste jag läsa ... verkar vara något
  för mig =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. hälsningar bettan_bokprataren

   Radera
  2. Den var väldigt fin! Och lättläst, perfekt när man behöver något kort men ändä mycket innehåll :)

   Radera