onsdag 1 juli 2020

Goda grannar av Mattias Edvardsson


Originaltitel: Goda grannar
Sidor: 370 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från Bokförlaget Forum, tusen tack! 
"Hur väl känner du dina grannar? 
Micke och Bianca flyttar till ett idylliskt villakvarter som verkar perfekt för deras familj. Men allt eftersom de lär känna sina grannar kommer en känsla av obehag smygande. När Bianca blir påkörd utanför sitt hus verkar det först röra sig om en tragisk olycka. Medan hon kämpar för sitt liv på sjukhuset växer dock tvivlet bland polisen och i kvarteret. Micke har alltid trott på rättvisan. Men vad händer när den enda utvägen tycks vara att ta lagen i egna händer?"
Mattias Edvardsson har snabbt blivit en av mina favoritförfattare och jag ser med stor spänning fram emot varje ny bok han släpper. Vid det här laget är jag nästan inte ens nervös längre, jag är bara säker på att det kommer vara bra.

Nyligen släpptes hans nya bok, Goda grannar, och glädjen var stor när den dök upp i brevlådan! Det tog inte länge innan den påbörjades och inte heller länge innan den avslutades. Det var en sträckläsningsbok av högsta klass. Något som Edvardsson verkligen visar att han är skicklig på är att låta flera karaktärer beskriva händelser ur olika perspektiv. Han gjorde det i En helt vanlig familj där tre familjemedlemmar får ge sina tankar om saker och ting och han lyckas med det igen i Goda grannar där flera personer i ett litet grannskap får komma till tals. Det är fascinerande hur deras tankar och uppfattningar kan skilja sig åt när de pratar om samma händelse.

Hans karaktärer är otroligt välskrivna. De känns fullt trovärdiga och jag kan nästan se den här lilla klungan med hus och alla dess invånare framför mig. Jag är dessutom väldigt glad att jag inte bor där... Dels för att folk verkade ha en ovana att bara stövla in i Mickes och Biancas trädgård och hus hur som helst och dels för att vissa av grannarna verkligen inte var lätta att tycka om.

Det här är en perfekt bok när man vill ha något som är svårt att lägga ifrån sig. Den innehåller relationer, brott, obehagliga karaktärer och väldigt mycket känslor. Mina tankar om karaktärerna åkte bergochdalbana under läsningen. Ibland trodde jag att jag hade fått en klar bild av någon men så kom det nya detaljer som gjorde att jag ändrade mig.

Goda grannar är en bok jag tror kan passa de flesta, vare sig man vanligtvis läser deckare eller romaner.

12 kommentarer:

 1. Tack! Jätteglad att du tyckte om den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var otroligt bra! Ser fram emot nästa :D

   Radera
 2. Den var jättebra! Jag ska skriva en recension om några dagar, men jag tänkte väl ungefär som du.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var den! :) Ska bli kul att läsa din inlägg!

   Radera
 3. Nu vill jag ännu mera läsa den! och Offer 55!
  Får bestämt ändra om i högen med olästa böcker... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där högen som aldrig tar slut och ofta ändras :D Hoppas du kommer tycka om båda två!

   Radera
 4. Ska verkligen läsa den. Snart, hoppas jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du hinner läsa den snart och att du kommer tycka om den! :)

   Radera
 5. Ser verkligen fram emot att läsa den här - ännu mer nu! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du får chansen att läsa den snart då :D

   Radera