onsdag 21 december 2022

Nu är det mord igen av Sofia Rutbäck Eriksson

 

Originaltitel: Nu är det mord igen
Längd: 6 h 16 min
Serie: Katarinas eminenta detektivbyrå (del 12)
Uppläsare: Ellen Jelinek
"Julen närmar sig för vännerna på Malmudden i Luleå och ingen är mer peppad än privatdetektiv Katarina Zapp. Samtidigt är ingen mer under isen än hennes parhäst Greta Asplöv, efter att ha trampat djupt i klaveret på PRO. När Katarina äntligen har chansen att börja nysta efter sin biologiska pappa blir en av stadens främsta välgörare mördad ett stenkast från Katarinas hem - iklädd tomtekläder. Det blir startskottet för en jul där ingenting längre kommer bli sig likt för Katarinas eminenta detektivbyrå. Kommer Greta kunna återvinna sin status hos seniorerna? Kommer Katarina äntligen få svaren kring sitt eget ursprung? Och vem har tagit livet av tomten?"

 Vilket avslut för Katarina och Greta! Tomten mördas, eller ja, i alla fall en man i tomtedräkt. Katarina söker sina rötter. Greta är på gränsen att uteslutas ur PRO. Det är full fart för detektivbyrån och vännerna. 

Nu är det mord igen är ett perfekt avslut på serien om Katarinas eminenta detektivbyrå. Trådar knyts ihop. Frågor får svar och det finns egentligen inget att klaga på, förutom att det inte kommer fler delar då. Det har varit en väldigt trygg serie att kunna plocka upp i lurarna. Karaktärerna är som kära vänner vid det här laget.

Jag hoppas verkligen att Katarina och Greta hittar på massa hyss i Sofia Rutbäck Erikssons huvud igen så att hon måste skriva fler böcker om dem i framtiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar