måndag 12 december 2022

Julakuten för ensamma hjärtan av Callum Bloodworth

 

Originaltitel: Julakuten för ensamma hjärtan
Sidor: 346 (Inbunden)
"Elsa och Sophia har fått den galna och härliga idén att skapa ett julfirande på hjul. Ett julfirande för alla som är ensamma eller ledsna. Men Sophia måste plötsligt åka och ta hand om sin mamma, och Elsa står ensam precis när projektet ska dra igång. Hon som inte riktigt känner sig som eldsjälen i detta. Kommer hennes besök att bli uppskattade eller kommer alla bara att tycka att hon är en galning med skåpbil som tränger sig på när de är som mest sårbara?

Som om inte det vore nog måste hon dessutom jonglera en surmulen tonåring, en översocial granndam och en misstänksam äldre herre som verkar arg på precis allt och alla. Och en tomte som skulle kunna ha dejtingpotential men som hon faktiskt inte vet hur han ser ut under masken."

Åh vad jag tycker om den här boken! Det är en fin julberättelse med en dos humor samtidigt som den tar upp allvarligare ämnen som ensamhet, förlust, sorg och hur jobbig julen kan kännas för en del. 

Redan innan jag började läsa var jag övertygad om att jag skulle fastna eftersom jag blev helt förälskad i författarens tidigare bok 36 frågor om kärlek. Jag var däremot inte riktigt beredd på hur mycket jag skulle gråta, speciellt vid två olika tillfällen när Elsa var ute på besök med julakuten. Aj aj aj mitt hjärta.

Jag uppskattar också att den inte fokuserar hela sin handling på att Elsa ska hitta en ny kärlek. Det finns med lite som ett sidospår men den består av så mycket mer än det. Författaren beskriver de olika relationerna så bra. Jag älskar den surmulna tonåringen och hennes julgalna släkting, de är mina favoriter. Jag vill hälsa på i det huset, drunkna i allt julpynt och smaka de fantastiska bakverken, nu tack. 

Callum Bloodworth, ny favoritförfattare? Japp!

4 kommentarer:

  1. Jag har ännu inte läst något av Callum Bloodworth men det börjar bli dags. Kanske blir det den här?

    SvaraRadera