måndag 11 april 2022

Selfies av Jussi Adler-Olsen

 

Originaltitel: Selfies
Sidor: 467 (Inbunden)
Serie: Avdelning Q (del 7)
"Avdelning Q håller som vanligt till i Köpenhamnspolisens källarrum, men står nu inför stora utmaningar. Dels vad gäller arbetet, men också på det personliga planet. Gruppens sammanhållande länk Rose har nämligen sjunkit ner i en psykos vars trådar leder långt tillbaka in ett mörkt förflutet. Ett förflutet där ett grymt brott kan ha begåtts.

Det har kommit ledningen till känna att uppklarningsstatistiken för Avdelning Q ligger långt under det förväntade. Utan Roses hjälp måste de tre återstående medlemmarna - den karismatiske ledaren Carl Mørck, mystiske Assad och det senaste tillskottet Gordon - kämpa för att övertyga dem om att de ska få fortsätta sitt arbete. Samtidigt hittas en äldre kvinna mördad i Kongens Have och en galen bilist har inlett en dödlig jakt på unga kvinnor, medan nya brott planeras på en helt annan plats. Har händelserna ingenting med varandra att göra, eller finns ett samband begravt någonstans?"

Åh vad det var härligt att vara tillbaka med gänget på Avdelning Q igen! Jag har verkligen saknat karaktärerna, utredningarna och allt annat med de här böckerna.

I Selfies får Carl, Assad och Gordon fullt upp. Rose mår otroligt dåligt och de måste försöka förstå sig på hennes förflutna för att kunna hjälpa henne, samtidigt blir en äldre dam mördad och någon använder sig av bilar för att meja ner unga kvinnor. Det är väldigt mycket på gång och drivet i berättelsen försvinner aldrig!

Mest berörd blir jag så klart av delarna som handlar om Rose. Hon är en central karaktär i alla seriens böcker och det känns som att jag känner henne. Att förstå henne mer och få ta del av hennes mörker blir väldigt känslosamt. Det allra bästa med den här serien är just karaktärerna som jobbar på Avdelning Q. Jag gillar verkligen om att följa deras liv, arbete och speciellt hur de samspelar med varandra. 

Jag tycker det är väldigt imponerande hur Adler-Olsen lyckas knyta ihop allt på slutet. Det är så många trådar som ska fästas och jag hade ingen aning om hur allt skulle sluta. Av de böcker jag läst hittills i serien är nog Selfies en av favoriterna. 

2 kommentarer:

  1. Jag har just läst hans senaste i den här serien, Natriumklorid. Den var också bra, men liiite för lång.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska börja på den till veckan! Läste ut Offer 2117 igår :)

      Radera