onsdag 20 april 2022

Offer 2117 av Jussi Adler-Olsen

 

Originaltitel: Offer 2117
Sidor: 511 (Inbunden)
Serie: Avdelning Q (del 8)
"I över 10 år har Assad arbetat tillsammans med Carl Mørck och Rose på Köpenhamnspolisens cold case-avdelning. Men vet de egentligen vem han är? Under årens lopp har Assad överraskat med kunskaper i de mest oväntade ämnen, han talar en rad olika språk och kan oskadliggöra en fiende på ett ögonblick. Var kommer han ifrån? Vilka hemligheter bär han på? I "Offer 2117" får vi svaren. Det här är Assads historia."

Offer 2117 är en del i serien om Avdelning Q som jag verkligen sett fram emot. Jag har hört många som tyckt det är den bästa boken och eftersom jag visste att den äntligen skulle besvara många frågor om Assad var jag både pepp och lite nervös att påbörja den.

Assad är nog min favoritkaraktär, jag gillar hela avdelningen men han är speciell. Kanske är det just för att han varit så pass mystisk genom alla böcker. Man har fått små hintar om att han varit med om jobbiga och allvarliga saker i sitt förflutna men aldrig fått veta exakt vad. I den här får vi äntligen hela historien. Och det är en mörk berättelse. Jag har blivit riktigt illa berörd flera gånger, jag kan inte säga på grund av vad för då spoilar jag alldeles för mycket.

På samma gång är det gripande att komma så nära Assad, man får verkligen en bra förståelse för vad han gått och går igenom. Hans känslor kommer fram otroligt starkt på sidorna. 

Berättelsen är spännande på alla plan. Samtidigt som Assads bakgrund förklaras har Rose och Gordon fullt upp med att försöka hitta en ung man som ringer in till avdelning och hotar att mörda så många han kan. Sidorna flyger fram och den känns absolut inte så lång som den faktiskt är. 

Tillsammans med förra boken, Selfies, ligger den här på delad förstaplats som mina favoriter i serien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar