torsdag 7 april 2022

Armasjärvi av Engström & Richert

 

Originaltitel: Armasjärvi
Sidor: 323
Serie: Nordmark (del 2)
"Välkommen till Nordmark, år 11 Efter Befrielsen.

Syskonen Sofia och Erik har skilts åt. I Kiruna, där tillvaron ändå är bättre än på andra håll i det nya riket i norr, har Sofia mer att stå i än andra barn i hennes ålder. Vid sidan om skolan och arbetet på ett värdshus är hon spion åt säkerhetstjänsten. Sextonårige Erik har infiltrerat de mystiska hesekelianerna och hamnat på församlingens elitskola i Armasjärvi. Inte en dag går utan att han längtar efter att få återförenas med sin syster. "

Då har jag äntligen läst del två i den svenska dystopiserien Nordmark. Första delen, Nattavaara, slukade jag. Armasjärvi har tagit lite längre tid att läsa, men det är inte bokens fel, jag har bara varit för trött för att sträckläsa den.

Hade jag varit piggare hade den tagit slut fort. Precis som första delen är det här en riktig bladvändare. Syskonen Erik och Sofia har skilts åt och livet är inte lugnt och tryggt för någon av dem. Erik spionerar på en religiös grupp åt Kirunas ledare samtidigt som Sofia spionerar på alla gäster på restaurangen som hennes nya mammor äger. 

Jag tycker att boken har ett riktigt bra driv och när jag väl sitter och läser vill jag inte sluta. Kapitlen är härligt korta så det är lätt att ta sig framåt. Ibland kommer det in artiklar mellan kapitlen och det är faktiskt det enda jag inte fastnar för. Jag vill bara följa karaktärerna och är inte så intresserad av vad som händer runt om i världen utanför Nordmark. 

Det allra bästa hade varit om tredje delen fanns redan nu så jag bara kunde slänga mig över den men jag får snällt vänta. Det är bara hoppas att väntan inte blir alltför lång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar