torsdag 21 april 2022

Bättre en sticka i foten än två i ryggen av Sofia Rutbäck Eriksson

 

Originaltitel: Bättre en sticka i foten än två i ryggen
Längd: 5 h 50 min
Serie: Katarinas eminenta detektivbyrå (del 9)
Uppläsare: Ellen Jelinek
"Luleås mest eminenta (och enda) privatdetektiv Katarina Zapp får helt oväntat ett telefonsamtal från Världens Tråkigaste Person, tillika Katarinas före detta kollega från revisionsbyrån. Lyxkaffe för flera hundra tusen har försvunnit från Nederluleå kyrkoförsamling, men knappt hinner Katarina och bästa pensionärsvännen Greta luska i fallet förrän en person faller offer för en särdeles grym, handarbetsrelaterad död. 
I en kamp mot klockan, den lokala syjuntan, Världens NÄST Tråkigaste Person och en viss återkommen nemesis kämpar Katarina och Greta med de båda mysterierna. Och kanske hade de haft en rimlig chans att klara biffen om inte Malmuddens främsta hippie drabbats av en pytteliten sticka i foten och mänskligheten kommer förmodligen gå under om han inte får ögonblicklig omvårdnad."

Mina favoritprivatdetektiver, Katarina och Greta, är tillbaka och den här gången hamnar de mitt i en mordutredning. En präst har mördats med ett par stickor! Samtidigt har någon stulit riktigt dyrt kaffe från kyrkan.

Som vanligt när man hänger med Katarina och Greta bjuds det på många skratt. Speciellt Greta får mig att skratta högt den här gången. Hon är fantastisk! 
Jag försöker verkligen vara vaken och hänga med i svängarna för att hinna före Katarina med att lista ut svaret på mordgåtan men lyckas inte. Jag skulle helt enkelt inte kunna starta en egen detektivbyrå. 

Mitt i allt det humoristiska finns det små doser av allvar. Gretas förhållande med en man som är komplicerat på ett väldigt sorgligt sätt, Katarinas rädsla för att Greta inte kommer finnas där för alltid, det får ögonen att tåras.

Jag vet inte exakt hur många böcker det ska bli i den här serien men när den än tar slut så kommer det bli väldigt tomt i hörlurarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar