måndag 24 februari 2020

Minns oss som nu av Anna Lönnqvist


Originaltitel: Minns oss som nu
Sidor: 381 (Häftad)
Serie: Kärlek i Sunnanby (del 2)
Recensionsexemplar: Från Louise Bäckelin Förlag, tusen tack!
"Dagen före julafton anländer floristen Thea till ett frostigt Sunnanby från somriga Nya Zeeland. Hon har två veckor på sig att ta hand om dödsboet som hennes mammas moster lämnade efter sig, sen ska hon åka tillbaka för att fortsätta driva sin älskade blomsterbutik. Den som har blivit hennes allt sen Thea flydde från Sverige drygt tre år tidigare, fast besluten att aldrig återvända.
Huset som Thea har ärvt inhyser en stor syateljé och visar sig snart vara fullt av hemligheter, och mostern Marianne betydligt mer passionerad än hennes ensamma tillvaro tydde på. Thea blir snabbt uppslukad av att finna svar. Samtidigt träffar hon Tim den snygga, men gåtfulla fotografen och märker hur hon börjar dra paralleller mellan sitt eget liv och Mariannes. De verkar ha mer gemensamt än hon någonsin kunde tro.
Thea bär dock på en egen tung hemlighet och vet att hon aldrig mer kan ha ett förhållande. Tim i sin tur har ett trassligt förflutet som hans hjärta aldrig återhämtat sig från. Drömmen om de två är omöjlig redan från början och när tiden rinner ifrån dem visar sig Tim också ha dolt saker som får långt större konsekvenser än han själv kunde ana. Allt de hade var nu."
Det här är del två i Anna Lönnqvists serie Kärlek i Sunnanby. I somras läste jag första delen, Sommaren med Ava. Jag måste säga att det gett en extra mysig känsla att läsa de båda böckerna under rätt årstider. Boken om Ava utspelar sig, som titeln säger, under sommaren och i Minns oss som nu är det ett vintrigt Sunnanby vi får lära känna.

Lönnqvist är verkligen en mästare inom feelgood-genren. Karaktärerna är levande och bär på olika sorger som hindrar dem från att gå vidare i livet. Theas sorg och skuld är riktigt tung och ju mer man får veta om den desto mer förstår man hennes rädsla för att låta någon komma nära. Jag känner med henne och tycker om henne. Dessutom är det väldigt lockande att läsa om någon som kommer till ett gammalt hus och hittar dagböcker och brev som innehåller spår från det förflutna.

Kärleksbiten är fint berättad och det finns en hel del scener som kan värma upp en om man råkar vara frusen när man läser. Om man inte gillar sexscener kanske man ska vara lite varnad, men jag tycker det sköts väldigt bra och känner aldrig att det blir för mycket.

Men det allra bästa tror jag faktiskt är Theas vänskap med den gamla, lite buttra mannen i huset bredvid. Jag tycker verkligen om hur hon går från att tycka att han är ganska underlig till att bry sig om honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar