onsdag 26 februari 2020

Månsystern av Lucinda Riley


Originaltitel: The Moon Sister
Sidor: 638 (Inbunden)
Serie: De sju systrarna (del 5)
"Tiggy D'Aplièse verkar besitta en nästintill övernaturlig förmåga att läka och kommunicera med djur. Hon tar tjänst på det skotska godset Kinnaird, hos den gåtfulle och grubblande Charlie. Där träffar hon även Chilly, en gammal romsk man som bekräftar att hon har helande krafter och att nyckeln till hennes förflutna finns i de magnifika grottorna utanför Sacromonte. Där föddes en flicka vid namn Lucia år 1912 som med tiden blev La Candela, den mest framgångsrika flamencodansösen av sin tid. När Tiggy inser hur hennes liv hänger samman med Lucias, faller många bitar på plats."
Äntligen blev femte delen i De sju systrarna läst! Som jag har längtat efter att få sätta ögonen i den. Det har verkligen blivit en favoritserie för mig.

Den femte boken handlar precis som de andra om en av systrarna D'Aplièse. Den här gången är det Tiggy, som har väldigt bra hand med djur och alltid försöker se det bästa i folk. Naiv skulle nog hennes systrar kallat henne för ibland. Men i den här boken växer hon verkligen, vågar säga ifrån och lita på sina instinkter när de säger åt henne att en människa inte är bra.

Resan dit är intressant och drar som vanligt in mig direkt. Vi hoppar mellan Tiggy i nutid och Lucias familj i dåtid. Lucia själv är kanske inte en lätt karaktär att tycka om, men hennes mamma, Maria, känner jag verkligen med. Det är fascinerande att läsa om dåtidshistorien och den här gången är det nästan den jag gillar mest. Just för att det är ett så okänt område och många av karaktärerna där är väldigt levande.

Nutiden är också bra men når inte riktigt samma nivå. Jag vet inte om det är för att det pågår så mycket osäkerhet och drama runt Tiggy. Inte på grund av henne själv utan det är mer folket runt henne som bidrar till det. Det finns så många där som får det att krypa i huden på mig.

Trots att det är en tegelsten flyger sidorna fram när jag väl sätter mig med den. Det känns inte alls att den är så pass tjock som den är, så är det alltid med de här böckerna. När de är slut vill jag bara ha mer på en gång.

Men nu ska jag erkänna att jag är lite nervös inför nästa bok. Den som kommer handla om Electra. Det fanns några sidor om hennes liv i slutet på Månsystern och jag vet inte vad jag kommer tycka om henne. Det blir spännande att se hur det går!

6 kommentarer:

 1. Åh, lät som en mysig och spännande bok! Men jobbigt att det är nr 5 i en serie, då kan man ju inte börja mitt i hur som helst (enligt mig iaf). Tycker du att de tidigare böckerna är serien är lika bra och något man borde läsa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är en av mina favoritserier så jag gillar verkligen de tidigare böckerna också! :) Systrarna är så olika personligheter så det är intressant att följa dem och jag tycker verkligen om att man får följa med runt hela världen när de letar sina ursprung! :)

   Radera
 2. Härligt att du gillade den! :) Tror inte att du behöver vara nervös inför nästa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter lovande :D Då är det bara stå ut med väntan :P

   Radera
 3. Låter som en spännande serie! Skriver upp :)

  SvaraRadera