måndag 10 februari 2020

Hur mår fröken Furukura? av Sayaka Murata


Originaltitel: Konbini ningen
Sidor: 162 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från Lind&Co, tusen tack! 
"Redan som barn var Keiko Furukura annorlunda. Nu är hon 36 år, har aldrig haft en pojkvän och har jobbat i den lilla närbutiken i arton år.
Hennes föräldrar är oroliga och önskar att hon skulle skaffa sig ett riktigt jobb. Och hennes vänner undrar varför hon inte träffar någon och gifter sig. Men Keiko har hittat sitt eget sätt att ge livet mening, och hon tänker inte låta någon eller något komma emellan henne och närbutiken."
Vilken fin liten pärla! Den här boken handlar om Keiko Furukura som känt sig annorlunda sedan hon var liten. Hon förstår inte riktigt andra människor och deras reaktioner. Hon har fått höra att hon "måste få rätsida på sig" och vet att hennes familj oroar sig för henne.

Så Keiko försöker till slut ändra saker i sitt liv för att göra andra nöjda. Den är skriven på ett charmigt och lite roligt sätt. Försöken att passa in gör bara så hennes liv blir fullt av problem. Det är en härlig resa att vara med på, från att hon är nöjd med det liv hon skapat åt sig själv, till smått kaos när hon försöker ändra på sig och allt som följer på det.

Jag tyckte jättemycket om den! Vissa stunder blir så galna i hennes tankar att jag fnissar till, saker som är logiska för henne men udda för alla andra. Det är en berättelse om att inte passa in i mallen som samhället sätter och hur man kan hitta sin egen mening i livet. Jag rekommenderar den om man vill ha något lite annorlunda som dessutom går väldigt snabbt att läsa!

8 kommentarer:

 1. den vill jag läsa, köar på biblioteket

  SvaraRadera
 2. Den verkar intressant, tack för tipset!

  SvaraRadera
 3. Fin omtale, det hørtes ut som en bok jeg ville likt og jeg satser på at den på sikt dukker opp på norske biblioteker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller tummarna för att den gör det! :)

   Radera