torsdag 18 april 2019

Urtidsbilder av Simon Stålenhag & Anna Davour


Originaltitel: Urtidsbilder
Sidor: 92 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från Fria Ligan, tusen tack! 
"I boken Urtidsbilder vaknar allt från dinosaurier till ammoniter till liv i en serie illustrationer av Simon Stålenhag som skapades till Naturhistoriska riksmuséets stora utställning om urtidsdjur. Målningarna av djuren i de miljöer de en gång levt i samlas nu för första gången i en tryckt volym. De kompletteras av nyskrivna texter som gör nedslag i vår planets urtidshistoria av Anna Davour, vetenskapsjournalist på tidskriften Forskning & Framsteg."
Jag har tidigare läst boken Passagen av Stålenhag och det var en riktig häftig upplevelse! Hans illustrationer är helt otroliga. Så när jag fick chansen att läsa Urtidsbilder tackade jag självklart ja. Passagen var en sammanhängande berättelse men i Urtidsbilder är det fakta som gäller.

Jag kan egentligen inte påstå att jag varit en dinosaurietokig människa någon gång. Det har aldrig funnits en period då jag slukat all information om dem som jag kunnat komma över, så som jag vet att många andra har gjort när de varit yngre. Men det hindrade mig inte från att vara nyfiken på den här boken och verkligen tycka om den när jag fick läsa den.

Illustrationerna är verkligen galet fina. De ser så verklighetstrogna ut, nästan som foton, och ger känslan av en levande historia. Informationstexterna av Anna Davour som finns  på varje uppslag är korta och enkla att förstå. Det blir inte för invecklat eller svårt. Det gör så att jag är säker på att den här boken kan passa både vuxna och barn som har intresset där. Eller som bara vill ha magiska bilder att titta på! Helt ärligt, några av bilderna i boken hade jag gärna haft som tavlor på väggen.

Det är en riktig fin bok och en alldeles perfekt present till en dinosaurieintresserad människa i din närhet!

4 kommentarer:

 1. Vår familj brukar kolla på jurassic park filmerna. Ändå lite spännande med dinosaurier. Men tur vi inte lever med dem nu. Glad påsk kram Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen tur! Glad påsk :)

   Radera
 2. Har Passagen här hemma. Inte läst den än men illustrationerna är otroliga. Kan tänka mig att den här är riktigt fin! :)

  SvaraRadera