torsdag 4 april 2019

Det är inte jag, det är du av Mhairi McFarlane


Originaltitel: It's Not Me It's You
Sidor: 414 (Häftad)
"Så här gick det till: Jag friade. Paul sa ja. Sedan tog livet en helt annan vändning.
Delia Moss har en livsplan. Men när det går upp för henne att hennes blivande man ligger med en annan raseras den imponerande snabbt. Helt klart ett bekymmer. Hon måste återta kontrollen och göra sig själv till superhjälte i berättelsen om sitt eget liv."
Jag är ganska misstänksam mot böcker som sägs vara roliga. För mig är det liksom, Fredrik Backmans humor i böcker funkar men sedan blir jag lite avig. Så det var ganska nervöst att plocka upp en bok av McFarlane, för många säger att hennes böcker är roliga. Men samtidigt har jag velat läsa något av henne ganska länge.

Nu är det i alla fall gjort och vad blir domen då? Jo, jag har faktiskt suttit och skrattat högt flera gånger! Det fanns många stunder i den här boken som var roliga. Samtidigt som den blandas med allvar och dessutom fick mig att sitta och storgråta vid ett tillfälle. Då fick jag pausa läsningen ett tag för jag såg ingenting genom alla tårar.

Så mitt första möte med hennes böcker blev riktigt lyckat och jag vågar nog säga att jag kommer läsa mer av henne i framtiden. Något som var extra mysigt med den här var att den har sidor som innehåller serierutor utspridda lite här och där, eftersom huvudkaraktären tecknar. Det tyckte jag om!

Ni som har läst och gillat McFarlanes böcker, vilken borde jag fortsätta med nu?

6 kommentarer:

 1. Jag har också bara läst den här boken av henne ännu, undrar vilken jag kunde läsa till näst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det finns ju några att välja på :D

   Radera
 2. Har inte läst någon av henne så tack för tips. Ha en fin helg kram från Nina

  SvaraRadera
 3. Har ikke lest noe av Mhairi McFarlane (men jeg likte navnet hennes av ymse grunner), men det hørtes ut som en fin leseropplevelse. Og det med å være litt skeptisk til bøker som skal være morsomme kjenner jeg litt igjen, bare at det for meg er mer en skepsis generelt sett om det står at en bok skal være rørende eller sær eller noe annet for da leter jeg litt etter det sære eller rørende eller morsomme og så gir jeg meg ikke hen så mye som jeg vil. Håper du har en fin helg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår precis hur du menar! Då väntar man ju på det speciella hela tiden :)

   Radera