torsdag 25 april 2019

LaxTon Ghost professionella spökjägare: rapporter från hemsökta hus och platser av Lena Brorsson-Alminger, Tony Martinsson & Niclas Laaksonen


Originaltitel: Laxton Ghost professionella spökjägare: rapporter från hemsökta hus och platser
Sidor: 215 (Kartonnage)
"Den här boken handlar om två bröder från Kiruna som i barndomen upplevde en familjetragedi, och de började söka efter svar på den oerhörda gåtan - vad händer efter döden? Spökjägarna LaxTon Ghost Sweden har hundratusentals följare på nätet och miljontals har sett deras makalöst spännande filmer, varav flera har gjorts med den populära YouTube-duon Jocke och Jonna. 
De besöker hemsökta hus, slott och gårdar och försöker med hjälp av avancerad teknik registrera aktivitet och budskap från andra sidan. Det de får fram är både häpnadsväckande och hårresande. Här får vi följa med bröderna till de platser som ruvar på de största hemligheterna och ta del av deras mest fascinerande fynd. Finns det en värld bortom döden, en bortomvärldslig existens?"
Jag följer LaxTon på Youtube och tycker väldigt mycket om deras spökvideos! Det är extra kul att de också kommer från Kiruna. Syrran hade köpt deras nya bok och jag fick låna den när vi var i stugan under helgen.

Det är en väldigt lättläst bok och det tog ungefär ett dygn för mig att läsa ut den. Är man intresserad av ämnet så blir det snabbt en sträckläsningsbok! Först får man veta lite bakgrundshistoria om Tony och Niclas, hur det kommer sig att de började intressera sig för vad som finns efter det här livet. Det är en tragisk historia och det är verkligen lätt att förstå varför det påverkat dem så mycket.

Sedan går varje kapitel igenom ett ställe som de varit och filmat på. Det är många olika herrgårdar, vandrarhem och andra spännande platser. Ett av husen ligger till exempel i Kiruna, en byggnad jag gått förbi många, många gånger och affären som ligger där har jag också varit in i. Man får ta del av vad de hittat på varje plats; om de fångat upp några röster, om föremål flyttat på sig eller om de blivit påverkade fysiskt på något vis. Några ställen har gett dem rivsår på kroppen, vissa gånger hörs deras namn i verktygen de använder. Saker som hade fått mig att springa ut från byggnaderna snabbt som blixten! Men det är imponerande att de står kvar där i mörkret och fortsätter ställa frågor och dokumentera det som händer.

Nu har jag blivit väldigt sugen på att se om några av deras filmer från ställena som nämns i boken för att bättre kunna uppfatta det som de pratar om. Det är så lätt att missa sånt själv när man ibland har Youtube på i bakgrunden och kanske gör något annat samtidigt. Så det kommer jag nog roa mig med ett tag framöver.

Är du intresserad av det övernaturliga och vill veta mer om hemsökta platser i vårt avlånga land så är det här verkligen en bok jag rekommenderar!

8 kommentarer:

  1. Inte den snärtigaste titeln direkt, men boken verkar intressant. Säger de sig själva vara medier eller är det den tekniska utrustningen man förlitar sig på?

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är inte medier utan kör bara med teknisk utrustning för att försöka dokumentera :)

      Radera
  2. Det här låter riktigt intressant, jag visste inte ens att dem fanns! Boken vill jag verkligen läsa, och så ska jag se om jag kan hitta dem på Youtube. Tack för tipset! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad kul att du får se dem för första gången :D Hoppas du kommer tycka det är spännande och intressant!

      Radera
  3. Åh vad kul med en svensk motsvarighet till "Ghost Adventures" som jag följer typ slaviskt på youtube! Ska definitivt kolla på deras videor.

    SvaraRadera
  4. Försökt att få ett svar från dem om varför de pratar svenska med "spökena" i tex Polen, England etc m får inget svar, känns väldigt konstigt. Larv

    SvaraRadera