onsdag 28 november 2018

Neverworld av Marisha Pessl


Originaltitel: Neverworld Wake
Sidor: 271 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från Modernista, tusen tack! 
"Det var en gång, på den tiden då Beatrice Hartley och hennes fem bästa vänner på Darrow-Harker School var det tuffaste gänget i stan, de vackra, de hippa, de som andra ville vara. Men när Jim, gruppens kreativa geni och Beatrices pojkvän, plötsligt dog förändrades allt. 
Ett år efter examen återvänder nu Beatrice för en återförening på Wincroft, den herrgård vid kusten där vännerna tillbringat så många nätter och delat så många tankar, hemligheter, förälskelser och planer med hopp om att få svar på den fråga som värker i henne: Vad visste egentligen hennes vänner om Jims död? Kvällen fylls av haltande skämt och obekväm tystnad, och svaret på frågan verkar avlägset. De en gång så nära vännerna är förändrade, splittrade och osäkra. Det är för sent. Men när natten går mot morgon rasar åskan, och en mystisk man knackar på dörren. En man som berättar något som inte borde vara möjligt."
För några år sedan läste jag Night Film av Marisha Pessl och tokälskade den. Det är fortfarande en av de bästa läsupplevelser jag haft. Så ni kan tänka er att förväntningar på den här boken var skyhöga. Så pass höga att jag var lika nervös som jag var förväntansfull när jag började läsa.

Jag hade inte behövt oroa mig. Åh så bra den var! Och det är lite synd att jag inte kan berätta mer om själva berättelsen, men jag vill inte spoila något. Det här är en bok man borde gå in i utan att veta för mycket tycker jag. Allt får ta sin tid att komma fram i ljuset och den spinn Pessl sätter på berättelsen är riktigt bra och fascinerande. Jag ville inte sluta läsa, och jag ville inte att den skulle ta slut.

Det finns så många lager och hemligheter som man inte förväntar sig. Författaren lyckas överraska mig gång på gång och jag kunde verkligen inte lista ut vart allt var på väg. Har ni inte läst den här ännu tycker jag verkligen ni ska göra det! Nu när julen börjar smyga sig på skulle jag också vilja säga att den är ett hett julklappstips!

8 kommentarer:

 1. Jaaaa, vad kul att du också gillade! :) Tyckte den var så himla bra!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu måste jag bara läsa hennes första bok! :)

   Radera
 2. Gaaah!! Jag vill ju läsa den NU!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår det! Hoppas du kan göra det snart :D

   Radera
 3. Så taggad på denna, hoppas jag kan läsa den snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du också kommer tycka om den! :)

   Radera