måndag 26 november 2018

I'm Thinking of Ending Things av Iain Reid


Originaltitel: I'm Thinking of Ending Things
Sidor: 224 (Inbunden)
"I'm thinking of ending things. Once this thought arrives, it stays. It sticks. It lingers. It's always there. Always.
Jake once said, "Sometimes a thought is closer to truth, to reality, than an action. You can say anything, you can do anything, but you can't fake a thought."
And here's what I'm thinking: I don't want to be here.
In this deeply suspenseful and irresistibly unnerving debut novel, a man and his girlfriend are on their way to a secluded farm. When the two take an unexpected detour, she if left wondering if there is any escape at all."
Jag minns verkligen inte vart jag såg den här boken första gången. Kanske hos någon booktuber men jag är inte säker. Jag blev hur som helst väldigt intresserad och la den som inköpsförslag hos biblioteket.

De köpte in den, jag blev glad, hämtade ut den och sedan blev den liggande lite för att andra böcker kom i vägen. Men nu är den läst och det är jag ännu gladare för! Det här var verkligen en bra bok. Jag vet att beskrivningen av boken inte säger så mycket, och det ska den inte göra heller. Det är bättre om du går in i den utan förväntningar eller funderingar över vad den kan handla om. Bara läs.

Författaren lyckas verkligen bygga upp en obehaglig stämning från start. Något är fel, du känner det på dig hela tiden men du har ingen aning om vad. Det går inte att sätta fingret på det. Det blir bara mer och mer underligt ju längre du läser. Och det är riktigt bra.

8 kommentarer:

  1. Novemberklassikern avklarad. Det blev Måsen av Richard Bach.

    SvaraRadera
  2. Den verkar intressant :) Måste lägga den på min TBR-lista.

    SvaraRadera
  3. Oj, verkar spännande! Den ska jag lägga på minnet :)

    SvaraRadera