måndag 5 november 2018

Czentes Omega av Anna Jakobsson Lund


Originaltitel: Czentes Omega
Sidor: 427 (Danskt band)
Serie: Intergalaktiska akademin (del 1)
Ålder: Unga vuxna
"Är du beredd att offra din sista chans för att rädda någon annan? 
På Intergalaktiska akademin för elever med särskild problematik får unga tjuvar, mordbrännare och bedragare möjlighet att komma tillbaka till samhället. För att klara sig måste de visa att de har lämnat sitt gamla liv. Men när fem elever upptäcker ett hot på akademin tvingas de in i en kamp där de inte kan lita på någon. Deras enda alternativ är att använda kunskaper som de gjort allt för att glömma."
Alltså jag orkar inte, hur kan en människa bara skriva fullträff efter fullträff efter fullträff? Anna Jakobsson Lund verkar ha hittat nyckeln till det. Hittills har hon inte skrivit något jag inte gillat och jag längtar redan efter fortsättningen på den här serien.

Jag läser inte så mycket som utspelar sig i rymden, har jag insett i och med att jag läste den här boken. Jag vet inte riktigt varför det blivit så, men det var i alla fall inget hinder för att verkligen sjunka in i berättelsen. Skolmiljön kan man ju känna igen sig i även som jordbo, det enda jag hade lite svårt för ibland var att få en bra bild i tankarna över hur karaktärerna ser ut men det är ju mer för att min fantasi inte klarar uppgiften tillräckligt bra. Sedan, alla resor de gör mellan olika planeter och blandningen av alla raser och personligheter, det är jätteintressant att läsa om!

Det dröjer ett tag innan spänningen kommer igång men det gjorde mig absolut ingenting för jag njöt så mycket av att få lära känna gruppen med elever som står i centrum för allting. Få veta deras hemligheter, varför de skickats till skolan, vilka drömmar de har för framtiden och få en bild av deras vänskap. När saker börjar hetta till och det blir farligt och spännande sitter jag verkligen som klistrad för att få veta hur det går. Det blir lite separationsångest när jag måste lägga undan boken för stunden.

Jag ser som sagt fram emot del två! Det ska bli väldigt roligt att få fortsätta hänga med på nya äventyr med karaktärer jag verkligen fastnat för. 

4 kommentarer:

  1. Jag är jättedålig på att läsa scifi överlag men gissar att den här boken kanske vore bra att börja med om man vill ge sig in i den genren?

    SvaraRadera
  2. Jag läste ut den i helgen och jag gillade den verkligen! Kul att läsa dina tankar, jag har precis publicerat min egen recension.

    SvaraRadera