måndag 17 september 2018

Nattvakten av Anna Ihrén


Originaltitel: Nattvakten
Sidor: 263 (Inbunden)
Serie: Jubileumsserien (del 1)
Recensionsexemplar: Från Mima förlag, tusen tack! 
"Den stora skridskobanan i Göteborg är dekorerad med isskulpturer och gnistrande granar. Förälskade par och familjer njuter av stämningen. Men så gör en liten flicka en fasansfull upptäckt: I en av isskulpturerna ser hon en infrusen man. Den döde visar sig vara en av stadens politiker, Lennart Starck. Fallet får högsta prioritet hos Göteborgspolisen, där Sandra Haraldsson erbjuds en ny tjänst.
Hennes kollega Dennis Wilhelmson är tjänstledig och studerar musikhistoria i Stockholm. Där träffar han Jasmin som han lärt känna på skolan. Men plötsligt försvinner Jasmin utan förklaring. Spåren leder Dennis mot Amsterdam han dras in i en härva av otäcka händelser och inser snart att han befinner sig i livsfara. Nattvakten är den världsberömda målningen av Rembrandt som hänger på Rijksmuseum i Amsterdam. Men vad kan mästerverket ha med Jasmins försvinnande att göra? Och med den döde politikern i Göteborg?"
Jag har aldrig läst något av Anna Ihrén tidigare fast har hon skrivit flera böcker innan Nattvakten, men de tillhör en annan serie.

I den här boken får vi lära känna främst Dennis och Sandra. Två poliser som dras in i en riktig härva med både mord, kidnappning och människohandel. Det börjar verkligen spännande direkt när en flicka upptäcker att en människokropp är infryst i en isskulptur. Inte riktigt vad man förväntar sig att hitta under en skridskotur med sin familj!

Därefter rullar det bara på med spänningen och intrigerna, det är många trådar som ska knytas ihop på slutet och det lyckas författaren bra med tycker jag. Det enda jag hade lite problem med ibland var antalet karaktärer och namn som jag var tvungen att hålla reda på. Det blev lite förvirrande vissa gånger och jag fick läsa vidare en bit innan det klickade vem det var jag läste om.

Men jag läste ut boken på en dag så det är verkligen en bladvändare som är lätt att fastna i!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar