onsdag 26 september 2018

All Systems Red av Martha Wells


Originaltitel: All Systems Red
Sidor: 160 (Häftad)
Serie: The Murderbot Diaries (del 1)
"In a corporate-dominated spacefaring future, planetary missions must be approved and supplied by the Company. Exploratary teams are accompanied by Company-supplied sceurity androids, for their own safety. 
But in a society where contracts are awarded to the lowest bidder, safety isn't a primary concern. 
On a distant planet, a team of scientists are conducting surface tests, shadowed by their Company-supplied droid - a swel-aware SecUnit that has hacked its own governor module, and refers to itself (though never out loud) as "Murderbot". Scornful of humans, all it really wants is to be left alone long enough to figure out who it is. 
But when a neighboring mission goes dark, it's up to the scientists and their Murderbot to get to the truth."
Den här boken är underbar! Så annorlunda mot annat jag läst och bara full med härligt torr humor och spänning. Jag menar, vi har huvudkaraktären, Murderbot, som ska skydda "sina" människor från alla möjliga hot och faror som kan dyka upp på planeten de är på. Men egentligen vill den bara få kolla på sina serier ifred, efter att den hackat sitt eget system så den fått fri vilja har den nämligen laddat ner väldigt mycket underhållning och att vara tvungen att följa efter människorna eller umgås med dem är bara jobbigt.

Ingen får veta att den har egen vilja heller, det är inte meningen att den ska kunna välja vilka kommandon den ska lyda. Men när nya hot närmar sig är det inte längre så lätt att låtsas och kanske de där människorna inte är helt värdelösa i alla fall?

Jag rekommenderar den verkligen. Den är kort, lättläst och otroligt bra! Det finns fler böcker i serien och jag kommer garanterat att läsa dem!

4 kommentarer:

 1. Haha, när jag såg omslaget så tänkte jag "nej, fy sjutton, jag avskyr science fiction och robotar och en grå framtid" men när jag hade läst klart tänkte jag "kanske inte är så tokig ändå!" :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha visst låter den intresserant! :D Väldigt annorlunda!

   Radera
 2. Åh och jag som älskar scifi tycker det låter awesome. Måste ha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Vore jättekul att se vad du tycker om den! :)

   Radera