måndag 24 september 2018

Draugen av Åsa Larsson & Ingela Korsell


Originaltitel: Draugen
Sidor: 256 (Kartonnage)
Serie: PAX (del 10)
Ålder: 9-12
"På söndag ska Viggo och Alrik flytta från Mariefred och Anders och Laylah! Allt är Iris fel. Hade inte hon blivit fångad av svarthäxan, skulle inte Alrik och Viggo ha filmats när de gjorde inbrott i skolan! Men saker tar en oväntad vändning när Viggo plötsligt kommer på var kodnyckeln kan finnas som kan lösa gåtan med monstret som finns under det magiska biblioteket! Hinner de rädda Mariefred och världen innan svarthäxan tar sig in i biblioteket? Och vem är det som döljer sig i kulisserna bakom Maggan Migrän? Tarotkorten förutspådde för länge sedan en katastrof för korpbröderna, och ingenting kan längre stoppa olyckan!
Tiden pulsar, mörkret vandrar in, för sista gången!"
Nu är den slut, den här underbara serien. Och det kommer kännas tomt! Dels för att den är riktigt bra och dels för att det har varit en fin grej att köpa böckerna när de kommer ut, läsa dem själv och sedan ge dem vidare till min systerson. Det har varit lite av en tradition så fort det släppts en ny bok i serien.

Men vilken avslutning, den är spännande, hjärtekrossande och perfekt. Jag satt med tårar rinnande vissa stunder och nerverna på helspänn andra gånger. Det är verkligen en bok som tar med läsaren på en bergochdalbana av känslor. Jag var faktiskt inte riktigt beredd på hur mycket den skulle påverka mig och trots att jag precis sa att det var ett perfekt avslut kommer det ta ett tag innan jag förlåter författarna för vissa saker!

Henrik Jonssons illustrationer gör hela berättelsen ännu mer levande och de är så vackra, känslofyllda och träffsäkra. Det hade inget kunnat bli bättre.

Nu ska den här sista boken skickas vidare upp till Kiruna så att systersonen också får läsa den. Har ni inte plockat upp den här serien än så gör det, den är magisk!

4 kommentarer:

  1. Har aldri hørt om denne serien før, men det hørtes veldig spennende og kult ut og jeg likte tittelen, dessuten er jeg veldig fan av at bøker har illustrasjoner. Takk for tips :)

    SvaraRadera
  2. Jag satt och sa för mig själv "det här är inte okej". Kan fortfarande inte riktigt släppa allt. Men en underbart bra serie har det ju absolut varit :)

    SvaraRadera