torsdag 20 september 2018

Hundpromenaden av Sven Nordqvist


Originaltitel: Hundpromenaden
Sidor: 32 (Inbunden)
Ålder: 3-6
"Tänk att få gå ut med tantens stora hund! En liten kissrunda bara. Gå nu inte för långt bort! Nädå, bara en liten runda. Och var inte borta för länge! Nädå. Hur länge är det? Kan man undra. Och vem är det egentligen som går ut med vem?"
Den här boken var jag bara tvungen att köpa. Sven Nordqvist är en stor del av min barndom och några av de bästa minnen jag har är från när jag och pappa dels var på biblioteket och lånade böckerna om Pettson och Findus, dels från när vi läste dem tillsammans och försökte hitta alla små figurer som finns överallt i illustrationerna.

Hundpromenaden är en berättelse med bara bilder. Man får själva hitta på vad som händer om man ska läsa den högt för någon. Det handlar om en liten figur som ska på promenad med en stor hund, och på varje sida får man leta reda på vart de är. Samtidigt som det så klart finns otroligt mycket annat att titta på.

Här har Nordqvist verkligen fått gå all in med sin fantasi och alla möjliga varelser och situationer. Den är helt enkelt underbar! Jag har kollat igenom den en gång men nästa gång kommer jag garanterat hitta hundra saker jag har missat. Det är det som är så underbart med hans böcker, det finns alltid nya saker att hitta.

6 kommentarer:

  1. Åh, den måste jag kolla upp! Barnet (och jag) älskar Nordqvists böcker.

    Jag har taggat dig i en utmaning också :)
    https://mariasbokhylla.wordpress.com/2018/09/23/utmaning-the-cookie-books/

    SvaraRadera