måndag 12 februari 2018

Vi kommer snart hem igen av Jessica Bab Bonde & Peter Bergting


Originaltitel: Vi kommer snart hem igen
Sidor: 99 (Inbunden)
Ålder: 9-12
"I serieform gestaltas sex människors vittnesmål om Förintelsen. Några av dem som var barn då lever ännu och kan berätta om hur det var. Vad som hände dem och deras familjer. Vad de kände. Hur de överlevde. Vad de förlorade. De berättar om undernäring, missad skolgång, familjer som slits isär och första mötet med Sverige och hur man fortsätter leva, trots allt. Jessica Bab Bonde och Peter Bergting har med de överlevandes berättelser som grund skapat en angelägen och viktig bok."
Mitt hjärta är i bitar efter att ha läst de olika serierna som berättar om sex människors tid under Förintelsen. Det är så omöjligt för mig att ens föreställa mig, att förlora hela sin släkt, alla vänner, hela sitt liv, på grund av andra människors hat och fördomar.

Jag kommer aldrig förstå hur något så här hemskt har kunnat få hända. Eller hur vi fortfarande, idag, har människor runt omkring oss som tycker att vissa är så lite värda på grund av sin tro, läggning eller hudfärg att de förtjänar att dö.

Det här är en viktig bok. Det är viktigt att vi inte glömmer. Vi kommer snart hem igen riktar sig mot åldersgruppen 9-12 men det finns absolut inget som hindrar även äldre från att läsa den. Den kan nog vara perfekt för skolklasser också, det finns mycket att prata om efteråt.

4 kommentarer:

  1. En så gripande bok. Tycker precis som du, att den passar för alla åldrar, från 9 år och uppåt.

    SvaraRadera
  2. Låter som en bok som borde finnas i alla skolor

    SvaraRadera