onsdag 7 februari 2018

Landsförrädaren av David Baldacci


Originaltitel: The Escape
Sidor: 508 (Inbunden)
Serie: John Puller (del 3)
Recensionsexemplar: Från Bokfabriken, tusen tack! 
"Det är ett fängelse olikt alla andra, med ett säkerhetssystem utöver det vanliga och militärens hårda disciplinregler.
Ingen av fångarna har ens tänkt tanken på att rymma. Alla trodde att det var omöjligt. Fram tills nu. John Pullers äldre bror Robert är dömd för landsförräderi. Hans oförklarliga rymning från fängelset har gjort honom till landets mest eftersökta brottsling. Vita huset ser John Puller som länken till att finna Robert. Men Puller upptäcker snart att hans bror är jagad av någon som inte vill fånga honom levande. Puller tvingas dessutom att samarbeta med en annan agent som verkar ha en helt egen agenda.
De blir allt mer involverade i fallet, och Puller hittar märkliga detaljer om sin brors dom. Och det verkar som att någon är villig att göra vad som helst för att sanningen inte ska komma fram. Pullers förmåga som utredare sätts verkligen på prov, och han kanske inte är tillräckligt skicklig för att rädda sin bror eller ens sig själv."
Jag har läst en bok av Baldacci tidigare, De bortglömda, som är bok nummer två om John Puller. Den tyckte jag om, det var en positiv överraskning för mig.

Landsförrädaren däremot, vi klickade inte alls tyvärr. Den fångar mig inte på samma sätt, kanske är det för att den handlar väldigt mycket om militärgrejer och det gör mig något uttråkad. I slutet blir det lite bättre då den får upp mer fart och allt börjar klarna.

Om man är intresserad så tror jag säkert att man kommer tycka om den här boken, det var bara fel ämne för mig.

2 kommentarer:

  1. Jag har för mig att jag läst en av hans böcker men blev inte så tagen av den. Inte riktigt min genre antar jag.

    SvaraRadera