måndag 19 februari 2018

Naomi´s Room av Jonathan Aycliffe


Originaltitel: Naomi´s Room
Sidor: 216 (Pocket)
"Charles and Laura are a young, happily married couple inhabiting the privileged world of Cambridge academia. Brimming with excitement, Charles sets off with his daughter Naomi on a Christmas Eve shopping trip to London. But, by the end of the day, all Charles and his wife have left are cups of tea and police sympathy. For Naomi, their beautiful, angelic only child, has disappeared. Days later her murdered body is discovered.
But is she dead?"
Det här var boken jag fick hem när jag testade Blind Date with a Book för ett tag sedan! Hade aldrig hört talas om den tidigare så det var spännande att ge sig in i något helt nytt.

Och jag måste säga att jag är imponerad av boken! Det är en riktig spökhistoria. Stämningen i största delen av boken är otroligt obehaglig. Så pass att jag faktiskt var tvungen att lägga undan den till slut när det började närma sig mitt i natten, det blev lite för krypande för att fortsätta läsa.

Det är en bok där det övernaturliga smyger sig på. Sakta men säkert börjar allt rasa samman. Och det gör så ont att läsa för det börjar så lyckligt! Charles, Laura och Naomi är lyckliga i sin lilla familj och det är jul och allt är perfekt. Sen försvinner Naomi och hittas mördad, det är där allt börjar, men först är det bara sorgen som äter upp föräldrarna. Det tar ett tag innan de inser att något annat också är väldigt, väldigt fel.

Tummen upp för den här! Det var en riktigt positiv överraskning!

4 kommentarer: