fredag 23 februari 2018

Olästa böcker del 1


30 kommentarer:

 1. Det är alltid roligt att se dina filmer. Även när du inte hoppar omkring i jultröja :D
  "I vår Herres hage" gick som TV-serie för en väldig massa år sen. Den var mysig. Hoppas boken är det också.
  "Lolita" läste jag i januari som en del av din klassikerutmaning. Den var helt annorlunda än jag trodde, och det var positivt. Det ska bli jättekul att få läsa vad du tycker om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha vilken tur att det inte krävs att jag hoppar omkring i en jultröja varje gång! :D Ska bli väldigt spännande att läsa Lolita, det kanske blir till hösten om jag fortsätter med min klassikerutmaning! :)

   Radera
 2. Usch, ja... den scenen är Lida har verkligen etsat sig fast, den är så vidrig... Jag har inte heller läst boken, men filmen var... vad skall man säga... minnesvärd ;)

  Röta och de andra i den serien köpte jag förra året, vet inte varför jag fortfarande inte läst dem. Boken i serien Glastronen har jag ännu inte läst, men väntar nu hem fjärde delen i serien. Vilken läsfest det kommer att bli! Ha en jättefin fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Man mår illa bara man tänker på den :p

   Första boken, Odinsbarn är jättebra så kan verkligen rekommendera den! Jag hoppas på att serien fortsätter lika bra sen :). Trevlig helg!

   Radera
 3. Jag har läst alla i Korpringarna och rekommenderar dig att läsa färdigt den, Hirka <3 Och sen Maas, älskar serien. Första boken med novellerna är ändå som en hel bok då de följer varandra. Vet inte varför hon delade in den i fem delar egentligen. Playground är inte riktigt lika bra som serien men kul att läsa något annorlunda från dem. Kepler är mästare på att skrämma livet ur en ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja måste verkligen läsa färdigt Korpringarna! Vill ju det! Har förstått att man inte ska gå in och vänta sig det vanliga av Kepler när man läser Playground så jag tror inte jag kommer bli så besviken som jag vet att många andra blivit :p.

   Radera
 4. Murakami och Kepler är nåt jag verkligen vill läsa. Du nämnde Lintons Knark och den är förstås en tung bok men en viktig bok som belyser den misslyckade narkotikapolitiken och missbruksvården.
  Trevlig och intressant video, tack : )
  hälsar nicklas
  hälsar
  nicklas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Murakami är bra, nu har jag i och för sig bara läst en bok men den var i alla fall väldigt bra! :)

   Radera
 5. Rekommenderar såklart Sarah J Maas ;) Och jag älskar din Doctor Who hylla <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. De böckerna ska absolut läsas! :) Tack :D

   Radera
 6. Jag vet inte om jag läst LIDA heller, det känns som om jag gjort det. Men det kan vara att jag bara hört och sett så mycket om den att jag tror jag läst eller sett den ^^
  Dorian Gray är fantastisk, den kan jag verkligen rekommendera! Både filmen och boken, ska tilläggas.
  Sankta Psyko var ingen favorit, men jag hoppas att du kommer tycka om den!
  Det ska bli spännande att se vad du tycker om Sarah J. Maas, jag har inte läst den serien men är lite nyfiken.
  Kul med videos! Funderar på om jag ska försöka mig på något liknande eller modifierat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att höra att Dorian Gray är så bra! :D Den kanske får hoppa med i min klassiker-utmaning om jag fortsätter med en ny omgång till hösten!
   Kan verkligen rekommendera att göra videos, det är väldigt roligt och efter ett tag slutar man känna sig smått galen som sitter och pratar med sig själv i ett tomt rum ;P

   Radera
  2. Haha det där med att känna sig galen är det som håller mig ifrån att göra det, men går det över så kanske det kan gå ^^

   Radera
  3. Haha jag förstår dig! Men det går över till slut och hur roligt det är tar över :D

   Radera
 7. Kul grej, att gå igenom den där ständigt växande högen av böcker som ska läsas! Blir sugen att göra något liknande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det! Det känns bra att gå igenom och man får tillbaka lusten för en del böcker och en del kan man säga farväl till :)

   Radera
 8. Dorian Gray borde jag läsa om, inte för att jag tyckte att det var så bra utan för att jag glömt bort den. Röta tycker jag att du ska läsa förstås!

  SvaraRadera
 9. Ja tv-serien 'I vår herres hage' var underbar! Mamma och jag brukade alltid se den tillsammans. Jag har den som DVD. Oöppnad. Jag borde se den! Jag har nog läst någon del som bok också och jag undrar om jag inte har en stående i någon hylla här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte sett den alls! Men har läst en bok tidigare, för flera år sedan och minns att jag gillade den :)

   Radera
 10. Ja, alla dessa olästa böcker ... I vår herres hage har jag läst samtliga, minst två gånger ;) Så där förstår du ju vad jag tycker. Smultron och vinbär, eller vad den nu heter, har jag bara läst första boken i serien, men minns att jag tyckte om den. Ska jag läsa hela serien måste jag dock läsa om första, vilket jag drar mig för lite, eftersom det, som sagt, finns så många olästa bra böcker som ligger och väntar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då antar jag att du tycker om den ;p. Det gör ju det! Lite synd att man känner så för vissa böcker skulle jag gärna läsa om men får ingen ro till det.

   Radera
 11. Älskar omslaget på Outtalat :) Tyckte den var ljummen men mysig! När jag läste den åt jag mängdvis av Fazers popcorn-mjökchoklad, så nu tänker jag bara på boken varje gång jag äter den chokladen :D god för övrigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha vilket mysigt bokminne du fått av den :D

   Radera
 12. Ooj, en sån video vet jag inte om jag vågar göra. Vit syren läste jag nyligen och den kan jag rekommendera!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hört mycket bra om den! Tack för tipset :)

   Radera
 13. Den röda adressboken var otroligt fin och Sankta psyko är riktigt spännande.

  SvaraRadera
 14. Jag har läst alla tre 1Q84 och tyckte väldigt mycket om dem. Han har ju ett speciellt sätt att skriva på. Trots det har jag inte läst någon mer bok av honom, men det är nog för att jag vet att det krävs lite eftertanke och långsam läsning. Det går ungefär 9 lättsmälta böcker (typ Sometimes I Lie ��) på 10 hos mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår precis hur du menar! Man måste vara väldigt vaken när man läser hans böcker för att hänga med :)

   Radera