fredag 16 december 2016

Nyckeln av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren


Originaltitel: Nyckeln
Sidor: 812 (Kartonnage)
Serie: Engelsfors-trilogin (del 3)
"Det har knappt gått ett år sedan tragedin i Engelsfors gymnasiums gympasal, men De utvalda får ingen tid att återhämta sig. Snart vänds deras värld upp och ner igen. Frågor besvaras. Hemligheter avslöjas. Lojaliteter prövas. Tiden håller på att rinna ut, och De utvalda kan bara vara säkra på en sak - allt kommer att förändras."
Äntligen tog jag tag i Nyckeln! Den har verkligen fått stå och vänta i hyllan alldeles för länge. Jag förstår inte ens varför, jag älskar ju de två tidigare böckerna! Men nu är den läst!

Och vilken avslutning på trilogin det var. Allt var perfekt, jag hittar inget att klaga på. Det är verkligen en tegelsten men går ändå fort att läsa. Det är spännande, fint, sorgligt, hemskt, allt! Eftersom det är sista delen i en serie vill jag inte skriva så mycket om själva handlingen, därför blir det ett ganska kort inlägg.
Men det är verkligen en bra avslutning på en underbar trilogi!

14 kommentarer:

 1. Ja. Varför lät du den vänta så länge ;)

  SvaraRadera
 2. Jag läste alla tre direkt då de kom ut och tyckte jättemycket om dem! Ovanligt välskrivna, spännande, mångbottnade.

  SvaraRadera
 3. Och nu gav du mig dåligt samvete, för varför har jag ännu inte läst denna, när jag verkligen gillar de andra två delarna. Måste helt enkelt ta mig i kragen....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kände samma innan jag hade läst den!

   Radera
 4. Kan inte annat än hålla med. Ett superbra avslut på en toppenbra serie.

  SvaraRadera
 5. Woho då har jag bra läsning framför mig, får bara se till att det inte blir för långt framöver :) Nu blir jag lite nyfiken på avslutet!

  SvaraRadera
 6. Jag älskade den här serien! 😀

  SvaraRadera