tisdag 18 oktober 2016

Locke & Key: Volume 2 - Head Games av Joe Hill & Gabriel Rodriguez


Originaltitel: Locke & Key: Volume 2 - Head Games
Sidor: 144 (Pocket) 
Serie: Locke & Key (del 2) 
"Following a shocking death that dredges up memories of their father's murder, Kinsey and Tyler Locke are thrown into choppy emotional waters, and turn to their new friend, Zack Wells, for support, little suspecting Zack's dark secret. Meanwhile, six-year-old Bode Locke tries to puzzle out the secret of the head key, and Uncle Duncan is jarred into the past by a disturbingly familiar face. Open your mind - the head games are just getting started!"
Varför har den här fått stå och vänta i hyllan så länge?! Dumt! Jag älskade ju första delen och den här andra är precis lika bra! Nu är jag lite ledsen över att jag inte har resten av serien hemma, men samtidigt är det ju bra att jag kan hålla lite på det och spara spänningen.

Själva tanken tycker jag är fascinerande. Tänk att du hittar en nyckel och helt plötsligt inser att du har ett nyckelhål i nacken, vrid om med nyckeln och ditt huvud öppnar sig. Sedan är det fritt fram för dig att ta bort och lägga till vad du vill. Jobbiga minnen? Du kan plocka ut dem och stänga in dem i en ask. Vill du lära dig något nytt? Tryck in en bok och du kan allt i den direkt.

Dels är det skitäckligt när de i seriealbumet håller på att peta runt och trycka ner böcker. Samtidigt är det lite vackert att se hur insidan av deras huvuden ser ut, speciellt 6-åriga Bodes, som är färgglatt och ganska otroligt.
Men så är det också intressant som sagt, skulle du göra det? Skulle du ändra något på det sättet om du fick chansen?

Jag vet själv att jag har en hel del jobbiga minnen som fortfarande kan spöka hos mig. Men jag tror inte att jag hade plockat ut något. Allt som hänt i mitt liv har gjort mig till den jag är idag, all sorg, ångest, rädsla. Jag skulle inte vara mig själv längre om jag tog bort något.
Vad tycker ni?

4 kommentarer:

 1. Intressant idé, påminner lite om den där filmen Eternal Sunshine of the Spotless Mind? Men håller med, vill ha mina minnen kvar även om jag nog hade tryckt ner några språkböcker (kinesiska, spanska, franska...) om jag hade haft chansen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men ja! Det hade jag inte ens tänkt på men språkböcker hade jag också gärna tryckt ner!

   Radera
 2. Jag tycker det låter intressant, men också lite skrämmande om man börjar fundera. Kommer att tänka på filmen inside out, där små gubbar styr olika känslor och minnen, ungefär som man tänkte att det var när man var liten :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det lite både och! Det skulle ju finnas så många möjligheter. Men tänk om någon annan får tag på nyckeln och börjar peta runt i ens skalle? Huh!
   Den har jag inte sett än men har tänkt göra det! :)

   Radera