torsdag 6 oktober 2016

Höstläsningstag

Jag blev taggad av Miss Magics Cabinet att göra den här taggen om höstläsning. Och jag säger så klart inte nej till att svara på lite frågor!


1. Är det några speciella böcker du planerar att läsa under hösten?
Jag har en hög med recensionsexemplar som jag håller på att ta mig igenom nu. Men många är sådana jag fått som överraskningar, så jag ska försöka klämma in egna böcker däremellan också. Harry Potter and the Cursed Child borde väl läsas till exempel! Sedan vill jag nog hinna med någon Stephen King också, det var alldeles för länge sedan.

2. September är förknippad med skolstart. Vilken bok tyckte du bäst om att läsa i skolan? Och vad var / är dina favoritämnen?
Oj...jag minns helt ärligt inte mycket av det jag läste i skolan. Det jag minns är från mitt försök att gå gymnasiet, då läste jag Ett öga rött som jag avskydde och Rape av Joyce Carol Oates som jag tyckte var väldigt bra. Det var min första bekantskap med Oates och sen dess är jag fast.

Mina favoritämnen var språk! Engelska och svenska hade jag kunnat ha hela dagarna.

3. I oktober är det Halloween. Gillar du läskiga böcker och filmer och i så fall vilka?
Jaaaaaa! Jag älskar läskiga böcker och filmer! Ge mig! Stephen King är ju som sagt en favorit här hemma, detsamma gäller Dean Koontz. Filmer ska det vara krypande skräck, inte blodigt splatter.
Jag tycker verkligen om Insidious-filmerna. The Conjuring var också bra. Och Annabelle tycker jag är läskig för att jag har problem med dockor. Haha, kan inte sova med en docka i rummet, den åker ut direkt.

4. Vilken bok passar för mysläsning under mörka höstkvällar?
Hm...mysläsning. Det beror ju på vad man anser är mysläsning. För mig är skräck mysigt att läsa när det stormar och regnar ute, när det knakar till i väggarna ibland när man läser något spännande. En jag läste nyss som passar in är Kalldrag av Markus Sköld. Eller kanske Färjan av Mats Strandberg.

5. När du har krypit upp i soffan med en mysig bok, vad vill du dricka för varm dryck?
När hösten och kylan kommer krypande blir jag en teperson, speciellt på kvällarna. Annars gillar jag kaffe men kvällarna är det bara te som duger.

6. Har du några höstplaner du ser fram emot?
Inga speciella planer så. Jag fortsätter söka jobb, jobbar extra när jag får tider. Men jag ser fram emot att få många fina läsupplevelser och få umgås en del med någon jag tycker om. Det räcker långt det :).

Jag taggar ingen speciell men känner ni er manade så gör den gärna och säg till i kommentarerna så kollar jag in på era svar!

18 kommentarer:

 1. Jag har precis gjort listan :)
  Tycker det är roligt att se att vissa svar är väldigt lika på allas listor. Som te som favoritdryck på hösten eller att ha älskat språklektionerna. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska kolla! :)
   Haha ja vi verkar ha det gemensamt :P

   Radera
 2. Tyckte också om språk i skolan! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi verkar vara flera som gjorde det :D

   Radera
 3. Det här var en rolig tagg :)

  SvaraRadera
 4. Gillar svaret på nr 6 extra mycket ;)

  SvaraRadera
 5. Läskigt är mysigt. Speciellt på hösten :)

  SvaraRadera
 6. Så roligt att läsa dina svar :) Jag tycker det är så kul att se någon annan som gillar Insidious-filmerna. Håller med om att de är super :)

  SvaraRadera
 7. Jag är också lite sugen på att läsa något av Stephen King nu i höst, men då måste jag antingen köpa eller låna något. Har inte fler oläst i min hylla. Eller så kan jag ju läsa om en gammal favorit...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en del olästa kvar av honom, men då ska man bara lyckas bestämma sig för vilken som ska läsas också.

   Radera
 8. Jag blev också taggad av Magic :D håller på och försöker skriva ihop något just nu, men jag är helt....*kapoooof* ....tänker "vad har jag läst i mitt liv??????", haha :) blir alltid så med dessa taggar ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli kul att läsa dina svar sen :D

   Radera
 9. Färjan vill jag läsa! Och ska nog också försöka läsa en King, har bara läst Höstgärning men nu tror jag det är dags att försöka sig på en skräckis :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du kommer gilla både Färjan och vilken King-bok du än väljer :D

   Radera